IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2019, 09:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook Libra'nın Sahte Sürümleri Ortaya Çıktı




Facebook'un kripto para birimi Libra, çok tartışılacak bir konuyla gündemde. Bu para birimi için oluşturulan sahte internet sitelerinden Libra Coin satışına başlayan dolandırıcılar, Libra'nın geleceğini tehlikeye atıyorlar.

Facebook, kripto para sektörüne gireceğini geçtiğimiz dönemlerde resmen ilan etti. Facebook'un açıklamalarından sonra ABD hükümet yetkilileri yönünü Facebook'a çevirdiler ve konuyla ilgili olarak ağır eleştiriler yaptılar. Hatta Libra için; kripto para dünyasında işe yaramayacak, herhangi bir projesi olmayıp sadece ticari amaçla oluşturulmuş para birimlerine verilen "shitcoin" ifadesi kullanıldı.

Olaya dahil olan ABD Başkanı Donald Trump, Libra ile ilgili olarak Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu ve Facebook'u adeta tehdit etti ancak Facebook bu tehditleri görmezden geldi. Bununla birlikte Facebook'un, daha libra satışa sunmadan uğraşması gereken sorunlar ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Normal şartlarda Facebook, Libra'yı 2020 yılında piyasaya sürecek ancak daha şimdiden sahte internet siteleri oluşturuldu ve Libra Coin'in ön satışlarına başlandı. Ancak bunların tamamı dolandırma amaçlı girişimler ve Facebook'un bu durumla bir ilgisi yok.

Washington Post tarafından yapılan açıklamalara göre sahte internet siteleri; Facebook'un ve Libra'nın logosunu hiç çekinmeden kullanıyorlar. Üstelik dolandırıcılar insanları ağlarına düşürmek için Mark Zuckerberg'i bile kullanıyorlar. Ortaya çıkan bir videoda Mark Zuckerberg'in sahte bir videosunun oluşturulduğu, bu videoda Zuckerberg'in Libra ile ilgili açıklamalarda bulunduğu ve hatta şu ana kadar 20 milyon Libra Coin'in yatırımcılara çoktan teslim edildiği söyleniyor. Ancak elbette böyle bir durum söz konusu değil.

İşte dolandırıcılık amaçlı kurulan internet sitelerinden bir tanesi:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ancak bu sahte internet siteleri ve videolar, yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Facebook'un sicilinin her konuda kabarık olduğu herkes tarafından bilinen, su götürmez bir gerçek. Peki Facebook bununla nasıl başa çıkacak? Üstelik Facebook'un bu dolandırıcılıkları denetleme ve önüne geçme konusunda yetkileri ne kadar geniş? Bu sorunun cevabı aslında Libra için tehlike çanlarının çaldığını gösteren bir husus. Neticede Facebook zaten kullanıcılarını bile korumak için herhangi bir girişimde bulunmuyorken Libra'nın sahte satışlarını engellemek için ne yapabileceği çok ciddi soru işaretleri oluşturuyor.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitcoin, facebook libra, libra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milletvekilleri Facebook Libra için mektup gönderdi Coder Facebook Haberleri 0 03 Temmuz 2019 12:33
Facebook 'libra' ile bankalara meydan okuyor xena Facebook Haberleri 0 26 Haziran 2019 07:36
Facebook kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan Calibra’yı tanıttı Allecra Facebook Haberleri 0 18 Haziran 2019 15:34
Birleşik Krallık'tan binlerce kişinin Pakistan'dan "sahte diploma" aldığı ortaya çıktı AttackMan Haber Arşivi 0 16 Ocak 2018 16:33