IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook canlı yayınları kısıtlıyor! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/820842-facebook-canli-yayinlari-kisitliyor.html)

Coder 15 Mayıs 2019 13:33

Facebook canlı yayınları kısıtlıyor!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Geçtiğimiz aylarda yaşanan Yeni Zelanda saldırısının ardından önemli bir karar alan Facebook canlı yayınlarda bir takım kısıtlamalara gidileceğini açıkladı. Buna göre şirket, buna benzer bir saldırı durumunda hızla aksiyon alabilecek.

Facebook canlı yayınlarda değişikliğe gidiyor
Facebook’un Blog sayfasında yayınlanan rapora göre şirket, “Live Strike” adlı bir politika sergileyecek. Bu sayede topluluk kurallarını ihlal ettiği tespit edilen ve uyarılan kullanıcılar bir süre boyunca canlı yayın yapamayacaklar.

Ayrıca bu kullanıcılar, başka bir sitede canlı yayın yapıyor olsalar dahi bu canlı yayını Facebook üzerinden paylaşamayacak ve duyuramayacaklar. Bunun verimli çalışması için yapay zeka üzerinde çalışmalar yapan Facebook, sistemin yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılar için kullanımda olacağını belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu kuralların sadece terör destekçileri için olmadığını belirten Facebook, kuraldan “Tehlikeli Bireyler ve Kuruluşlar” listesinde yer alan herkesin etkileneceğini belirtti. Buna göre kara listede olan Milo Yiannopoulos, Paul Nehlen ve Alex Jones gibi aşırı sağcı isimler de Facebook üzerinden canlı yayın yapamayacaklar.

Facebook yetkililerinden Guy Rosen yaptığı açıklamada: “Hedefimiz, insanların güzel bir şekilde canlı yayını kullanmaları. Bu esnada canlı yayın üzerindeki kötüye kullanım riskini en aza indirmek için çok çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rosen’a göre bu kısıtlamalar ileride Facebook’un diğer alanlarına da yansıyabilir. Buna göre Facebook, tehlikeli gördüğü kişilerin fotoğraf paylaşmasını, beğeni yapmasını kısıtlayabilir.

Kaynak : shiftdelete.net


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net