IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2014, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sayfa / Profil Çalma Yöntemleri




1. Phishing

# Phishing Nedir? : PHISHING yani kısaca bankanızın, e-postanızın veya bunun gibi bilgi girmenizi gerektiren bir kuruluşun web sayfasının bir kopyasını yapıp kullanıcının hesap bilgilerini çalmayı amaçlayan bir İnternet dolandırıcılığı.İngilizce "Balık tutma" anlamına gelen "Fishing" sözcüğünün 'f' harfinin yerine 'ph' harflerinin konulmasıyla gelen terim, oltayı attığınız zaman en azından bir balık yakalayabileceğiniz düşüncesinden esinlenerek oluşturulmuş ve uygulanıyor.

# Phishingten Nasıl Korunulur? : Unutulmaması gereken nokta her türlü online dolandırıcılık, sahtekarlık ve virüslere karşı en büyük korunma aracı, bu konuda bilinçli ve bilgili olmaktır. Bunu aklımızın bir kenarında devamlı bulundurmalıyız. Tabii ki internette güvenli alışveriş yapmayı istiyorsak.

1. E-postanıza gelen mesajların doğruluğunu ispatlayın. Tanımadığınız kimselerden gelen mesajları silin, asla cevap vermeyin. "Aşağıdaki bağlantıya tıklayın"gibi e-posta isteklerine ASLA YANIT VERMEYİN.

2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye başlayan linklere girmeyin.

3. İşlemlerinizi online yaparken, işlem yaptığınız web sayfasının güvenli olup olmadığını MUTLAKA kontrol edin !
İnternet tarayıcınızın üst kısmında bulunan adres bölümünde bulunan adresin "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olup olmadığını kontrol edin. “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonunda bulunan “s” harfi bu sayfanın güvenli ve çeşitli şifreleme metotları ile işlem yaptırdığını belirtir.

Ek olarak, internet tarayıcınızın sağ alt kısmında yer alan kapalı kilit işareti, yine güvenli ve şifrelenmiş bir sayfada işlem yaptığınızı gösterir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2. Keylogger

Keylogger eğer sistem yöneticisinin bilgisi dahilinde yüklenmişse tamamen sistem güvenliği için çalışmaktadır.Fakat bu yazılım veya donanım sistem yöneticisinin bilgisi olmadan yüklenmişse tamamiyle saldırı ve casusluk amacı taşır.

Yazılım veya donanım dedik çünkü keyloggerlar iki türlüdür.

# Yazılımla Çalışan Keyloggerlar : Sisteminize yüklenmesiyle aktif hale gelen tuş takip programlarıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir dosyaya kaydeder.

# Donanımla Çalışan Keyloggerlar : Bilgisayarınıza bir donanım eklemesiyle aktif hale gelen tuş takip cihazıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir kalıcı bellek kartına yazılıma ihtiyaç duymadan kaydeder. ( klavye ile anakart arasına takılan küçük , Dikkatli bakılmadan görülemeyecek aparatlardır)

# Güvenlik Amaçlı Keyloggerlar; Genelde ebeveynlerin çocuklarını internet başındayken takip etmeleri için kullanılır ve tamamen sistem yöneticisinin bilgisi dahilindedir.

# Saldırı Amaçlı Keyloggerlar ; Güvenliğinizi tehdit eden keyloggerlar çeşitli yollardan bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu yolllardan en yaygını herhangi bir programın içine keylogger yerleştirilerek sisteminizde çalıştırılmasıdır. Şüphesiz en büyük tehdit şüphesiz eş zamanlı mesajlaşma programları ( msn , icq , Yahoo , google talk v.b. ) Bir saldırgan size herhangi bir dosya gönderebilir saldırgan gönderdiği bu dosyanın içine (genelde program veya fotoğraf olur ) keylogger yerleştirebilir. Gönderdiği dosya çalışıyor gözükürken aslında arka taraflarda bilginiz dahilinde birde keylogger çalışmaya başlamıştır bile.

Bu andan itibaren salgırgana kendinizi teslim etmiş olursunuz en zor iş bitmiştir , Artık salgırnanın yapacağı tek şey bilgisayarının başına geçip sizin klavyenizde bastığınız tuşları takip etmektir.

Keylogger sisteminize bulaştıktan sonra saldırganın konfigüre edişine göre Bastığınız tuşların kaydını içeren dosya ya saldırganın belirlediği e posta adresine gelir yada web sitesinde arşivleyebilir. Ayrıca saldırgan bastığınız tuşları anlık olarak takip edebilir ve istediği bilgiyi sizden alır almaz saldırı işlemlerine başlayabilir.

# Keyloggerlardan Kurtulma : Sistem yöneticisinin dışında çalışan keyloggerları bulup yönetcisiye bildiren yazılımlara anti-keylogger denir.

Bunlar en çok kullanılan yöntemlerdir. Diğerlerini anlatma gereği duymadım.

- Sayfanda admin yap üyesini arttırıcam.

Gibi oyunları yiyecek adam yoktur heralde. Konu içeriği alıntı yapılarak bazı yerlerden birşeyler çıkartılarak, bazı yerlere ek bilgi eklenerek güzel bir anlatım çıkartmaya çalıştım.


Alıntı

__________________
en büyük servet itibardır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
calma, profil, sayfa, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SohbetLisin.Com Sohbet Odası 2.Sayfa Sohbet Odaları 5.Sayfa PR2 LİNK DEĞİŞİMİ alperyesiltas Link değişimi 3 26 Ocak 2011 01:04
Şifre çaLma yöntemLeri DarkSun Güvenlik Açıkları 21 26 Haziran 2009 15:49