IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Afrika'nın Yarısı Facebook Kullanıyor! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/611518-afrikanin-yarisi-facebook-kullaniyor.html)

Deep 08 Eylül 2014 19:02

Afrika'nın Yarısı Facebook Kullanıyor!
 
Facebook Afrika'da 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Facebook'un yapmış olduğu açıklamada Afrika'da 100 milyon kullanıcının Facebook hesabı var. Afrika'da 200 milyon insan yaşadığından dolayı bu rakamın yarısı Facebook kullanıcısı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Facebook kullanıcıların %80'inden fazlasının cep telefonundan bağlandığını açıkladı. Bu rakamlar Afrika'da mobil ilerleme ve potansiyel gelişme konusunda olumlu bir izlenim doğurmaktadır.

Android uygulamalarının çok yavaş yüklendiğini gözlemleyen Facebook mühendisleri bu yıl içinde yapmış olduğu Afrika ziyaretinde cihazlardaki bellek eksikliğini belirtmişti. Android uygulamasının yavaş yüklendiği ve sık sık hatalara ulaşmalarının sebebi olarak bellek eksikliğini göstermişlerdi.

Bu sorunu ortadan kaldırmak adına Android uygulamasını elden geçiren Facebook yapılan çalışmaların sonucunda ise uygulamanın indirme oranının %65 oranında azaldığını, başlama sürelerini ise %50'yi aşkın bir oranda kısaldığına şahit olmuştu. Bugün yapılan açıklamaya göre çalışmalarını daha sonra başarılı bir hale getirdikleri gözden kaçmıyor. Çalışmalarının sonuç verdiğini görüyoruz. Bağlantı hızı, kampanlarda yerel veriler ve şirketler için özel olarak hazırlamış oldukları göz önünde bulunduruluyor.

Geçtiğimiz aylarda Afrika'nın güneyinde bulunan Zambiya'ya internet erişimini getirebilmek için girişimde bulunan Facebook Internet.org çatısı altında oluşturulmuş olan girişim sayesinde yerel halka sağlık ve çalışma uygulamalarını sundu. Bunun yanında Wikipedia, Facebook ve Google Arama gibi servislere erişim imkanı sağladı. Hedeflerine ulaşmak için her yolu deneyen Mark Zuckeberg sağlam adımlarla ilerlediğini çok açık ve net olarak gösteriyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net