IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook, Televizyonu da Kontrol Etmenin Peşinde (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/798377-facebook-televizyonu-da-kontrol-etmenin-pesinde.html)

M`y 02 Temmuz 2018 15:11

Facebook, Televizyonu da Kontrol Etmenin Peşinde
 
ÖZEL BİR SES YARDIMIYLA NE İZLEDİĞİMİZ ANLAYABİLECEKLER

Patent başvurusundaki tanımlamaya göre sistem, televizyon yayınına entegre edilmiş ve insan kulağı tarafından duyulamayan özel bir ses yardımıyla telefon, tablet ve akıllı hoparlörlerdeki mikrofonu devreye sokarak "içeriğin çevre sesini" kaydetmeye başlayacak. Bu kayıt daha sonra televizyon için Shazam olarak tanımlanabilecek bir veri tabanında eşleştirilerek Facebook’un kişilerin ne izlediğini anlayabilmesini sağlayacak.

Ancak Shazam’ın aksine bu sistem bireysel olarak yönetilemeyecek.

İLK PATENT


Bu patent ilk olarak New York Times tarafından televizyonda kimin, neyi, ne kadar süreyle izlediğini bilmek için kullanılan bir teknoloji olarak konumlandırıldı. Aynı sistem daha sonra aile bireylerinin televizyon izleme profillerinin çizilmesinde ve böylelikle reklamcılık sektöründe de kullanılabilir.

GÜVENLİK UZMANLARI ENDİŞELİ


Güvenlik uzmanları bu sistemin çevre seslerini kaydederken insanların kişisel konuşmalarını da onların bilgisi ve izni olmadan yakalayabileceği için endişeli olduklarını belirtiyor.

Böyle bir sistem Facebook’a kullanıcılarının gerçek hayattaki sosyal çevrelerini de gösterebileceği için sosyal ilişkilerin anlaşılması konusunda da yardımcı olabilir.

Facebook patentin bu kadar önemli olmadığını söylemekte gecikmedi.Facebook’un Fikri Mülkiyet bölümünün başkanı Allen Lo: "Diğer firmaların saldırısını engellemek için patent almak yaygın bir şeydir. Bu nedenle patentler sık sık, doğası gereği spekülatif ve diğer firmalar tarafından icarileştirilebilecek, geleceğe dönük teknolojilere odaklanır" dedi.


Togepi 02 Temmuz 2018 15:13

Cevap: Facebook, Televizyonu da Kontrol Etmenin Peşinde
 
Facebook kullanılıyor mu hala yahu? :d


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net