IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Fıkra (https://www.ircforumlari.net/fikra/)
-   -   Bir kaz yollasam yolarmısın? (https://www.ircforumlari.net/fikra/138671-bir-kaz-yollasam-yolarmisin.html)

SuNSeT 03 Ekim 2008 20:59

Bir kaz yollasam yolarmısın?
 
Cok soguk bir kis gunu padisah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tebdil'i kiyafet gezmeye karar vermis.Yanina basvezirini alip yola cikmis. Bir dere kenarinda calisan yasli bir adam gormusler.. Adam elindeki derileri suya sokup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doverek tabakliyormus. Padisah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ihtiyari selamlamis.
" Selamunaleykum ey pir'i fani..."
" Aleykumselam ey serdar'i cihan..." Padisah sormus.
" Altilarda ne yaptin ?"
" Altiya alti katmayinca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] otuz ikiye yetmiyor..." Padisah gene sormus.
" Geceleri kalkmadin mi ?"
" Kalktik...Lakin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellere yaradi..." Padisah gulmus.
" Bir kaz gondersem yolar misin ?"
" Hem de ciyaklatmadan..." Padisahla basvezir adamin yanindan ayrilip yola koyulmuslar. Padisah basvezire donmus.
" Ne konustugumuzu anladin mi ?"
" Hayir padisahim..." Padisah sinirlenmis.
" Bu aksama kadar ne konustugumuzu anlamazsan kelle ni alirim." Korkuya kapilan basvezir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] padisahi saraya biraktiktan sonra telasla dere kenarina donmus. Bakmis adam hala orada calisiyor..
" Ne konustunuz siz padisahla..." Adam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basveziri soyle bir suzmus.
" Kusura bakma. Bedava soyleyemem. Ver bir yuz altin soyleyeyim.." Basvezir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yuz altin vermis.
" Sen padisahi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serdar'i cihan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye selamladin. Nereden anladin padisah oldugunu.."
" Ben dericiyim. Onun sirtindaki kurku padisahtan baskasi giyemezdi.." Vezir kafasini kasimis.
" Peki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] altilara alti katmayinca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] otuz ikiye yetmiyor ne demek..." Adam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu soruya cevap vermek icin de bir yuz altin daha almis.
" Padisah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alti aylik yaz doneminde calismadin mi ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kis gunu calisiyorsun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye sordu. Ben de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnizca alti ay yaz degil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alti ay da kis calismazsak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemek bulamiyoruz dedim." Vezir bir soru daha sormus...
" Geceleri kalkmadin mi ne demek ?" Adam bir yuz altin daha almis. " Cocuklarin yok mu diye sordu..Var[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama hepsi kiz. Evlendiler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baskasina yaradilar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedim..." Vezir gene kafasini sallamis.
" Bir de kaz gonderirsem dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o ne demek..." Adam gulmus.
" Onu da sen bul..."


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net