IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2019, 13:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook, telefonunuzu izlemek için para ödeyecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mark Zuckerberg liderliğinde ilerleyen Facebook, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarını takip etmek üzere bir uygulama geliştirmişti. Facebook Research isimli bu platform, iPhone kullananlar için tasarlanmıştı ve pazarlama kitlesi olarak gençler hedef alınmıştı. Apple‘ın kurallarını ihlal eden uygulama, App Store‘un güvenliğini delebilen ve kişilerin telefonuna direkt olarak ulaşım sağlayabilen özel bir sertifikaya sahipti.

Facebook, telefonunuzu izlemek istiyor
Amerikalı şirketin başarısız bir girişimi olan Facebook Research, yaşanan tartışmalar sebebiyle geçtiğimiz ocak ayında kapatılmıştı. Bir kez daha böyle bir işe kalkışan firma, “Study” isimli yeni bir uygulama ile kullanıcılarının telefonlarını nasıl kullandıklarını öğrenmek istiyor. Telefon sahipleri, bu isteği kabul etmeleri karşılığında gelir elde edecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Facebook’un yeni uygulaması Study; bir kullanıcının telefonuna hangi uygulamaları yüklediğini, bu uygulamaları kullanarak harcadığı süreyi, ilgili kişinin bulunduğu ülkeyi ve buna benzer bilgileri öğrenecek. Buna ek olarak bu yazılım, bireylerin kullandığı telefon veya uygulama özellikleri hakkındaki bilgileri de kullanıcılardan talep edecek.

Kafalarda soru işareti bırakan bu yeni platform, şimdiden tartışmalara yol açmış durumda. Bundan on beş yıl önce kurulan marka; telefon sahiplerinin mesajlarını, şifrelerini ve ziyaret ettiği internet siteleri de dahil olmak üzere kişiye özel olan içerikleri takip etmeyeceğini belirtti. Buradan anlaşıldığı üzere Zuckerberg, insanların telefonlarını nasıl kullandığına dair bilgilere ihtiyaç duymaya devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Study hakkındaki detaylardan bahseden yöneticiler, Study’in yalnızca 18 yaşında veya bu yaşın üzerinde olan kişilere açık olacağını söyledi. Yaş doğrulamasının nasıl yapılacağına dair herhangi bir bilgi ise henüz basına verilmedi. Apple ile anlaşamayan yetkililer, çözümü Android işletim sistemli telefonların kullanıcılarını bu işe dahil etmekle buldu. Uygulama, ne tür verileri topladığını telefon sahiplerine iletecek ve ayrıca, ilgili bireylere kendisinin onlar tarafından nasıl kullanılacağına dair bir bilgi verecek.

Çoğu kişi, Zuckerberg ile ekibinin yaş doğrulaması meselesini kendi sistemleri üzerinden halledeceğine inanıyor. Zira bu konuda bilinen en canlı örnek, kişilerin kendi hesaplarındaki doğum tarihleri. Bu yöntemin ne kadar doğru sonuçlar elde edeceğine dair bir bilgi henüz yok. Katılımcıların, ödeme alabilmeleri için bir PayPal hesabına ihtiyaçları olacak ve yine katılımcıların 18 yaş ve üstü şartını sağlamaları gerekecek. Facebook, uygulamanın verilerini analiz ederken müşterilerin hakkında bildiği verilere atıfta bulunacağını ancak uygulamadaki verilerin, kişilerin hesapları ile ilişkilendirilmeyeceğini veya reklamların onları hedeflemek için kullanılmayacağını ifade etti.

Firma, katılımlara ne kadar ödeyeceğini henüz açıklamadı fakat yayımlanan bir blog mesajında bu uygulamanın deneme sürümüne katılanların tamamının paralarını aldığı açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Hindistan’da piyasaya sürülecek olan uygulamaya herkes katılamayacak. Buna ek olarak Facebook, kullanıcılarına Study’e nasıl katılacaklarını henüz açıklamadı. Katılım sağlayabilmek adına bilinen tek şart, Facebook’un ilgili kullanıcıyı davet etmesinin gerekliliği.

Kaynak : shiftdelete.net

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
facebook


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yabancı Plakalı Araçlar da Ücretli Kara Yollarına Para Ödeyecek yaSmin Ekonomi Haberleri 0 18 Nisan 2018 15:15
Facebook Kullanıcılara 20 Milyon Dolar Ödeyecek! Bulut Facebook Haberleri 0 28 Ağustos 2013 16:41
iOS kullanıcıları WhatsApp için para ödeyecek Zen Cep Telefonu İşletim Sistemi 1 26 Temmuz 2013 19:37
Hasta acil değilse eczanede ek para ödeyecek PassioN Haber Arşivi 0 07 Ocak 2012 12:32