IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By GeN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 09:21   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolandırıcılar, Çaldıkları Bilgileri Sosyal Medyada Satıyor




Çeşitli yöntemlerle kişilerin bilgilerini toplayan dolandırıcıların, bu bilgileri sosyal medya platformları üzerinden satışa çıkardığı belirlendi. Sosyal medya platformları ise bu konuda yeterince önlem almamakla suçlanıyor.
İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte insanların en büyük çekincelerinden biri bilgi güvenliği oldu. Kötü niyetli kişiler sürekli olarak yeni yöntemler bulmaya ve kişilerin kimlik bilgilerini satmaya yönelmiş durumda.

Normal şartlar altında bu tür bilgilerin Darknet ve Deepweb gibi ortamlarda satılması beklenir. Which? tarafından yapılan bir araştırmaya göre Facebook, Instagram ve Twitter’da yer alan 50’den fazla sayfada çalınan bilgiler satılıyor ve paylaşılıyor. Bu bilgiler arasında kredi kartı bilgileri, Netflix hesapları gibi pek çok farklı şey var. Sayfalar kapatılsa bile veriler kalıyor.

Facebook ve Twitter bu tür hareketlere karşı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Facebook ve Twitter, bu tür aktivitelere platformlarında izin verilmeyeceğini ve bu hareketlere karşı önlemler alınacağını açıkladı. Koronavirüs pandemisi öncesinde başlayan çalışmalarda bir adamın tam adının, doğum tarihinin, ev adresinin, telefon numarasının, kredi kartı ve sosyal güvenlik numaralarının internette paylaşıldığı ortaya çıktı.

Facebook o dönemde kendisine bildirilen bu 4 aylık gönderiyi kaldırmamış ve bu paylaşımın topluluk standartlarına aykırı olmadığını belirtmişti. Daha sonra yapılan açıklamalarda ise firma, bu harekete karşı harekete geçtiğini ve söz konusu içerikleri kaldırdığını söylemişti. Facebook, bu tür dolandırıcılık aktivitelerini platformda barındırmayacağını ve bildirilen sayfalara karşı harekete geçtiklerini ifade etmişti.

Twitter’da "suç pazarı"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Twitter’da ise içinde 13 bin pounddan fazla meblağ olan kredi kartlarına ait bilgiler yalnızca 100 pounda satılıyor. Üç kredi kartına ait bilgiler ise yalnızca 200 pounda alıcı buluyor. Sahte pasaportlar için ise 3.000 pound talep edildiği görülüyor.

Bu türden bilgileri satanların kendi aralarında bir jargon geliştirdiği de ifade edilirken, Twitter algoritması nedeniyle bu jargondaki birilerini takibe başladığınızda başka satıcılar ve dolandırıcılar da tavsiye edilen kişiler arasında gözükmeye başlıyor.

Twitter bu tür suçla ilişkili hesapları askıya aldığını açıkladı. Öte yandan sosyal medya platformlarının ne kadar hızlı suç için kullanılabildiği de bir kez daha belli olmuş oldu. Bu tür hareketlerin çok ciddi sonuçları olabiliyor.

Kişisel verileri korumak

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnternet var olduğu sürece birileri kötü niyetli hareketlerde bulunurken birileri de güvenlik sistemlerini geliştirecek. Bu döngü devam ederken bizim yapmamız gereken ise bilgilerimizi hedef alanlara karşı kendimizi korumak olacaktır.

Dolandırıcılar kişisel bilgileri çalmak için Phishing gibi farklı ve sofistike yöntemler kullanabiliyor. Bizim ise mümkün olan durumlarda çift faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemlerini almamız, her sitede aynı şifreyi kullanmamamız, internette ziyaret ettiğimiz sayfaların güvenliğinden emin olmamız gerekiyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mayıs 2020, 04:14   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dolandırıcılar, Çaldıkları Bilgileri Sosyal Medyada Satıyor




Bu yuzden sanali fazla sevmiyorum
Aradigin ne varsa var

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çaldıkları bilgileri sosyal medyada satıyor, dolandırıcılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal medyada fenomen oldu Hesna Fenomen 1 14 Eylül 2018 11:44
Alem.Org Sosyal medyada. AspavA Sunuculardan Son Haberler 11 28 Nisan 2018 23:51
Sosyal medyada sahte mesajlar Ashriel Haber Arşivi 0 29 Ekim 2011 12:02
Türk ajanlar gizli bilgileri satıyor Julw Haber Arşivi 0 07 Ocak 2008 22:06