IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'ta yeni uygulama (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/702733-facebookta-yeni-uygulama.html)

yoSun 26 Ekim 2015 14:30

Facebook'ta yeni uygulama
 
Hükümet ya da gizli bir servis tarafından izleniyorsanız bunu anlayabileceksiniz.

Facebook gibi sosyal medya ağları epeyce bir süredir dünya genelinde hükümetler ve gizli servisler tarafından kişiler bilgi toplanılan birer başvuru mecrası olduğu biliniyor.


Facebook şirketiyse, bu ağların en başında geliyor ve iyi haber şu ki, Facebook tarafından yeni yapılan bir düzenlemeyle hükümet ya da gizli bir servis tarafından izleniyorsanız bunu anlayabileceksiniz.

BU UYARIYA DİKKAT!
Facebook uygulamasını ya da bilgisayarınız başından internet adresini kullanıyorken, bir anda bir pencere açılıp Lütfen hesabınızın güvenliğini gözden geçir şeklinde bir uyarı alabilirsiniz. Bu uyarıyı aldığınız anda geçmiş olsun, hesabınızın izlendiğinden emin olabilirsiniz.

Facebook güvenlik Şefi Alex Stamox bu konu hakkında, Bu günlerde izlendiğinden şüphelendiğimiz hesapların güvenliği için yeni adımlar atıyoruz. Bunlardan birisi izlendiği ya da saldırı altında olduğunu düşündüğümüz hesapların sahiplerini bir mesajla uyarmakdiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Facebook şirketi tarafından size gönderilen mesajın bir örneğini buraya bırakıyor üstüne de Türkçe tercümesini yazıyoruz: Facebook hesabının ve diğer online hesaplarının devlet destekli aktörler tarafından saldırı altında olduğuna inanıyoruz. Facebook girişindeki onayları aktif hale getirmen hesabına başkalarının erişimini engelleyecektir. Hesabına yeni bir bilgisayar ya da cihazdan bağlanıldığında biz cep telefonuna bir güvenlik kodu göndereceğiz ve bu sayede hesabınıza giriş yapabileceksiniz. Ayrıca diğer hesaplarınızın güvenliğini de gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Facebook gizliliği nasıl olmalı? Bilgisayar uzmanları Facebook ağından böyle mesaj aldığınızda artık kolayca izlenemeyeceğinizi garanti edemiyor.

Facebook tarafından gönderilen mesajla artık bu sürecin içindeyseniz, internette bulunan tüm izlerinizi silerek yeni bir dijital kimlik kullanımına geçmeniz, hatta ve hatta yeni bir internet ağı ve yeni bir bilgisayar ya da akıllı cihazlar ile bağlanabileceğiz konusu özellikle tavsiye ediliyor ve buna kullanmış olduğunuz telefon SIM kartı da dahil.

Facebook gizlilik ayarları ve araçları Diğer yandan henüz böyle bir Facebook uyarısı almadıysanız, Facebook Gizlilik Ayarları ve Araçları sekmesine giderek o bölümde üç kategoride bulunan Paylaşımları kimler görebilir, Benimle kimler iletişim kurabilir, Aramada beni kimler bulabilir ayarlarınızı tekrar bir kontrol ediniz.

Ayrıca Güvenlik Ayarları sekmesinde de, Giriş Uyarıları, Giriş Onayları, Kodmatik, Uygulama Şifreleri, Güvenilir Kişiler, Tarayıcıların ve Uygulamaların, Giriş Yaptığın Yer, Hesap Varisi ve Hesabını Dondur sekmelerinin bulunduğu ayar seçeneklerini kontrol ederek, profiline sizin kullandığınızın dışında bir aygıtın, sayfanıza farklı bir konuma sahip yerlerden giriş yapılmadığından emin olun.

(Ntv)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net