IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Hıristiyan skolastiğinin özellikleri nelerdir? (https://www.ircforumlari.net/felsefe/416598-hiristiyan-skolastiginin-ozellikleri-nelerdir.html)

Kalemzede 04 Ekim 2011 22:54

Hıristiyan skolastiğinin özellikleri nelerdir?
 
Hıristiyan dininin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çağdaşı olan yunan felsefesi ile daha başlangıçtan itibaren ilinti kurması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu dinin felsefeye karşı savunulmasını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da din ile felsefenin uzlaştırılmasını gerektirdi. Hıristiyan dininin yaygınlaştığı ilk yüzyıllarda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dini savunan düşünürlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Yine aynı çağlarda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hıristiyan dini çerçevesi içinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanrının özü konusunda çeşitli görüşler ileri süren ve felsefe soruları ile uğraşan iskenderiye kilisesi din uluları dikkati çekti.

Dokuzuncu yüzyılda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Scotus Crigena[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hıristiyanlık ile Yeni-Platonculuğu uzlaştırmaya çalıştı.Bununla birlikte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]gerçek Hıristiyan İskolastiği diye adlandırabileceğimiz fıkır hareketi ancak on birinci yüzyılda ortaya çıktı. Daha önce de belirttiğimiz gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iskolastiğin temel amacı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] imanla aklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dinle felsefeyi uzlaştırmaktı. Kilisenin ileri sürdüğü dogmalar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] felsefe ve bilgi açısından yorumlanarak bilimsel bir sistem haline sokulmaya çalışıldı. Hıristiyan iskolastik düşünürlerinin hepsi de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinde tartışılmaz bazı ilkelerden hareket ediyorlardı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iskolastik düşünce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tartışmasız kabul edilen bu ilkelerin doğru olup olmadığını araştırmıyordu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinde tartışmaya girişmiyordu. Bu ilkeler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kilisenin ileri sürdüğü ve iman edilmesi gereken ilkelerdi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net