IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Fizik (https://www.ircforumlari.net/fizik/)
-   -   Vektörel Grafik (https://www.ircforumlari.net/fizik/481866-vektorel-grafik.html)

Liaaa 14 Mayıs 2012 02:10

Vektörel Grafik
 


Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, herbir nesnenin matematiksel ifadelerle oluşturulduğu ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür.Grafikler belli bir ölçüye göre oluşur.

Vektör uzayı, matematikte ölçeklenebilir ve eklenebilir bir nesneler (vektörler) topluluğu. Daha resmi bir tanımla, bir vektör uzayı, üzerinde vektör ekleme (toplama) ve ölçeksel çarpma adı verilen iki işlemin yapılabildiği ve bunların bazı aksiyomları sağladığı kümedir.
K bir cisim ve (V, + ,0) bir abelyen grup olsun. Ayrıca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den V'ye giden bir fonksiyonun varlığını varsayalım. Eğer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise, bu fonksiyonun (a,v) çiftinde aldığı değeri av olarak yazalım. Bütün bunlar şu özellikleri sağlasın: Her [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için
V1. a(v + w) = av + aw,
V2. (a + b)v = av + bv,
V3. (ab)v = a(bv),
V4. 1v = v.
O zaman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapısına K üzerine bir vektör uzayı adı verilir. V kümesinin elemanlarına vektör denir.
Eğer K bir cisimse ve n bir doğal sayıysa, Kn kümesi,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
işlemiyle ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] işlemiyle bir vektör uzayıdır.
Burada Kn yerine K'nın herhangi bir kartezyen çarpımını alabiliriz ve vektör uzayı yapısını benzer biçimde (koordinat koordinat) tanımlayabiliriz.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net