IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Felsefe Nedir? Sorusuna İlkçağ Filozoflarının Verdiği Cevap Nedir? (https://www.ircforumlari.net/felsefe/874495-felsefe-nedir-sorusuna-ilkcag-filozoflarinin-verdigi-cevap-nedir.html)

Kalemzede 29 Haziran 2020 18:12

Felsefe Nedir? Sorusuna İlkçağ Filozoflarının Verdiği Cevap Nedir?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Felsefe Nedir? Sorusuna İlkçağ Filozoflarının Verdiği Cevap Nedir?


Felsefe, insana yabancı gelmeyen ama ne olduğu konusunda birçok insanın ayrıntılı fikre sahip olmadığı bir uğraştır. Felsefeyi anlamak için ilk olarak metnin başında ele aldığımız kelime anlamına tekrar bakmakta fayda vardır. Felsefe, Yunanca Bilgelik Sevgisi anlamına gelen felsefe (Philosophia), sevmek (Philia) ve bilgelik (Sophia) sözcüklerinin birleşiminden türemiştir.

Felsefe (Philosophia) terimi ilk kez, İlk Çağ’ın ünlü Yunan matematikçisi ve filozofu Pythagoras (Pisagor), (MÖ 580-500) tarafından kullanılmıştır. Buna göre felsefe kelime anlamı olarak bilgelik sevgisi ya da hikmet arayışı demektir. Bilgelik (Hikmet) ise varlık, bilgi ve değer üzerine tam ve bütün bir bilginin ortaya çıkması veya bir insanın böyle bir bilgiye sahip olabilecek ölçüde olgunluğa ermesi hâlidir.

Genel olarak felsefe, Sokrates’in dediği gibi “Neleri Bilmediğini Bilmek” ve “Kendini Bilmek”tir. Aristoteles’in dediği gibi ilkeler ya da ilk nedenler bilimi’dir, mutlu bir yaşam sağlamak için tasarlanmış eylemsel bir sistem’dir. Platon’un dediği gibi doğruyu bulma yolunda düşünsel çalışma‘’dır; eş deyişle, gerçeklere ve doğrulara akılla, düşünmekle varmaya çalışmaktır. Felsefenin temel konusu ise evren ve yaşamdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net