🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Platon’dan etkilenen Fârâbî, "Medinet’ül Fâzıla" (Erdemli Şehir) adlı esrinde böyle ütopik bir devlet tasarlamıştır Ona göre, insanlar yardımlaşarak bir arada yaşamalıdır Sağlıklı bir organizmada bütün organlar nasıl uyumlu bir şekilde çalışıyorsa, toplum da böyle olmalıdır
Kötü insanlar toplumdan çıkarılmalıdır Erdemli şehirde gerçeklikler, doğruluklar, iyilik ve güzellikler birleşirler Bunu sağlayan bu şehrin yöneticisidir Yönetici, peygamber ile filozofun erdemlerini kendinde toplayan kişidir ve bu özeliklerini topluma ya***** devleti yönetirBireylerin de yöneticinin bilgilerine katılmasıyla mutlu bir şehir doğar.