IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'tan ücretsiz internet müjdesi! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/702324-facebooktan-ucretsiz-internet-mujdesi.html)

yoSun 07 Ekim 2015 14:03

Facebook'tan ücretsiz internet müjdesi!
 
Internet. org projesi kapsamında, teknolojinin erişemediği bölgelere ücretsiz internet sağlamak için bir süredir çalışmalar yürüten Facebook, bu hizmetini ilk etapta Afrika'nın belirli bölgelerine götürecek.

Eutelsat ile anlaşmaya varan sosyal medya devi, Amos-6 isimli uydusunu kullanarak Afrika'nın belirli bölgelerine ücretsiz sağlayacak.

Bilim kurgu filmlerini akıllara getiren söz konusu proje kapsamında, gezegenimizin yörüngesinde bulunan bir uydudan, belirlenen hedeflere "uzaydan ücretsiz internet" sağlanacak.

Konuyla ilgili Facebook hesabı üzerinden bir duyuru yapan sitenin kurucusu şu anda yapım aşamasında olan Amos-6’nın 2016 yılı ile birlikte hizmete gireceğini belirtti.

Uydudan internet sağlamak Facebook'un bu alanda geliştirdiği tek projesi değil. Geçtiğimiz günlerde benzer bir duyuru yapan sosyal medya devi, Yunan mitolojisinden ilham alınarak Aquila adı verilen ve maksimum 20 bin metre yükseklikte uçacak olan drone'lar sayesinde dünyanın çeşitli bölgelerine internet götüreceğini duyurmuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net