IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'tan bir bomba daha! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/576804-facebooktan-bir-bomba-daha.html)

SucLu 26 Mart 2014 18:43

Facebook'tan bir bomba daha!
 
Facebook, Oculus VR'ı 2 milyara satın alıyor!

WhatsApp'ı satın alarak herkesi şaşırtan Facebook'tan bir bomba daha geldi!


Facebook, sanal gerçeklik gözlükleri üreten Oculus VR'ı satın alıyor. Bu anlaşma, sosyal deve yaklaşık 2 milyar dolara ve ardından ek 300 milyon dolara malolacak.

Facebook'un yaptığı basın duyurusunda sosyal ağ, Oculus'un sanal gerçeklikteki liderliğine değindi ancak VR'yi oyunların ötesine, iletişim, medya, eğlence ve eğitim alanlarına taşıma amaçlarından da bahsetti. CEO Mark Zuckerberg'e göre Oculus, "en sosyal platform olmak üzere en yüksek potansiyele sahip".

Zuckerberg, yüzde 20'nin üzerinde insanın zamanını telefonlarında Facebook için harcadığını söylerken, "bir sonraki büyük bilişim platformu için çalışmaya başlamak istediklerini" belirtti.

Satın almanın ardından Oculus VR'ın merkezi, aynı yerinde, Kaliforniya'da kalacak ve firma, Oculus Rift gözlüklerini üretmeye devam edecek. Zuckerberg'e göre Oculus'un oyunlar için geleceğe yönelik "büyük planları" var ve Facebook, bunları hızlandırmak istiyor.

Anlaşmanın 2014'ün ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Facebook, geçtiğimiz ay mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 19 milyar dolara satın alarak şaşkınlık uyandırmıştı.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net