IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ebru

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2016, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Şike' diyorsan 2 dil bileceksin!...




Yazılarımı okuyanlar bilir büyük bir Aziz Yıldırım hayranı değilim, hatta onun Fenerbahçe'ye büyük zarar verdiğini düşünen Fenerbahçeliler'den biriyim.

Ama Fenerbahçe'nin mali tablolarını ve buna ilişkin gelişmeleri çok uzun süredir yakından takip eden bir Fenerbahçeli olarak spor camiasında bir tek kişinin bile Aziz Yıldırım'ın dürüstlüğüne ilişkin değerlendirmede bulunacak yetkinlikte olmadığını söylemeliyim.

Zaten Fenerbahçe'nin en büyük sorunu Aziz Yıldırım'ın bu özelliği, dostluğunu da düşmanlığını da gizlemiyor, ağzında bakla ıslanmayacak kadar açık sözlü, diplomasi, ilişki yönetimi hak getire, o nedenle de spor camiasında sevilmiyor çünkü hepsi ahbap-çavuş ilişkileri ile kaymağını yedikleri ve omerta (suskunluk) yemini ettikleri bir ilişkiler bütününün paydaşı.

Ayrıca 3 Temmuz sabahı yüreği yanan ve davaya ilişkin kamuya yansıyan tüm bilgileri ve dökümanları UEFA ve CAS sürecindekiler dahil satır satır okumuş biri olarak "şike yapmadığına" da eminim.

Fenerbahçe şikeci diyenlerin bu dosyalardan tek satır okumadıklarını hatta okuyamayacaklarını biliyorum (Fenerbahçe'ye şikeci diyecek birinin hukuk nosyonu olması ve en az iki dil bilmesi gerekiyor çünkü UEFA ve CAS kararları İngilizce, İsviçre Federal Mahkemesi kararları ise Almanca veya Fransızca yayınlanıyor, medyada Fenerbahçe'ye şikeci diyenlerin çoğu ise Türkçeyi bile zor yazıp okuyor) çoğunun zaten bunları okuyacak, anlayacak, değerlendirecek yetkinliği de yok. Büyük çoğunluğu başarısızlıklarını ve yetersizliklerini çok satan Fenerbahçe düşmanlığının ardına saklamaya çalışan yaşamın tokatladığı insanlar. Kurtuluşu sahte şike davasına sarılmakta buluyorlar.

Elbette tapeler var ve bu tapelerin yıllarca şikeden canı yanmış bir camianın bunları önlemek için gerçekleştirdiği savunma refleksi olduğunu anlamak çok kolay, anlamamak için art niyetli olmak gerekiyor. Delil aramak isteyen varsa Fenerbahçe bir çok sezonda ikinci olurken onunla yarışan takımların ertesi sezon önceki sezon topladıkları puanın yarısına bile ulaşamamış olması oldukça dikkat çekici ve yaşamın akışına aykırı bir istatistik. Öyle bir iki değil böyle 3 tane takım var, yani tesadüf olamayacak kadar çok tekrar var.

Mahkeme Fenerbahçe'yi suçlayınca adil, beraat ettirince kötü, ikisinden birinde yanlış varsa ikisinin de doğru olmaması gerekmiyor mu? UEFA Fenerbahçe'ye ceza verince Fenerbahçe şike yapmış oluyorsa UEFA İsviçre Federal Mahkemesinden korkup yöneticilerine ceza veremeyince Fenerbahçe neden aklanmıyor ? Yoksa UEFA şike yaptı dediği insanları cezalandıramayacak kadar kirli mi ? Eğer öyleyse nasıl oluyor da verdiği karar Fenerbahçe'yi şikeci yapıyor. Anlayacağınız bu tezlerin sahipleri ikiyüzlülüğün yürüyen konuşan ama düşünemeyen örnekleri.

Mahkeme ve spor hukuku kararlarını sevenler için söyleyeyim; Aziz Yıldırım'ı suçlayan bir tek spor yargısı veya geçerli mahkeme kararı yok.

Kendi camialarını soydukları yönünde birbirini suçlayan insanların Fenerbahçe'ye şikeci demesi ise büyük talihsizlik kendi camiasını soymaktan daha büyük ahlaki yolsuzluk olabilir mi ? Böyle bir şey olmadıysa kendi camiasının mensubunu böyle bir şeyle suçlamak da büyük bir ahlaki yozlaşmayı ifade etmez mi? Her ikisi de kimseyi suçlamamanız gerektiğini gösteren ahlaki yetersizlikler değil mi?

Zaten bugüne kadar ortaya çıkan gerçek şu ki; kim Fenerbahçe'ye şikeci dediyse muhakkak halının altına bir şeyler süpürüyor dikkatleri Fenerbahçe'ye çekerken bazı paralar cep değiştiriyor.

Bunlar Adnan Menderes için de Deniz Gezmiş için de Erdal Eren için de Mustafa Pehlivanoğlu için de mahkeme kararı var "Asın asın!" diye bağıran devri dünyanın menfaat için her türlü boyayı boyayan adamları.

Yarın devran dönüp güç Fenerbahçe'ye geçince ya da patronları değişince en önde koşup Fenerbahçe şike yapmadı diyecekler de bunlardır. Bazıları çoktan değişti bile.


Fenerbahçe o kadar büyüktür ki, nereden bakarsan bak sadece Fenerbahçe'yi görürsün bu nedenle küçük insanlar büyümek için hep ona saldırırlar.



Lafını sakınmayan bir Fenerbahçe taraftarından Fenerbahçe ve Türk sporu


Kaynak: Medya Günlügü

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Mart 2016, 16:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Şike' diyorsan 2 dil bileceksin!...




watch?v=K2e6FtxJ8IQ

__________________
Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
fenerbahce, turkiye sporu, şike diyorsan 2 dil bileceksin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orhan Gencebay - Nerden Bileceksin Elysian M, N, O, Ö, P 0 08 Haziran 2014 14:57
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin" Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 1 20 Ekim 2011 18:03
Nerden Bileceksin ?? AnqeL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 31 Mart 2010 22:34
SeviLmek istiyorsan, önce sevmeyi biLeceksin .. Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mart 2010 05:07