IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2018, 11:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook, WhatsApp'a Özel Bir Kripto Para Geliştiriyor




Blok zinciri, devletlerden önce dev teknoloji şirketlerinin hedefine giren bir teknoloji oldu. Facebook, bulut sistemlerinde blok zinciri kullanmak üzerine çalışıyordu, sonunda finansal bir çözümle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şirket, WhatsApp kullanıcılarının transfer edebilecekleri, kendine has bir kripto para birimi geliştiriyor.

Bloomberg’in sunduğu detaylara göre sosyal medya ve reklam devi Facebook, WhatsApp merkezli bir kripto para biriminin üzerinde çalışıyor. Uygulama içerisinde para transferleri yapmak için kullanılacağı söylenen kripto para sistemi, ilk etapta yalnızca Hindistan’daki bankaların havale işlemlerine alternatif olacak.

Haberin kaynakları, söz konusu kripto para biriminin yasal soruna neden olmamasını sağlamak için çalışıldığını söylüyorlar. Kripto paralara karşı devletlerin ve uluslararası örgütlerin tavır ve tutumu hala netleşniş değil. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp’ın sahibi olan Facebook, uygulamasını kurban vermek istemeyecektir. Bu nedenle WhatsApp’ın kripto para güncellemesi yakın zamanda gelmeyebilir.

Peki neden önce Hindistan?
Facebook’un Hindistan’ı tercih etmesinin bir diğer önemli nedeni, ülkede 200 milyonu aşkın WhatsApp kullanıcısının bulunması. Geçtiğimiz yıl, ülkedeki internet hizmeti fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuzlayınca, WhatsApp’ın kullanıcı sayısı kısa sürede iki katına çıkmıştı.

Hindistan’daki bankaların elinde tuttuğu havale piyasası çok önemli. Dünya Bankası verilerine göre Hint havale piyasası, ülkenin GSYİH miktarının %2.8’ini elinde bulunduruyor. Facebook, açık şekilde varlığını borçlu olduğu reklamcılık dünyasına alternatif bir gelir kaynağı arıyor. Bu hareketinin nedeni, son zamanlarda artan veri skandallarından dolayı tüm şirketleri bekleyen hukuki bir darbe olabilir.

Facebook'un 2018 içerisindeki kripto para kararsızlığı:
Geçtiğimiz Ocak ayında Facebook, yanıltıcı ve dolandırıcı kripto para birimlerinin reklamlarını engellemek için bütün kripto para reklamlarına yasak getirmişti. Mayıs ayında ise Messenger ekibinin başındaki David Marcus, Facebook’un blok zinciri operasyonlarını yöneten kişi olarak atandı. Marcus, o sıralar San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase’in yönetim kurulu üyesiydi.

Haziran ayına geldiğimizde Facebook’un kripto para reklamları yasağını kaldırdığını gördük. Kripto paraların çekirdek projeleri olan ICO’ların reklamları ise hala yasak durumda. Yani Facebook’ta dolaşırken gördüğünüz reklamlar ya kripto para borsalarına ya da borsalarda bulunan kripto paralara ait oluyorlar.

David Marcus, Ağustos ayına geldiğimizde Facebook’taki görevinin tarafsızlığı için Coinbase yönetim kurulundan istifa etmişti. Bu istifa, şirketin büyük planlarına odaklanmak için attığı bir adımdı.

WhatsApp’ın geçtiğimiz ay reklam yayınlayacağının ortaya çıkması, belki de önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak yeni bir bankacılık sisteminin temellerini atmaya yöneliktir. Bu bankacılık sisteminin arkasında olmak isteyen şirket ise kendini uzun süredir belli ediyor.


Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
facebook, kripto para, whatsapp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitcoin.com, Kendi Kripto Para Borsasını Açmaya Hazırlanıyor BLueMooN Haber Arşivi 0 10 Ekim 2018 12:03
SPK'dan kripto para uyarısı Siyahizm Ekonomi Haberleri 0 28 Eylül 2018 16:28
Üniversitenin bilgisayar ağıyla kripto para madenciliği yapmışlar Panda Eğitim Haberleri 0 11 Mayıs 2018 11:49
Atatürk Havalimanı'nda kripto para operasyonu AttackMan Haber Arşivi 0 26 Ocak 2018 14:31
Kripto para piyasası 703 milyar dolara ulaştı AttackMan Haber Arşivi 0 04 Ocak 2018 05:13