IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2012, 23:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişisel Ezoterizm ve Düşüncelerin İnisiyasyonu




Bu forumda çeşitli başlıklar altında , kimi zaman dolaylı, kimi zamansa direkt olarak karşımıza çıkan kavramlar var. Bunların başlıcaları sanırım '' Ezoterizm'' ve '' İnisiyasyon'' dur.

Bu kavramları ayrı ayrı ele almak amacında değilim. Bu zaten forumda daha önce ve çok güzel bir şekilde yapıldı. Ben bu kavramları bireysel anlamda ele almak niyetindeyim.

Böyle diyorum ama, anlatmaya çalıştıklarımın kavranabilmesi için önce bu kavramlarında iyi anlaşılmış olması kaçınılmaz.

İçreklik yani ezoterizm. Özel hayatımızda nasıl tezahür eder? Biz hep kurumsal boyutta anladığımız ve doğası gereği böyle algıladığımız bu kavramı kendi hayatımıza nasıl uygularız? Eğer uygularsak nasıl sonuçlar elde ederiz?

Kurumlar da bireyler gibidir aslında, birer düşüncenin ürünü olarak ortaya çıkarlar ve işleyişleri, amaçları da yine bir düşüncenin ürünüdür.
Genelde bütün kurumlar, fakat bizim konumuz olduğu için Masonluk, hep kendi içinde bir ahenkle çalışabileceğini öngördüğü kişileri arasında görmek ister. Bu gayet makul ve mantıklı bir tercihtir. Kurum açısından bakıldığında kendi amaçları doğrultusunda çalışacak kişileri arasına almak istemesi kadar doğal ne olabilir ki?

Peki, bu durum kurumlar için böylede, kişiler içinde böyle mi? Aslına bakarsanız niyet olarak tam olarak böyle. Fakat insan bazen öylesine akışa kapılmış bir şekilde sürdürüyor ki hatını. Zaman zaman , yaşamına dikkatle baktığında, gereksiz bir sürü insanın hayatında olduğunu, dahası bu insanlarla gereğinden fazla zaman geçirdiğini farkediveriyor. Bu hayatımıza girmiş herkes olabilir. Ben örneklendirerek düşünülerinizi sınırlandırmak istemem.

Peki kişisel bir ezoterizm uygulanabilir mi? Tarih boyu ezoterik yapılanmaların çoğunun, en azından düşüncelerini günümüze kadar ulaştırabilmelerini, bir başarı olarak alırsak ( amaç buysa, başarı olarak kabul edilebilir), kişisel ezoterizmde , bize hayatta başarı sağlayabilir mi? Eğer benim anladığım gibi anlaşılıyorsa cevap net: Evet, ve kesinlikle.

Peki bu nasıl olur? Kişinin , hayatının hangi aşamasında karşısına çıktıysa, kşileri seçmesi , kendini anlayabilecek kişilerle yakınlık kurması, onlarla ilişkiler kurması mümkün olabilir mi?

Bu kavramları düşünürken aklıma takılan bir düşünceyi paylaşmış olarak kabul edin bu yazdıklarımı.

Daha söylenecekler bitmedi. Fakat şimdi burada durup, konuya ilgi duyacak üyelerinde düşüncelerini paylaşmalarını dilerim.

Düşüncelerin inisiyasyonu mu? Hele şu '' kişisel ezoterizm'' i bir geçelim ona da geleceğiz elbette.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düşüncelerin, ezoterizm, kişisel, ve, İnisiyasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bati dünyasi ve ezoterizm Swat İslamiyet 0 18 Ocak 2012 21:28
Hermes'in Kayıp Sözleri - Ezoterizm Perius Felsefe 0 23 Nisan 2011 18:50
Pisagor İnisiyasyonu Perius Felsefe 0 27 Şubat 2011 13:46