IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

164Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2020, 14:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Merhaba değerli IRCForumları.Net kullanıcıları,IRC Dünyasının Tanınmış Yüzlerinden, Zurna.Net Üst Yönetiminde bulunan ve
Web & Seo Sorumlusu Wes_BorLand ile röportajımı sunuyorum.


«judith»Merhaba Wes_BorLand,öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için hem İRCForumları.Net adına hemde kendi adıma teşekkür ederim.
«judith» Bizlere kendinizden biraz bahseder misiniz ?

«Wes_BorLand» Merhaba judith, beni röportaja layık gördüğünüz için öncelikle size ve ircforumlari.net'e teşekkür ederim.
«Wes_BorLand» İsmim Uğur, Samsunluyum, Makine Mühendisiyim.

«judith» Wes_BorLand IRC/d ile tanışmanız nasıl oldu,hangi sunucu veya departmanda bulunuz?

«Wes_BorLand» IRC ile tanışmam dal.net ile oldu, 96 senesiydi. O dönemler Türkiye'de internet cafeler yeni yeni açılmıştı. Ben başladığımda mirc'in ilk yılı idi sanırım ve bu da irc'in (özellikle dal.net'in) o dönemler popüleritesini artırmıştı.
«Wes_BorLand» Yanlış hatırlamıyorsam mirc'in öneri sunucu listesinde dal.net ilk sırayı çektiği için (sırasıyla dal.net, efnet, undernet) bilinçli olmayan kullanıcıların ilk uğrak yeri dal.net oluyordu.
«Wes_BorLand» Tabi o dönemler şuan ki kadar internette uzun süre geçiremiyorduk. İnternet cafelerde 3-4 bilgisayar bulunuyordu ve tahmin edersiniz ki sıra oluyordu. Biraz mahcubiyetlik biraz yaşımızın küçük olması nedeniyle 1-2 saatlik süreçlerle kullanabiliyorduk.
«Wes_BorLand» Yine yanlış hatırlamıyorsam 98 veya 99 yılında dal.net Türkiye IP'lerini yasaklamıştı ve ondan sonra dal.net e baya bir süre giriş yapamadık. Bununla birlikte Türk sunucularının devri başladı diyebilirim. Şirketlere ait sunucular superonline, mynet, e-kolay gibi. Tabi bunlarla birlikte özel sunucular da açılmaya başladı.
«Wes_BorLand» Yıllar içerisinde Türkiye'deki bir çok sunucu da görev aldım birkaç tanesini örnek vereyim. Turkmirc.com, Sohbet.Net, Zurna.Net, Muhabbet.Net, Chat.Org, Ayna.org. Bu sunucularda zaman içerisinde farklı dönemlerde farklı görevler aldım. Bazılarında sunucu sorumluluğu bazılarında ise web departmanı sorumluluğu şeklindedir.

«judith»Künyenizden IRC/d birikimi ve donanıma sahip olduğunuz aşikar.
«judith» Wes_BorLand nickini IRC/d'e bulunduğunuz sürece mi aldınız,sizin için anlamı nedir?

«Wes_BorLand» Hayır. Wes_BorLand rumuzunu 2003 yılında kullanmaya başladım. Limp Bizkit grubunun bass gitaristinin ismidir. Oradan esinlendim diyebilirim. İlk rumuzumu tam olarak hatırlayamıyorum ama ismim ile alakalı olduğunu anımsıyorum. Zaman içerisinde kullandığım rumuzlardan hatırladıklarım; Eric ve Sonic'dir.
«Wes_BorLand» Wes_BorLand'ı kullanmaya başladıktan sonra da rumuz değiştirmedim ve sanırım irc'i bırakana kadar da bu rumuzu kullanmaya devam edeceğim.

«judith» Peki;
«judith» Başarılı bir webmaster veya seo olarak bu iki alana olan ilginiz ne zaman,nasıl başladı size ayrıca webservant diyebiliyor muyuz?

«Wes_BorLand» Ben kendimi webmaster olarak görmüyorum. Ayrıca bu tabirin irc dünyasında çok basite indirgendiğini düşünüyorum.Web işleri ile ilgilenmeye 2005 yılında başladım diyebilirim.
«Wes_BorLand» Nasıl başladığıma gelecek olursak; o dönemler internette çok fazla zaman geçiriyordum, kendi irc sunucumuzu açma düşünceleri ve irc sunucumuza ait bir web sitemizin olması gereksimi ile ufaktan html kurcalamalarım başlamış oldu.
«Wes_BorLand» Zamanla grafik tarafından ziyade yazılım tarafının benim için daha dikkat çekici olduğunu farkettim. Zaten bu durum da beni seoya yönlendirdi diyebilirim.
«Wes_BorLand» Tabi ki o zamanlar seo tabirinin ne olduğunu bile bilmiyordum. O süreç için Google da site yükseltmek günümüze göre çok kolaydı diyebilirim. Bana göre seo tabirinin ortaya çıkışı Matt Cutts abimizin Google'ın spam ekibinin başına geçmesi ile başlamıştır.
«Wes_BorLand» Kendisinin Google'da iş başı yapmasının ardından yapılan ilk günceleme de sitelerimizin ceza yemesi ile seo maceram tam anlamıyla başlamış oldu diyebilirim.

«judith» Web veya seo alanında kendinizi geliştirirken ne üzerine çalışmalar yaptınız?

«Wes_BorLand» Yaptığım çalışmalar genelde şunun üzerine kurulu "bozup, yapmak." benim olayım bu sanırım. Bir önceki sorunuzda verdiğim yanıtların arasında sitelerimizin ceza yediğinden bahsetmiştim, aslında olay tam da bundan ibaretti.
«Wes_BorLand» Bu sorunu nasıl çözerim? Diye başlayıp araştırma, deneme ve sonuca ulaşma şeklinde gelişti herşey. Bana göre Google'ı bir bitki olarak görmelisiniz. O'na nasıl bakmanız gerektiğini bilmezseniz solup gidecek ve sizi başarısızlığa uğratacaktır. Bunun olmasını istemiyorsanız; sürekli güncel kalmak, araştırmak ve uygulamak ilk önceliğiniz olmalıdır.
«Wes_BorLand» Ve unutulmaması gereken en önemli madde "sabır" hedefe ulaşabilmek için mutlaka sabırlı olmanız gerekiyor.

«judith» Wes_BorLand,IRC/d sunucusunu dinamik tutabilmenin yolu nedir sizce,misal sunucuya ziyaretci sayısının arttırılması nasıl sağlanır?

«Wes_BorLand» Bana göre sunucu sağlam bir kadro ile yönetilmezse başarısızlık kaçınılmazdır. Bu kadronun başında bulunacak kişi öncelikle help'in ne olduğunu bilmeli (irc'de mirc user olmazsa hiç birşey olmaz!). Sunucu yönetmeden önce bir kanal nasıl yönetilir, bunu tecrübe etmiş olmalı. Ve en önemlisi adil, her zaman karşısında insan olduğunun bilincinde ve realist olmalıdır. Bunlardan sonra diğer etkenleri sıralayabiliriz.
«Wes_BorLand» Günümüzde sitenize ziyaretçi sağlayabilmek için arama motorlarına muhtaçsınız ve malesef ki bilginin yanında maddi boyutta burada devreye girmektedir. Bu da sizi seo ya yönlendirmektedir. Google'da siteniz ilgili aramalarda ne kadar önlerde ise o kadar ziyaretçi elde edersiniz. Yine unutulmaması gereken bir husus; sitenize gelen ziyaretçiler kadar gelenleri sitenizde tutabilmek de oldukça önemlidir.

«judith» Google arama listesi demişken;
«judith» IRC/d sunucusunun veya web sitesinin arama motorunda kelime sıralamasında üstlerde olmasının avantaj ve dezavantajı nedir?

«Wes_BorLand» Sitenizin arama motorlarında ön sıralarda olması, öncelikle emeklerinizin karşılığını alabileceğiniz anlamına gelmektedir ki bu benim için en önemli kriterdir. Tabii bu başarılı olduğunuz algısı oluşturmamalı. Asıl olay sitenizi ön sıralarda tutabilmektir. Bunun size avantajı öncelikle artık başarılı olmanın huzuruna erebilir ve isterseniz bu konumu maddiyata dönüştürebilirsiniz. Sitenizde reklam yayınlayabilir, dışarıya link, tanıtım yazısı vb. verebilirsiniz.
«Wes_BorLand» Dezavantajlarına gelecek olursak; artık rakipleriniz sizin kadar güçlü demektir ve malesef rakiplerinizin içerisinden bazıları adil bir yarış olmasına izin vermeyecektir. Sitenize saldılar gelecektir. Bu zamana kadar yaptığınız olay atak oyun oynamaktı ama bundan sonra defansta da iyi olmanızı gerektirecektir. Aslında bu şekilde dezavantajı da avantaja çevirip kendinizi bu konuda da geliştirmiş olursunuz.

«judith» Peki IRC/d nin arka planında emek veren biri olarak,bir IRC/d sunucusunun web yönetimi ve seo alanı ile ilgilenmenin zorlukları nelerdir?

«Wes_BorLand» IRC sunucusu için kadronun çok önemli olduğundan bahsetmiştim. Sunucuyu yöneten kadronun dağılımı iyi yapıldığında ve her ekip kendi alanında düzenli bir şekilde çalıştığında başarı kendiliğinden gelecektir. Departmanlar arasında bulunan web&seo departmanı günümüzde en önemli departman diyebilirim. Hedef büyük bir sunucu olmak ise malesef web tarafınızın çok güçlü olması gerekiyor.
«Wes_BorLand» Bu departmanda bulunmanın zorlukları için şunları söyleyebilirim. Dediğiniz gibi arka planda bulunuyor ve kimse farkında olmadan çok büyük bir amaca hizmet ediyorsunuz. Sunucuya giren kişiler irc yönetimi ile muhattap olduğu için web tarafında verilen uğraşlardan bir haber oluyorlar. Siz ise ne yapmanız gerektiğini bilip, sabırlı bir şekilde yolunuza devam edip, yaptığınız iş ile de gurur duyduğunuz sürece sorun yok demektir.

«judith» Zurna.Net'in üst yönetiminde de bulunan biri olarak;IRC/d nin hem arka planında yer alıp hemde yönetimsel kısmı ile ilgilenmenin zorluğunu yaşadınız mı, reel yaşantınıza etkisi oldu mu , dengeyi koruyabildiniz mi?

«Wes_BorLand» Zaman içerisinde Zurna.Net'te farklı yönetimlerle çalışma fırsatı buldum. En son 2016 yılında Zurna.Net'i eski günlerine tekrardan kavuşturmak için buna inanan bir ekiple tekrardan bir yola çıktık. Başlarda sunucunun genel sorumluluğunu yaptım. Taşlar yerine oturduktan sonra görevimi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımıza devrettim. Kendisi bu güne kadar gayet başarılı bir şekilde görevini devam ettirdi ve inanıyorum ki bundan sonra da devam ettirecektir.
«Wes_BorLand» Bu güne gelene kadar tabi ki zorlandığımız dönemler oldu ama biz bir ekibiz ve birlikte bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarabildik. Yaşadığımız zorluklardan bir tanesini kısaca anlatayım; çıktığımız yolda herşey çok güzel gidiyordu. Sunucuyu botlardan arındırdık, irc içerisinde güzel bir sistem kurduk. Saldırıları minimize ettik ki bana göre Zurna.Net Türk irc sunucuları arasında en fazla saldırı alan sunucudur.
«Wes_BorLand» IRC kısmında taşlar yerine oturmuş sıra Google sıralamasına gelmişti ki zaten gayet iyi gidiyorduk. En son istediğimiz "Sohbet, Chat ve türev aramalarda" 1. sırayı aldığımız dönemde içimizden güvendiğimiz birileri tarafından siteye saldırı yapıldı ve domain Google'da ceza yiyerek aramalardan kayboldu. Bu durum beni çok üzmüş ve yıpratmıştı. Sonuç olarak gece gündüz çalışarak domainimizi cezadan çıkarıp ilgili aramalarda ilk sıralardaki yerine tekrardan getirdik.
«Wes_BorLand» Bu süreç bizim için önemli bir tecrübe oldu diyebilirim. Sorunuzdaki gerçek hayat ve sanal hayatımı birbirinden ayırma konusunu yıllar önce bir düzene koyup bu güne kadar da sorunsuz bir şekilde devam ettirdiğimi düşünüyorum.

«judith» IRC/d sisteminin hala eskiye dayalı olduğu kendini yenilemediği gibi söylemler mevcut bu konuda ne düşünüyorsunuz,IRC/d'nin arka planında bizleri bekleyen bir yenilik var mı sizce?


«Wes_BorLand» IRC'in tarihi boyunca kendini yenilemesi ve geliştirmesi, sorunların çözümü ile olmuştur. Laglar, netsplitler yaşanmış ve bu sorunun çözümü için çalışmalar yapılmış bu da IRC'in kendini geliştirmesini sağlamıştır. Ben irc'in çok fazla değişikliğe uğramasının doğru olmayacağını düşünüyorum çünkü bu durum irc'in kuruluş amacını değiştirecektir. IRC'i irc yapan oradaki insanların özgür bir şekilde sohbet edebilmesidir. Şöyle düşünün insanoğlu olarak malesef zaman zaman ego sahibi olabiliyoruz.
«Wes_BorLand» Normalde sohbet etmek istemeyeceğimiz biri ile irc'de sohbet edebiliriz. Ön yargının önüne geçen bir sistem olması benim taktir ettiğim birşey. Tabiki zamanın ilerlemesi ile gelişen teknolojiye ayak uydurması gerekmektedir.
Bunu da bir şekilde devam ettiriyor mesela günümüzde mobil kullanıcı sayısı çok fazla oldu ve mobil destekli yazılımlarla şuan irc yine devam etmektedir. Önemli olan bu uygulamaların geliştirilmesi ve rahat kullanılabilir hale getirilmesidir
«Wes_BorLand» Ülkemizin haricinde yurt dışında IRC adına çalışmalar yapılıyor ve bana göre yapılmaya da devam edecektir


«judith» IRC/d'e Radyo Departmanına da biraz değinmek istiyorum.Zurna.Net Radyo kanalında yayın aldığınızı biliyorum,IRC/d 'e sizce Radyo Departmanının önemi nedir?

«Wes_BorLand»Radyo kanalları da benim için olmazsa olmaz dediğim Help kanalları kadar önemlidir. Evet Zurna.Net'e ait radyoda yayın alıyorum. Müziksiz olmaz diyen birisiyim.
«Wes_BorLand»Zurna.Net'te ki radyo yayınlarıma devam etme nedenime gelince; yukarı da bahsettiğim sitemize saldırı yapıldığı süreçte yoğun bir şekilde çalışıyorduk. Ekip olarak morale ihtiyacımız vardı ve yayın aldım. O gün, o saldırıyı gerçekleştiren ekip ile bağlantılı olduğunu düşündüğüm biri radyo kanalı genelinde o dönemki sunucu sahibine
seslenerek "Sitende yangın var senin sunucu sorumlun radyoda yayın yapıyor." şeklinde bir cümle kurmuştu.
Bunun üzerine siteyi cezadan çıkarıp eski konumuna getirdikten sonra da yayın hayatıma devam ettim. O kişilere bu şekilde gereken cevabı verdiğimi düşünüyorum.

«judith» Peki radyoda yayın hayatınıza ilk nerede başladınız?

«Wes_BorLand» Yayın almaya ilk olarak kendi sunucumda başladım. Benimle aynı ismi paylaşan iki kardeşim vardı. IRC'imize ait özel bir radyo kurma düşüncesi ile radyougur.com'u kurduk. O dönemler üniversite öğrencisiydim ve farklı şehirlerde bulunan arkadaşlarımız ile aynı anda müzik dinleyip, kafa dağıtmak amacıyla ilk yayınımı yapmıştım. Bu güne kadar da sık sık olmasa da yayın hayatımı devam ettirdim.

«judith» Radyoda yayın almanın avantaj ve dezavantajı nedir sizce,her dinleyici kitlesine ulaşabilmek malumunuz zordur bu dengeyi nasıl koruyorsunuz?

«Wes_BorLand» Radyo yayını yapmak gerçekten zor iş. Her zaman tam anlamıyla bir dj olmadığımı dile getiriyorum. Yayın yapma amacım arkadaş çevrem ile eğlenceli zaman geçirmekten öteye geçmemiştir. Radyo yayını yapmanın herhangi bir avantajı veya dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Amaç eğlenmek, güzel vakit geçirmek olmalı. Büyük bir sunucuda radyo yayını yapmak çok zor.
Kısıtlı bir süreniz var, herkesi memnun edemiyor ve belirli isteklere yer verebiliyorsunuz.
«Wes_BorLand» Bunun önüne geçmek için genelde yayınlarımda kendi seçtiğim parçalara yer veriyorum. Tabi bu benim için geçerli ve istek alarak yayın yapan arkadaşları hayranlıkla karşılıyorum. Benim gözümde zor bir işi başarıyorlar. Buradan tüm dj arkadaşlara sunucularda verdikleri emekler için kendi adıma teşekkür ederim.

«judith» Geçmişten bugüne IRC/d 'e bulunduğunuz süreç boyunca hafızanızdan silemediğiniz iyi ve kötü anılarınızdan bir nebze bizlere bahseder misiniz ?

«Wes_BorLand»IRC'de bulunmaktan hep keyif aldım. Bu nedenle anılarım hep güzel.. Bazılarını kısaca anlatayım; Sohbet.Net #rock kanalı için 1-2 gün önceden global mesaj atılıp kanal founderinin yarışma ile belirleneceği belirtilmişti. Bir gün ve saat belirlenip kanalın +i ye alınacağı ve sonrasında kanalda son kalan kişiye kanalın verileceği söylenmişti.
«Wes_BorLand»#Rock kanalı sanırım sunucunun en kalabalık kanallarından biri haline gelmiş ve yarışma başlamıştı. Tanıdığımız simalar kadar tanımadıklarımızda vardı ve yarışma sürecinde özellerde yapılan sohbetleri unutamıyorum. "Bence artık uykun geldi? Gözlerin kapanıyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" vb. gibi..
«Wes_BorLand»En son birkaç kişi kalmıştık. O dönem Sohbet.Net teknik sorumlusu Direct3d özelime gelip daha fazla uzatmayalım kanalı sana vereyim dediğinde, hayır sonuna kadar gidelim deyip sonunda kanalı kazanmıştım. Kanalı aldıktan 15 dk sonra falan HiM rumuzunda bir kardeşime devrettim ve O'da yarım saat kadar süre sonra yaptığı birkaç hata ile kanalın tekrardan yönetime geçmesine neden oldu.

«Wes_BorLand»Bir diğer anım ise çok uzun süreler bilgisayar başında kaldığım zamanlar oluyordu. Hatta tüplü monitörlü dönemlerde (ZeHir(Kıyas)'in yazdığı sohbet script'i çok sevip hep onu kullanmışımdır.) script'i o kadar uzun süre ekranda açık tutmuşum ki monitörün fişini çektiğimde bile ekranda sohbet script yazısı belirgin bir halde durur hale gelmişti.
«Wes_BorLand» Bir ara Sohbet.Net sahibi ZaiL hocaya espri ile durumdan bahsedip monitörü kendisine armağan edeceğimi söyleyip baya gülmüştük.
Bunlar gibi çok güzel anılarım oldu. Benimle bu anılarda yer alan herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

«judith» Son olarak IF okurları ve IRC/d tutkunlarına söyleyecekleriniz var mı?

«Wes_BorLand» Hımm.. IRC'de ve forumlarda çok uzun zaman geçirmiş biri olarak, burada geçirdikleri zamanı değerli kılacak şeyler yapmalarını önerebilirim. Ve bu uzun süreçte en başından bu güne kadar çok fazla dost edindim. Tek tek rumuz saymayacağım çünkü liste baya kabarık, umarım anlayışla karşılarlar.
Beni tanıyan görüşemediğim herkese buradan selamlarımı iletiyorum.

«judith» Wes_BorLand röportaj teklifimi kırmayıp bizlere vakit ayırdığınız için yeniden teşekkür ediyorum,başarılarınızın devamını diliyorum.

«Wes_BorLand» Estafurullah. Size ve ircforumlari.net yönetimine ben teşekkür ederim. Esen kalın...

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..

Konu judith tarafından (24 Nisan 2020 Saat 14:16 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Nisan 2020, 14:15   #2
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




judith Harika bir söyleyiş olmuş eline sağlık
Wes_BorLand başarılarının devamını dilerim.

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 14:27   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Arkadaşımıza hayatında başarılar, kankam senin de eline sağlık. İrc ile aramın sıfır olmasına rağmen senin yaptığın röportajları ilgiyle okuyorum.

HAYIR HAYIR KANKAM OLDUĞUN İÇİN DEĞİL TABİİ Kİ.

Shshsjjsj.

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 14:42   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Çok güzel bir röportaj olmuş, eline sağlık judith.
Sunucumuz üst yönetiminde ve Web-Seo Sorumlusu Wes_Borland'ı zaten tanıyorduk, kendisi çok başarılı işlere imza atıyor. Başarılarının devamını dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 14:52   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 14:53   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Wes adamdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 14:59   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seviyoruz seni
iyisiyle kötüsüyle iyi ki bir yola çıkmışız. Doğrularımızla, yanlışlarımızla hep beraber olmak çok güzel. Birbirinin kopyası, ruhsuz, beylik laflarla dolu yazılar okumak yerine; samimi, tecrübeli ve altıdolu cümleler okumak beni mutlu etti. Tekrardan teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elinize sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 15:03   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Erica Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seviyoruz seni
iyisiyle kötüsüyle iyi ki bir yola çıkmışız. Doğrularımızla, yanlışlarımızla hep beraber olmak çok güzel. Birbirinin kopyası, ruhsuz, beylik laflarla dolu yazılar okumak yerine; samimi, tecrübeli ve altıdolu cümleler okumak beni mutlu etti. Tekrardan teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elinize sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ackim benim😘😘

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 15:16   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Yıllardır tanıdığım ender iyilik güzellik sahibi bi insandır Wes.
Yolun açık olsun ağacım.
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
*Zafer asla mahvolduklarını zannedenler tarafından kazanılmaz.
Alparslan TÜRKEŞ
#dimetoKa

Konu Kursad tarafından (24 Nisan 2020 Saat 15:21 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Nisan 2020, 18:21   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zurna.Net Üst Yönetim : Wes_BorLand ile Röportaj




Alıntı:
«Wes_BorLand»Radyo kanalları da benim için olmazsa olmaz dediğim Help kanalları kadar önemlidir. Evet Zurna.Net'e ait radyoda yayın alıyorum. Müziksiz olmaz diyen birisiyim.
«Wes_BorLand»Zurna.Net'te ki radyo yayınlarıma devam etme nedenime gelince; yukarı da bahsettiğim sitemize saldırı yapıldığı süreçte yoğun bir şekilde çalışıyorduk. Ekip olarak morale ihtiyacımız vardı ve yayın aldım. O gün, o saldırıyı gerçekleştiren ekip ile bağlantılı olduğunu düşündüğüm biri radyo kanalı genelinde o dönemki sunucu sahibine
seslenerek "Sitende yangın var senin sunucu sorumlun radyoda yayın yapıyor." şeklinde bir cümle kurmuştu.
Bunun üzerine siteyi cezadan çıkarıp eski konumuna getirdikten sonra da yayın hayatıma devam ettim. O kişilere bu şekilde gereken cevabı verdiğimi düşünüyorum.


Kesinlikle katılıyorum. Radyo sunucucluğu yapan bilir. İnsanların bizleri anlamamasını asla yadırgamıyoruz. Çünkü onlar dinleyiciler.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık arkadaşlar. güzel bir çalışma olmuş.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
roportaj, seo, webmaster, yonetim, zurnanet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zurna.Net Güncel Yönetim judith Sunuculardan Son Haberler 31 26 Haziran 2021 08:00
< Zurna.Net > Üst Yönetim : beatrice Röportaj judith IRC Dünyasından Röportajlar 53 03 Aralık 2020 11:55
Geveze.Org Üst Yönetim ve Turkiyeforumlari.Net Genel Sorumlusu : Erva ile Röportaj KartaL IRC Dünyasından Röportajlar 27 27 Nisan 2020 18:56
Zurna.Net * Üst Yönetim Röportaj: apollon Mara IRC Dünyasından Röportajlar 41 30 Kasım 2019 17:10
Röportaj FeaRLeSs '' Zurna.Net Radyo Founder. '' Luthien DJ Röportaj 3 18 Eylül 2014 18:46