IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Anketimiz: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)
Sky-Dancer 81 40,70%
Sparhawk 4 2,01%
toXic 20 10,05%
BehroozWolf 7 3,52%
Diablo 29 14,57%
Emrehan 58 29,15%
EceLMeriC 0 0%
Katılımcı sayısı: 199. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Etiketlenen Kullanıcılar

199Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2018, 09:00   #41
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Aralık 2018, 09:58   #42
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Bir ışık süzüldü Tanrı dağından,Tanrı dedi ki; Sana TÜRK dedim.. Git intikamanı al yarından..
 

Alt 04 Aralık 2018, 10:02   #43
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




Tartışmasız Sky-Dancer diyorum ama favorim Diablo

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 

Alt 04 Aralık 2018, 11:35   #44
Goemon
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile devam

 

Alt 04 Aralık 2018, 15:20   #45
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




Vesaire Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi bir ustadın bu listede olmaması garip gerçi buradan bir yetkili ile ters düşmüş idi ondan olsa gerek (; sence de öyle değilmi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Forumda aktiflik durumuna göre diyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soru direk olarak bana yöneltildiği için "şahsi" görüşlerimi yazayım (tabi benim gördüğüm yanlış veya yanıltıcı olabilir, sonuçta şahsi yorumum)
* srcmaster'ın uzun zamandır (esokey, java kapatılması vs. ardından bilhassa [2015~günümüz]) yeni birşeyine rastlamadım (kaynak kodlu veya kodsuz) Belki vardır, sadece ben denk gelmedim.
* Ama yine de, zamanında yaptığı çalışmalardan ötürü en azından (potansiyel olarak arkaplanda yardım ediyorsa sorunu olan kişilere veya tanıdıklara); eklenebilirdi. Çünkü o durumda, durumu benle benzer olmuş oluyor.
* Bu mantıkla, ben de bu listede olmayabilirim (dediğim gibi, moderatör arkadaşlar bu konuyu tekrar değerlendirebilir), zamanım 3 4 senedir baya bir kısıtlı idi; en az 1 2 sene kadar daha kısıtlı olacağa benziyor çünkü.

CoCoRiCo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tip anketker sonuçları IF'da daima duygusaldır, dolayısıyla buradaki seçimler

iyinin kim olduğuna karar veremez. İyi derken de neyin kast

edildiğini anlamak lazım. Bence bu gibi anketleri muhatapları olan yani kod yazanlar oylamalı.

KOD yazmaktan hiç anlamayan bir şekilde kod yazanlardan yardım almış kişiler "haa bu bana çok yardım etti en iyisi bu" diyerek seçerse bu gerçekten yardım

severlik olabilir ancak bu kişiyi en iyisi yapmaz.


Anketin sonucu ne olursa olsun.. Bence en iyisi bu işe gönül vermiş öğrenmiş olan herkestir.

Burada "Coder" ve "en iyi" terimleri geçtiği için konunun düşünülmesi gerekir zaten. (sonuçta ben bu ankete eğlence olarak bakıyorum, yoksa yeri geliyor bilgisi az olan [görünürde] bir adamın, bilgili görünenden daha iyi işler çıkarttığı; yada; sırf kullanıcıya daha hitap eden içerikleri görsellerle zenginleştirdiği için, yarım yamalak ve hata veren kodları ile, diğer kişiden daha iyi işler çıkarttığı algısı olabiliyor)

*****************
Kendi yorumlarım;

Coder kelimesini bir ara açıklamıştım IF'de, burda kısaca Coder denilen kişinin olmazsa olmazlarına değineyim;
* Coder olarak lanse edilen adam, yazdığı kodların büyük bir kısmını yeniden yazmaya eğilimlidir. Çünkü kendi düşüncesine göre, daha hızlı daha verimli çalışabilecek bir algoritma [yerine göre] o projeyi bir tık ileri atacaktır.
* Coder olmayan adam ise, yazar geçer, hatta sonrasında hata verdiğinde dahi, işi cron a bağlayıp cronlarla işi çözmeye çalışır (veya autorestart gibi içeriklerle); hatta bu işi başka seviyeye taşıyıp, hatasını başka birine mal eder (burada örnekler vermek isterdim ama, kimseyle tartışmak istemiyorum, kimse de üzerine alınmasın)
* Coder adam "aha yaptım oldu"larla kodlarına yön vermez, "evet yaptım yaptım ama, bunu nasıl daha iyi yapabilirim"ler ile yön verir. Ve bunu yaparken çoğunlukla, o proje, hatalı çalıştığı için değildir
* Canı sıkılır, algoritmalarını parça parça hız testlerine sokar. Daha hızlandırabileceğini düşündüğü kodlar ile, benchmark testleri yapar. Bunu yaparken;
--- işlemcisine göndereceği yük
--- kaç milisaniyede saniyede (ms = 1/1000sn), hatta çok derinlerde bir kod ise (saniyede belki binlerce, 10binlerce, hatta yeri gelip yüzbinlerce kez, o bloğun çalıştırılması), kaç mikro saniyede (saniyenin milyonda biri) düzeylerinde testler yapıp bu testlerde hangi algoritmanın en hızlı çalışacağı (ana yapının daha hızlı çalışması)
--- Yukarıdaki işlemleri yaparken, projeye bağlı olarak, anlık kaç MB/GB ram harcayacağı (attığı taşın ürküttüğü kurbağaya değmeyeceği)
--- Hangi işletim sistemlerinde bu kod bloğunun çalışabileceği (ileride windowsda da bu algoritmayı kullanmak istiyorsa, windows uyarlı veya windows a göre de kod yazması mesela)
--- Yukarıda bahsettiklerimin küçük ölçek, orta ölçek veya büyük ölçekli veri toplulukları ile ne kadar hızlı çalışacağı (mesela ram dayalı bir döngümü çalıştırmalı, yoksa stack tabanlı mı, fonksiyon yönlenmelerimi, iç içe döngüler mi vs)

Not; Yukarıda bahsettiğim nanosaniyelere inme olayı abartı mı geldi; buna basit bir örnek vereyim (yaptığım işlerimle alakalı);
bir socket yapısı yazıyorum, giriş emulasyonu yapıyorum; diyorum ki, saniyede 1000 kişi bu yazdığım kodları icra ettiğim anda bağlanırsa, ortalama olarak, giriş kısmında ne kadar zaman kaybediyorum...
En son geldiğim aşamada mesela, her giriş için ortalama secure bir bağlantı için 0.3ms ila 0.9ms (zaman kaybediyordum o an bulunduğum bir makinada, başka bir makinada 0.2~0.7ms arasında değişirken, başka makinada 1.3~1.4ms lere kadar çıktığını gözlemledim); aralık, birazda, güvenli bağlantı kütüphanelerini derleme methodlarım ile alakalıydı. Secure bağlantı açık değilken bu ortalama değer, 0.07ms lere kadar iniyordu (0.07 ms=7 mikro saniye). Bu değerler işlemcinin hızı, ve bilhassa kabiliyetine göre, işletim sisteminin o an ne işler yaptığı ve/veya ne kadar kastığı ile DE alakalı tabi.
Not : Mesela Son dönemlerde Unreal için yazdığım kodlarda bilhassa, birden fazla algoritma ile, o anki gidişhat için birden fazla algoritma yazdığım oluyor (sonucu bilsem de, gelen veriler ve unrealdan gelen fonksiyonlar ve bu fonksiyonlara gönderimlerimi de test ettiğim "TAM DA O KODUN KALBİ" kısımlarında bilhassa.)
Not : Sadece kendi projelerim için de konuşmadım, unreal a kod yazılıyor ama, ne kadar verimli kodlar yazılıyor; bu kodlar hafızada çalıştırılırken, RAM külfeti, işlemci külfeti hiç hesap ediliyor mu? "Ahanda çalışıyor" demek yetmiyor... Sonucu, sürekli hata veren, istendiği gibi çalışmayan, ve çok fazla kullanıcılı sunucularda yanlış adreslere yanlış verilerin yazılıp, kodların düzgün olarak çalışmaması. Veya hata vermesi (evet c/c++ ın dezavantajlarından biri, vefasız bir dil olması, en ufak hatada, gemileri yakıveriyor)
NOT : adam tutmuş mesela "char *" tanımlamış, bunu unrealdan gelen başka bir pointer a eşitlemiş, bu bir, global değişken, sonra tutmuş, 10 dk sonra bu pointera erişmeye çalışıyor. Kusura bakma da, sen orada NULL olup olmadığına bile baksan o ircd olası bir hata riski taşıyor. Ki sonradan kesin hata veriyor
Not : Konu Madem IRC Coder, bu kişilere şu soruda sorumlası lazım; "unreal tamam; bahamut, ptlink (eski DE OLSA), InspIRCd, hybrid (unreal ında üzerine yazıldığı sistem), df (bahamutun üzerine yazıldığı sistem), ratbox (son zamanlarda geliştiriliyordu) daha aklıma gelmeyen, klasik yapıda ve c/c++ dilleri ile yazılmış bir çok ircd var... Ha keza, ircservices, anope, sirv (2.x 3.x), ptlinkin kendi servisleri vb. 1 2 servis harici, kaç servis incelemişler oturup?" hani "Coder" ya mesela, bunların kaynak kodlarını açıp, "ul.n bu adamlar ne yapmış" sorusunu hiç kendine sorup, üzerine gidip "ha tamam bunu yapmış, bunu böyle kullanmış" diyip, yeni bilgiler öğrenmiş mi (tabanı konusunda)...
Not : Şu cümleyi kurayim, "InspIRCd" DE sürekli geliştirilen bir ircd, bunun unreal'a üstünlüklerini, unreal ında buna üstünlüklerini biliyormu "IRC Coder" sıfatı alabilecek bu kişi (özellik olarak söylemiyorum, InspIRCd ye geçerse, makinaya ne kadar fazla külfeti olacak bu ircd nin, artıları neler eksileri neler ve asıl önemli soru "NEDEN"); burada InspIRCd örneğini verme nedenim, bugün, unreal sonrasında geçebileceğim en iyi ircd olarak IncpIRCd yi görüyorum (şahsi fikrimdir). Nedenlerime değinmeyeceğim, değinsem de, çok aşırı detay, işin en temelindeki TCP/IP sonrasında bulunan (güvenli bağlantı var ise 6. ve 7. , yok ise 7. katmandaki paket alımından sonrasındaki "mantık" katmanlarında olan işlerden bahsediyorum. (OSI modellemesini araştırabilirsiniz)) kısımlara değinmesi gerekiyor. Ki değinen kaç kişi var

İşte yukarıda bahsettiğim hususları değerlendirirsek, bir kişinin "Coder sıfatını alabilmesi için" sadece "Yardım Ediyor" olması yetmiyor.
Hatta modül yapabilmesi DE yetmiyor tek başına...

Kısacası bana göre,; "IRC Coder" terimi yerine "IRC mevcut yazılım GELİŞTİRİCİSİ", "IRC yazılım yardımseveri", "IRC yazılım gönüllüsü", (biraz da abartarak) "Unreal MODÜL geliştiricisi" gibi kavramlara yönelmesi gerekir başlığın.

En Son Not #1 () : "IRC Coder" diyorsak bu adamların mantıken, IRCD ve servis DE yazabilecek seviyede olması gerekmez mi sonuçta coder, "bu kodu nasıl yazarım" yerine, "bu kodu hangi şekilde yazsam" demesi gerekiyor.
En Son Not #2 : Yazdığım konu yanlış anlaşılmasın; Şimdiden böyle düşünecek arkadaşlara cevabımı vereyim; ben kendimi en iyi görmüyorum. Sadece Coder olarak görüyorum. Yukarıda yazdığım şey "bir kişinin bu sıfatı alıp/alamaması durumu idi"

iyi Çalışmalar...

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

Alt 04 Aralık 2018, 15:32   #46
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmış olduğu başarılar, çalışmalar ortada şüphesiz bu konuda uzman demeliyim. Lakin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu konularda saygı duyulması gereken birisidir.

Diğer konu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile ilgili bir yorum gördüm onada değinmek istiyorum. umut'un da gerçekten cazip kodlamaları mevcuttur. Ama burada fazla aktifliği ve kod paylaşmışlığı olmadığı için listede yer almamış sanırım.

 

Alt 04 Aralık 2018, 19:44   #47
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




Sky-Dancer mehmet hemşerim nerelerdesin

 

Alt 04 Aralık 2018, 19:59   #48
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
MADDE 1: Türkiye devleti bir cumhuriyettir.
MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
 

Alt 04 Aralık 2018, 20:20   #49
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




Connesione Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sky-Dancer mehmet hemşerim nerelerdesin

Biri bitmeden diğeri başlayan fena karmaşık şeylerle uğraşmaktan ve hastalıklardan gözükemiyorum pek En son saydım aynı anda 4 5 işe bakarken buldum kendimi. genelde de 1 2. Tabiki o an bakmadığım şeyler de bir türlü bitmemiş işler oluyor vs. Toparlarım inş (diye diye 3 sene geçti)
O yüzden bu soru normal geliyor artık
Uyarı almadan, bu tür soruları özelden sorsan/sorsanız bence daha iyi. Ben olsam uyarırdım.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

Alt 04 Aralık 2018, 20:21   #50
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yılın IF IRC Coder'ı (2018)




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
yılın ıf ırc coder'ı 2018


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılın IF mIRC Coder'ı (2018) IF-Global 2018 Enler 81 31 Aralık 2018 12:59
Yılın IF IRC Coder'ı (2017) IF-Global 2017 Enler 52 31 Aralık 2017 05:08
Yılın IF IRC Coder'i (2015) IF-Global 2015 Enler 54 30 Aralık 2015 14:43
Yılın IF Coder'i (2014) Deep 2014 Enler 81 23 Aralık 2014 14:35