IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Ülkeler hangi kriter esas alınarak kurulmalıdır? (Ütopik) (https://www.ircforumlari.net/felsefe/376352-ulkeler-hangi-kriter-esas-alinarak-kurulmalidir-utopik.html)

Lilith 09 Ocak 2011 18:56

Ülkeler hangi kriter esas alınarak kurulmalıdır? (Ütopik)
 
Tarih boyunca kurulan ülkelerin bazı esasları olmuştur.
İlk kurulan devletler bir aileden,boydan,kavimden gelen kişiler tarafından kurulmakta idi. Tabi ki bunlar günümüz devletlerinden oldukça uzak yapıda idiler.
Devletleri nacizane sınıflandırmaya kalksam;
  • Aynı ırktan gelen kişilerin oluşturduğu devletler,
  • Aynı dine mensup kişilerin oluşturdukları devletler,
  • Aynı görüşe (siyasi-ekonomik) sahip kişilerin oluşturdukları devletler,
  • Veya belirli bir toprak parçası üzerindeki farklı sınıflardan kişilerin oluşturdukları devletler gibi çeşitli sınıflara ayırmak mümkün.

Bir devletin devamlılığı ve genel memnuniyet için ben o ülkede halkın ortak paydada buluşabileceği en az bir unsur olması gerektiğini düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Dünyadaki tüm ülkelerin yıkılması ve yeniden kurulması gerekse hangi kriteri ülke kurmak için esas alırdınız?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk