IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2012, 21:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Troller'in Hikayesi




Kuzey yarımkürenin uzaklarında, kış fırtınalarının kıyıları kamçıladığı yerde, uzun ve dar bir ülke vardır. Burada zirveleri dantel gibi süslü karlarla kaplı dağlar, derin uçurumlarla çevrili, ayışığında parlayan gölleri ile karanlık ormanlar görürsünüz.

Bugünlerde bu ülke sadece yılın altı ayı kar ve buzla kaplıdır. Çok, çok zaman öncesi, binlerce yıldır tüm ülkenin oluşumunu gerçekleştiren kocaman bir buzul vardı.İklim ılımaya başlayıp, buzul yavaşça kuzeye doğru geriye çekilince, buzulun güneyindeki adamlarda onun izini takip ettiler. Bu ülkeye bakarak ve onu muhteşem bularak, kendilerini oranın ilk oturan ve yerleşen canlıları olarak saydılar. İnsanlar oraya yerleştiler ve Norveç adını verdiler. Kendilerini de ''nordmen'' kuzeyin adamları olarak adlandırdılar.

Uzun bir süre geçmeden, bu ülkede yalnız olmadıklarını, diğer çeşitli yaratıkların ormanlarda ve dağ kenarlarında saklandıklarını farkettiler. İnsanlar bu yaratıkların ne olduğunu bilmiyorlardı ama doğaüstü güçleri olduklarına inanıyorlardı ve o zamandan bugüne trollolarak biliniyorlar.
Troller ancak günbatımından sonra, saklandıkları yerlerden çıkar ve gün doğumunda ortalıktan kaybolurlardı. Direkt güneşte kalırlarsa bu onların çatlayıp taşa dönüşmelerine neden olur ve olasılıkla yanarlardı. Bazen troller güneşten saklanmayı unuttuklarında taş şeklinde, troll benzeri yüz hatları ile bugün çeşitli yerlerde bulunabiliyor.

Eski Norveç Hikayelerine göre; bazı Troller devasa idi, bazıları ise küçüktüler. Hepsinin uzun eğri burunları, dağınık saçları ve sadece dört parmakları vardı. Çoğunun uzun ve tüylü kuyrukları da vardır, çok nadiren , diğerleri iki hatta üç gözlü iken bazılarının alınlarında sadece bir gözü vardır. Troller yüzyıllarca yaşadılar, çoğu biraz ürkütücü görünsede genellikle iyi huylu ve küçük bir çocuğun kandırabileceği derecede saftılar.Gene de Trollerin öfkesi sonuzdu. Bunun içindir ki, onlarla iyi geçinmek, Iyi ilişkiler içerisinde olmak, daha sonra mükafatlandırılmanız açısından önemlidir.

Troller şekillerini değiştirebildikleri için, doğa üstü yeteneklere sahip oldukları da düşünülürdü. “ Hulder “ isimli bakire peri kızları, inanılmaz çekici birer genç bayanlara dönüşebiliyordu, fakat her nasılsa kuyruklarından kurtulamıyorlardı. Bu periler tarafından dağlarda cezbedilen avcı ve çiftçilerin oğulları, onları yeni görünüşlerindeki güzellikleri içerisinde genellikle kuyruklarından kontrol ederlerdi. Hatta bugün bile trollerle iyi ilişkiler kurulması tavsiye edilir. Onları düşmanınız yapmayın.

Gelecek sefere dağlara ve ormanlara gittiğinizde, sadece zararlı olmadıklarını ve size kötülük yapmayacaklarını hatırlayın. Fakat unutmayın.

Alaca karanlık saatlerinde hiçte yalnız değilsiniz….siz ve Troller

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hikayesi, trollerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam Bir Aşk Hikayesi Kayahan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 21 Eylül 2010 08:06
Bir Aşk Hikayesi Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Nisan 2010 10:15
Aşk Hikayesi Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2010 18:15
X ve Y'nin Aşk Hikayesi.. Asimavi Komedi ve Mizah 3 03 Mart 2009 01:52
Bir aşk hikayesi Sükût Aşk ve Sevgi Köşesi 1 11 Haziran 2008 20:28