IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SeckiN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2014, 11:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook Hesabınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?




Facebook, kullanıcı hesaplarının güvenliğini sağlamak üzere güvenlik yazılımları üreticisi F-Secure ile anlaştı. Peki Facebook hesabı nasıl korunur? İşte yanıtlar...

Sosyal medya kullanımı arttıkça, insanların bu mecralardan paylaştıkları bilgi de çoğalıyor. Bununla birlikte kişisel ve kurumsal sosyal medya hesaplarının başkalarının eline geçmesi sonucunda karşılaşılan istenmeyen durumlar, sosyal medya hesaplarının korunmasında daha etkili yaklaşımları zorunlu hale getiriyor.

Facebook, bu ihtiyacı karşılamak ve kullanıcı hesaplarının güvenliğini sağlamak üzere F-Secure ile işbirliğine gittiğini duyurdu. İki şirket, ortaya koydukları çözümle dünyanın en yaygın kullanılan sosyal ağını daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hesap hırsızlarına geçit yok

Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Facebook, F-Secure tarafından geliştirilen tarayıcı tabanlı güvenlik çözümü F-Secure Online Scanner hizmetini kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacak. Hizmet, olası bir zararlı yazılımın neden olduğu şüpheli aktiviteler nedeniyle hesabı geçici olarak dondurulan kullanıcıların erişimine açık olacak.

F-Secure ve Facebook, bu sayede istenmeyen veya zararlı yazılımların neden olabileceği bilgi hırsızlığının, yetkisiz erişimin ve performans sorunlarının engellenmesini hedefliyor. Ayrıca yazılımın kullanıcı hesabı üzerinden arkadaş listelerine ulaşarak yayılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

F-Secure zararlı yazılım tespit ve önleme teknolojisi, Facebook kullanıcı deneyimiyle bütünleşen bir çözüm olarak sunuluyor. Facebook herhangi bir hesabı şüpheli davranışlar nedeniyle geçici olarak dondurduğunda, kullanıcıyı doğrudan temizleme sürecine yönlendiriyor. F-Secure tarafından sunulan tarama temizleme süreci, doğrudan tarayıcı penceresi içinde ve Facebook arayüzünde gerçekleşiyor. Temizleme işleminin ardından kullanıcı güven içinde Facebook hesabına giriş yapabiliyor.

Siber suçlulara aman vermeyecek

Kullanıcılarının güvenliğini sağlamanın kendileri için önemli bir öncelik olduğunu söyleyen Facebook Yazılım Mühendisi Chetan Gowda, “Tehditlerle mücadelede F-Secure gibi uzman bir şirketin gücünü arkamıza almaktan memnuniyet duyuyoruz. F-Secure tarafından sağlanan hizmetlerin, mevcut güvenlik altyapılarımıza büyük değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sistem nasıl çalışıyor?

Kullanıcı zararlı yazılımın bulaştığı bir bilgisayardan sisteme giriş yapmak istediğinde, F-Secure Online Scanner hizmetinin kullanmasını tavsiye eden bir uyarıyla karşılaşıyor.
Bilgisayarınızda halihazırda bir anti virüs yazılımı olsa bile F-Secure Online Scanner’ın çalıştırılması öneriliyor. Kullanıcı dilerse bu adımı atlayabiliyor veya taramaya devam edebiliyor.

F-Secure Online Scanner daima en güncel sürümüyle çalışıyor ve işi bittiğinde bilgisayarınızdan otomatik olarak kaldırılıyor. Bu sayede kullanıcı tarafında herhangi bir bakım gerektirmiyor.

Kullanıcı, F-Secure Online Scanner’ı indirdikten sonra Facebook ve diğer servisleri normal bir şekilde kullanmaya devam edebiliyor. Tarama işlemi bittiğinde Facebook üzerinde bir uyarı mesajı beliriyor ve tarama sonuçları görüntüleniyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
facebook, hesabınızı, koruyabilirsiniz, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Steam hesabınızı nasıl korursunuz? İşte hemen yapmanız gerekenler! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Kasım 2011 17:56
Hastalıklardan kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:30
Çocukların Haklarını Nasıl Koruyabilirsiniz? Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 13:45
KEY hesabınızı bu adresten öğreneceksiniz Cemalizim Haber Arşivi 2 28 Temmuz 2008 09:48