IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2013, 18:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Internet üzerinden dünyayı gözetliyor!




Yazdığınız her elektronik posta ya da internet ortamındaki konuşmalarınıza, ABD istihbaratı ‘terörle mücadele’ gerekçesiyle bir göz atmış olabilir.

İngiliz ‘The Guardian’ gazetesi, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlı istihbarat örgütü Milli Güvenlik Ajansı’nın (NSA) ülkedeki milyonlarca insanın görüşme verilerinin bir kısmını temin ettiğini ortaya çıkarmasının üzerinden bir gün sonra dün de örgütün neredeyse dünyanın önde gelen bütün internet teknolojisi şirketlerinin ana sistemlerine “doğrudan” erişimi olduğunu yazdı.

Gazete, pazartesi günü yaptığı ilk haberinde olduğu gibi “Çok Gizli” ibaresi ile arşivlenen bir belgeye dayandırdığı dünkü haberinde, NSA’nın aralarında Google, Facebook ve Apple’ın da olduğu Amerikan teknoloji devlerinin sistemlerine bu şirketlerin bilgileri dışında erişimi ‘PRISM’ ismindeki bir program aracılığıyla sağladığını duyurdu. ABD Başkanı Barack Obama, bu faaliyetlerin ülkeyi terör saldırılarına karşı koruduğunu söyleyerek, uygulamanın varlığını kabul etti. Obama ayrıca, takibin ABD vatandaşı olanları ve ABD’de yaşayanları kapsamadığını söyledi. Buna göre, ilgili Amerikan istihbarat yapılanması “arama geçmişi, elektronik posta içerikleri, dosya transferleri ve canlı sohbetlere” kolaylıkla ulaşıyor. Bu da dünya genelinde yapılan tüm internet hareketi, yazışma ve konuşmalarının büyük kısmının ABD tarafından arzu edildiği zaman ve sıklıkta denetlenebildiğini gösteriyor.

İngiliz gazetesinin haberinde, ele geçirilen söz konusu resmi belgenin 41 sayfalık bir ‘Power Point’ sunumu olduğu ve NSA ajanlarını PRISM programı konusunda eğitmek için hazırlandığının anlaşıldığı da yer aldı. Benzer bilgileri içeren bir haber dün Amerikan The Washington Post gazetesinde de yayınlandı. Sistemlerine erişim sağlanabildiği ortaya konulan şirketler ise daha önce ne PRISM isminde bir program ne de bu program aracılığıyla böylesi bir uygulamanın yapıldığını duyduklarını açıkladılar.

The Guardian, pazartesi günü yaptığı haberinde de NSA’nın, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) başvurusu üzerinde çıkarılan bir mahkeme kararı uyarınca GSM operatörü Verizon’un milyonlarca abonesinin 3 ay süreyle “hangi numaralarla, ne sıklıkla ve ne süreyle” görüştükleri bilgilerini temin ettiğini -ilgili mahkeme kararını da okurlarıyla paylaşarak- yayınlamıştı. Amerikan Milli İstihbarat Direktörü James Clapper ise dünkü haberleri yapan iki gazetenin yayıncılığını da “menfur” ilan ederek eleştirdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyayı, gözetliyor, internet, üzerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunuslarla internet üzerinden iletişim! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2013 15:28