IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2013, 18:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook Küresel Hükümet Talepleri Raporu Açıklandı




Facebook, hükümetler tarafından kendisine iletilen bilgi taleplerinin karşılanmasıyla ilgili verilerin yer aldığı raporun ilkini yayınladı.


Milyarları bulan kullanıcısı bulunan Facebook, hükümetler tarafından sıkça rahatsız ediliyor. Tüm insanların konuştuğu ve paylaşım yaptığı bu platform, esasında en iyi bilgi kaynağı. Normalde size Facebook'ta paylaştığınız bilgileri soran bir insana, bu bilgileri söylemezsiniz ama sosyal ağlara tüm özel bilgilerinizi yazıyorsunuz. İşte bu da hükümetlerin taleplerini artırıyor.
2013 yılının ilk altı ayına ait verileri kapsayan raporda Türkiye’den Facebook’a iletilen talep sayısı 96 olarak belirtildi.
Facebook bu taleplerin yüzde 47’sine yanıt verdi ki bunlar; Facebook’un kendi politikalarına uyumlu olan ve yasaların kısmi bilgi verilmesini zorunlu kıldığı taleplerdi.
Bu rakamlarla Türkiye; Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden gelen taleplerin oldukça gerisinde yer alıyor. Örneğin; İtalyan hükümetinden Facebook’a iletilen talep sayısı 1.705 iken, bu rakam Fransa için 1.547, İngiltere için 1.975, Almanya için 1.886 ve İspanya için 479 olarak belirtiliyor. Raporu kapsayan dönemde sadece Amerika Birleşik Devletleri hükümetinden Facebook’a iletilen talep sayısı ise 12 bine yaklaşıyor.


Raporun genelinde belirtilen rakamlar, 1,1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına sahip olan Facebook’un, hükümet taleplerine olumlu cevap verdiği durumların görece oldukça küçük bir kullanıcı grubunu kapsadığını ortaya koyuyor.
Facebook, 26 Haziran 2013 tarihinde Türkiye kamuoyuna, kolluk kuvvetleriyle bilgi paylaştığına yönelik iddialara cevaben yaptığı açıklamada, Türkiye de dahil olmak üzere devlet otoritelerinden gelen bilgi taleplerinin yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe kabul edilmediğini ve resmi yasal kanallara yönlendirildiğini belirtmişti. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:
“Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye'deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır. Genel olarak, Türkiye'deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir. İnternet şirketlerinin Türkiye'deki asayiş otoriteleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır. Türkiye hükümetinin temsilcileriyle, bu hafta Silikon Vadisi'ne gerçekleştirecekleri ziyaret esnasında bir araya geleceğiz ve yasal düzenleme önerileriyle ilgili güçlü endişelerimizi kendilerine doğrudan da aktaracağız."

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklandı, facebook, hükümet, küresel, raporu, talepleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yabancı hükümet özel bursları açıklandı Ecrin Eğitim Haberleri 0 09 Temmuz 2013 10:11
AB İlerleme Raporu açıklandı . LeyLa Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 15:01
Polonyadaki Uçak Kazası Raporu Açıklandı Chelt Havacılık Haberleri 0 02 Ağustos 2011 10:52
Gazze'nin ölüm raporu açıklandı! Lee Haber Arşivi 0 30 Ocak 2008 18:47