IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'ta ırkçılığa gözaltı! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/718473-facebookta-irkciliga-gozalti.html)

Burce 07 Aralık 2015 23:09

Facebook'ta ırkçılığa gözaltı!
 
İngiltere'de güzellik salonu işleten 43 yaşındaki April Major isimli bir kadın, Paris'te yaşanan terör eylemlerinin ardından müslümanları salonuna kabul etmeme kararı aldığını Facebook üzerinden açıklayınca gözaltına alındı
İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde Blinks of Bicester isimli bir güzellik salonu işleten 43 yaşındaki April Major, Facebook üzerinden Müslümanlara hakaret ve ırkçılık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.




Major iş yerinin resmi Facebook sayfasından şu paylaşımlarda bulundu:

"Blinks of Bicester artık Birleşik Krallık pasaportu taşıyıp taşımamalarına bakmaksızın İslam inancına sahip hiç kimsenin rezervasyonunu kabul etmiyor"

"Üzgünüm ama ülkemi ilk sıraya koymam gerekiyor"

"Bu gece Müslüman ya da İslamcı müşterilerin rezervasyonunu kabul etmeyeceğimi söylediğim için mesajlara boğuldum. Ama Birleşik Krallık vatandaşı olarak sözümün arkasında duruyorum."

Major son mesajında ise İslamofobik paylaşımlarını eleştiren Facebook kullanıcılarına "Umarım IŞİD ailelerinizi patlatır" dedi.




Polis yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Gözaltına alınan Major'ın henüz resmen bir suçlama ile karşı karşıya gelmediği ve Facebook sayfasındaki mesajların silindiği açıklandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net