IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   'Facebook borca batırıp, şişmanlatıyor'! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/510140-facebook-borca-batirip-sismanlatiyor.html)

Deep 02 Kasım 2012 17:45

'Facebook borca batırıp, şişmanlatıyor'!
 
Columbia Business School ve University of Pittshburg’ün yaptığı ortak çalışma sosyal ağ kullanımınındaki artışın kullanıcıların vücut kitle endeksini bozduğunu ve kredi kartı borçlarını da arttırdığını ortaya koydu.

Tüketici davranışları üzerine uzmanlaşan Consumer Research dergisinin Haziran 2013 sayısında çıkacak olan araştırmanın kamuoyuna açıklanan "özet" (abstract) bölümüne göre Facebook’taki arkadaşlarını sıkça takip eden kullanıcıların anlık olarak özgüveninin arttığı gözlenirken, bu artış kullanıcının özdenetimini azalmasına ve sosyal ağ kullanımı sıklaştıkça vücut kitle endeksi ve kredi kartı borçlarının artmasına yolaçıyor.

'VAZGEÇİLEMEZ'

Araştırmacılar, bu sonuçların kullanıcılarda saşırtıcı bir şekilde 5 dakika Facebook’ta gezindikten sonra ortaya çıkmaya başladığına dikkat çekerken, sosyal ağ kullanım sıklığı ile sağlıklı/sağlıksız yemek seçimi ve kişisel finasal durumda yaşanan değişim gibi farklı değişkenlerin etkileşimini inceleyen araştırmacılardan Andrew Stephen ve Katz Fellow, "Bu değişkenler arasında çok ciddi bağlantılar olduğu sonucuna vardık. Görünen o ki, sosyal ağ kullanımından klişilerin etkilenmeleri de çok uzun bir süre geçmesini gerektirmiyor" dedi. 5 farklı araştırmadan çıkan ayrıntılı sonuçlara bağlı olarak sosyal ağ kullanımından tamamen vazgeçilemeyeceğini belirten araştırmacılar, yalnızca potansiyel olumsuz sonuçların farkına varılması açısından yaptıkları araştırmanın önemli olduğuna dikkat çektiler.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Perius 02 Kasım 2012 17:48

Cevap: 'Facebook borca batırıp, şişmanlatıyor'!
 
Hele bu kilolar niye geldi diyorum :) Sosyal ağ yüzündenmiş :p

esekherif 02 Kasım 2012 17:49

Cevap: 'Facebook borca batırıp, şişmanlatıyor'!
 
Merkür Retro'nun yüzünden !

Perius 02 Kasım 2012 18:04

Cevap: 'Facebook borca batırıp, şişmanlatıyor'!
 
Alıntı:

esekherif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041237092)
Merkür Retro'nun yüzünden !

Daha merkür retroya girmedi bir haftası var :D


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net