IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'a muhalif site Ello'ya 5,5 milyon dolar destek (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/634692-facebooka-muhalif-site-elloya-55-milyon-dolar-destek.html)

Tufan 28 Ekim 2014 15:47

Facebook'a muhalif site Ello'ya 5,5 milyon dolar destek
 
Kullanıcı bilgilerini asla satmamayı ve şirket reklamlarına yer vermemeyi taahhüt eden sosyal paylaşım sitesi Ello, 5,5 milyon dolarlık yatırımcı desteği sağladı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ağustos ayında kurulan Ello'nun kamu yararına çalışan bir kurum sıfatını alması şimdiki ve gelecekteki sahiplerinin bu taahhüdü bozmasını engelliyor.
Ello, ek hizmetler için küçük çapta bir ödeme sistemi getirerek gelir sağlamayı planlıyor.
Ello'nun yeni destekçilerinden Fresh Track Capital şirketi yetkilisi Lee Bouyea, "LinkedIn mesleki paylaşım sitesi gibi sitelerde ve oyun sitelerinde freemium (ücretsiz deneyim uygulaması) başarılarını gördük. Ello ise, bu alanda eşi olmayan bir adım atıyor. Bizler uzun erimli yatırımcılarız. Portföyümüzde 9 yıl süreyle yatırım yaptığımız ve ancak ondan sonra başarı elde etmiş bir şirket de var. Biz bir şirketin uzun erimde başarı ve değer kazanmasını esas alırız." dedi.
Kimi uzmanlarsa sosyal medya platformlarını kullananların para ödemeye hazır olmadığını belirtiyor.
Teknoloji araştırma şirketi Forrester'da çalışan James McQuivey, yakınlarda BBC'ye yaptığı açıklamada "Bir arkadaşınızı, kendisine mali yük getireceğini bile bile arkadaş olmaya davet etmezsiniz. Dijital müzik dünyasında bile bazı hizmetler paralı ama çoğu kişi parasız hizmetlerle yetiniyor." dedi.
Ancak Ello'nun kurucusu Paul Budnitz, şirketin reklam ve kişisel bilgi tabanı satışı olmaksızın gelişebileceğinden emin konuşuyor; "Bizim iş modelimiz denendi ve doğrulandı. Sadece sosyal paylaşım ağında değil birçok yerde denenmiş bir uygulama." diyor.
"Bir iPhone alıyorsunuz, telefon temel uygulamalar yüklenmiş halde geliyor. Telefon edebiliyorsunuz, SMS mesajı gönderebiliyorsunuz. Ama sonra herkes kullanım yelpazesini genişletmek için bazı uygulamaları satın almaya başlıyor. Ello'yu da birkaç dolara istekleriniz doğrultusunda kendinize uygun hale getirebilirsiniz." diyen Paul Budnitz, kullanıcı bilgilerini araştırmama kararının şimdiden şirkete tasarruf sağladığını kaydetti.
Budnitz, Ello kullanıcısının nüfus dağılımını bilemediğini ve Ello'nun bir yandan inanılmaz ölçüde büyürken, hala 14 kişilik kadroyla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net