IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook Danimarka'yı seçti (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/767066-facebook-danimarkayi-secti.html)

Dream 21 Ocak 2017 09:33

Facebook Danimarka'yı seçti
 
Sosyal ağ devi, ABD dışındaki üçüncü veri merkezi için Danimarka'yı seçti. Seçimde ülkenin uygun iklimi ve yenilenebilir enerjiye uygunluğunun ön plana çıktığı belirtiliyor.

Facebook, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki üçüncü veri merkezi için Danimarka'nın Odense şehrini seçti.

Seçimde ülkenin ikliminin ve yenilenebilir enerji politikalarının ön plana çıktığı düşünülüyor. Öyle ki ülkenin rüzgar enerjisinden ürettiği elektrik, 2015 yılında tüm ülkenin elektrik kullanımını karşılamakla kalmamış, Danimarka'nın elektriği ihraç etmesini de sağlamış.

Ayrıca Danimarka'nın üçüncü büyük şehri olan Odense'nin, ülkenin internet omurgasına direkt bağlantısı bulunması da bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

Apple da Danimarka'yı seçmişti
Facebook'un veri merkezinde 100'ün üzerinde işçi çalıştırması bekleniyor. Firmanın Danimarka'da açacağı veri merkezi, İrlanda ve İsveç'teki veri merkezlerine katılmış olacak.

Apple da daha önce Avrupa'daki veri merkezlerine bir yenisini eklemek için Danimarka'yı düşündüğü, Odense'ye üç saat uzaklıktaki Viborg'u seçtiği ve veri merkezinin bu sene açılacağını da belirtelim.

Kaynak: Shiftdelete


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net