IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook’ta yeni tehlike: Color Scam (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/605260-facebook-ta-yeni-tehlike-color-scam.html)

Seth 17 Ağustos 2014 11:04

Facebook’ta yeni tehlike: Color Scam
 
Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’ta son günlerde yeni bir tehdit ortaya çıktı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sosyal medya devini kullananlar yeni bir tehlikeyle karşı karşıya geldi. Facebook Color Scam isimli virüs, uygulamayı yükleyen kullanıcıların güvenliğini tehdit ediyor.

Ortaya yeni çıkan bir aldatmaca olan Facebook Color Scam uygulaması kullanıcı tarafından yüklendiği takdirde logonun renginin değişeceği belirtiliyor, ancak işin iç yüzü tamamen farklı. Uygulamaya izin verildiği zaman kullanıcı bir pishing sitesine yönlendiriliyor.

Bu virüs aracılığıyla siteye yönlendirilen kullanıcılar açılan videoyu izlemeyi seçmesiyle kullanıcıların arkadaş bilgilerini ele geçiriyor ve bu arkadaş listesindeki kişilere mesajla ulaşılabiliyor.Videoya tıklamaları halinde PC kullanıcıları *****grafi içerikli websitelere yönlendirilirken, Android kullanıcıları ise cihazında virüs bulunduğunu söyleyen bir uyarı mesajıyla karşılaşıyor.

Facebook’un mavi logosundan sıkılmış olsanız dahi böyle bir tehlikeye maruz kalmamak için bu tür uygulamalardan uzak durmanız güvenliğiniz için önemli.

Tüm bunlara rağmen kendi bilgisayarınızda sosyal ağa ait mavi renklerden kurtulmak istiyorsanız bunun başka bir yöntemi bulunuyor. Chrome web tarayıcısının sahip olduğu bir eklenti ile sayfanızı renklendirebilirsiniz.

Lcia 29 Ağustos 2014 18:43

Cevap: Facebook’ta yeni tehlike: Color Scam
 
Bilmiyorla ki ne çıkartsınlar. Zaten bu tür uygulamalarla sızmalarınada artık bir gerek yok . İnsanlar o kadar perdelerini kaldırdıki whatsapp facebook viber gibi bir çok uygulama aracılığıyla yaptıklarıkları konuşmaları sosyal medyada paylaşıp bunlarla eğlenir hale geldi. Listelerini insanlar ortaya döktükten sonra uygulamalarda artık hükümsüzleşiyor zaten.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net