IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

181Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2014, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : Feragat




IF üyelerinin isteği üzerine IF Coder'larından @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

<Elysian> Öncelikle bu söyleşi için bana vakit ayırdığınızdan ötürü teşekkür ederim.
<Feragat> Rica ederim Elysian
<Elysian> Benim gibi sizi hiç tanımayanlar için kendinizi tanıtır mısınız Feragat ?
<Feragat> Tabi ki. İsmim Umut Adana'da yaşıyorum. Bir devlet hastanesinde Bilgisayar teknik servis bölümünde çalışıyorum.
<Elysian> Yoğun ve zor bir iş mi peki?
<Feragat> Evet, devlet kurumlarından hastaneler özellikle en yoğun yerlerdir. İşin zorluğu kişiye göre değişir. Benim sevdiğim bir iş olduğu için yorgunluğu pek umursamıyorum.
<Elysian> Öyle olmalı, peki işinizin hastanede olması sizi rahatsız ediyor mu?
<Feragat> Rahatsız etmiyor, aksine mutlu ediyor. Çünkü bizim yaptığımız iş, ekip olarak işleyişin hızını belirliyor bir nebze de olsa.
<Elysian> Ama birçok şanssız olay ile gelirken giderken karşılaştığınıza eminim
<Elysian> Aslında bu yüzden rahatsız edici olabileceğini düşündüm.
<Feragat> Evet çok fazla şeyle kaşılaşıyorum. İster istemez etkilendiğim zamanlar oluyor. Ama rahatsızlık söz konusu değil. Kötü durumdaki insanları gördükçe Allah'tan şifa diliyorum bol bol.
<Elysian> Gerçekten öyle.
<Elysian> Nickiniz niçin Feragat peki? Vazgeçmek gibi bir huyunuz var mıdır?
<Feragat> Nickimi foruma kayıt olurken rastgele sallamıştım. Yani bir anlam yükleyerek veya bir anlamını düşünerek almadım bu nicki. Daha sonraları değiştirmeyede üşendim öylece kaldı. Vazgeçmek gibi bir huyum var evet.
<Elysian> Random bir nick de değil aslında ama, o anki ruh durumunuzla ilgiliydi sanırım.
<Elysian> IRC ile tanışmanızdan bahsedelim biraz da. Nasıl oldu?
<Feragat> IRC ile tanışmam aşağı yukarı pek çok kişinin yaşadığı şekilde standart bir tanışmaydı. İnternet cafe furyasının ilk patladığı dönemlerde; yanlış hatırlamıyorsam 1999 gibi tanıştım. O zamanlardan anımsadığım dalnet mynet zurna gibi sunuculara giriş yapıyordum. mIRC'le de ilk o zamanlar tanıştım.
<Elysian> 15 yıllık bir IRC geçmişiniz var yani. Peki ilk önemli pozisyonunuzu hatırlıyor musunuz?
<Feragat> Tamamen olmasa da kısmen öyle diyebiliriz. Bazı sunucularda admin olmak dışında önemli bir pozisyonum olmadı. Eğlenmek için giriyordum çünkü.
<Elysian> Anlıyorum. Peki neden mIRC scripting?
<Feragat> mIRC Scripting ile uğraşmaya başlamamın ilk sebebi ihtiyaçtı. Şöyle ki; 2011 sonlarında bir koruma botunu editliyordum. Bu bota bazı hazır kodlar eklemek istiyordum ve ircforumlarını buldum. Daha sonra "mIRC Scripting Dersleri" Kategorisi ilgimi çekti, dökümanları okumaya başladım falan. Uğraştıkça keyif vermeye başladı. Nedeni bu diyebilirim.
<Elysian> Çok ilginç, 1999dan beri bu ortamdasınız ama en sevdiğiniz şeyi 2011de keşfetmişsiniz.
<Feragat> Evet biraz öyle oldu. Şöyle söyleyeyim Türkiye'de genel olarak bakarsak olaya pek çok insanın kendini doğru şekilde keşfedebilmesi genelde 30'lu yaşları buluyor. Eğitim ve hayat standartları yüzünden.
<Elysian> Muhakkak. Peki kendinizi geliştirmede ya da bu alana yoğunlaşmanızda sadece ircforumlarının mı katkısı oldu yoksa bir ustanız var mıdır?
<Feragat> Bu alanda yoğunlaşmama ve gelişmeme sebep olan şey, araştırmayı ve öğrenmeyi seviyor olmam.
<Feragat> Ayrıca halen başka alanlara yönelmiş de olsak, mIRC Scripting ile uğraşmaya devam ediyorum/ediyoruz. Bildiğiniz gibi irc.mircscripting.net isimli bir sunucumuz da var ve burada bu konuda teknik anlamda yardıma ihtiyacı olan ve bir şeyler öğrenmek isteyen insanlara bilgimiz dahilinde yardım ediyoruz. Usta konusuna gelince, Bir ustam yok, insan bence her konuda özellikle de bu konularda özgün olmalı. Örnek aldığım hayran olduğum kimse yok, ama çalışmalarını takdir ettiğim pek çok insan var.
<Elysian> Açık söylemek gerekirse bu alanda çok fazla tanıdığım pek kimse yok. Adını duyduğum çok kişi oldu tabi; ama kendisinden bu tür şeyleri öğrenmeyi istediğim biri vardıysa o da @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ona da sizin vesilenizle buradan kocaman selamlarımı iletiyorum. 2011de sayesinde bu alanda kendinizi geliştirdiğiniz o botu bitirdiniz mi peki?
<Feragat> O bot zaten bitmiş bir bottu, ben sadece edit/düzenleme yapıyordum kendimce. Halen de arşivimde duruyordur silmediysem eğer.
<Elysian> Durmalı bence, ilk emeğiniz olarak. Profesyonel olarak içinde bulunduğunuz bir çalışma oldu mu peki? Yazdığınız bir program vs?
<Feragat> Evet oldu. Pek çok çalışma oldu. Pek çok scripte parça kod olarak destek verdim. Halende veriyorum. Ayrıca ircforumlarında "mIRC Scripting Sorunları" Kategorisinde 2 yıl kadar sürekli elimden geldiğince yardımda ve paylaşımda bulundum. Şuanda da fırsat oldukça bulunmaya çalışıyorum.
<Feragat> Bunun dışında, Şuan sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sercan) ile bir bot yapıyoruz. Ortak bir çalışma. Gerçi işin aslını o yapıyor, ben de bazı konularda yükünü hafifletmek adına yardım ediyorum.
<Elysian> Ne üzerine bu bot peki, saklı değilse?
<Feragat> Biraz sıradışı birşey yapmaya çalışıyoruz. Bakalım ilerleyen zamanlarda biterse bir tanıtımda yapmayı düşünüyoruz.
<Feragat> Yok saklı değil. Kısaca bahsedeyim. Web senkronizasyonlu bir çalışma oluyor. mIRC özelliklerinin dışında; Web kullanıcı profilleri - Pek çok konuda İstatistiksel bilgiler vb.
<Elysian> Güzel bir çalışma olacak anladığım kadarıyla. Şimdiden emeklerinize sağlık diyelim.
<Feragat> Teşekkür ederim. İnşallah güzel olacak.
<Elysian> Uzun süreler daha IRC ortamında bu alanda kalmayı düşünüyor musunuz? Kendinizin çok istediği edit/module/yazılım vs gibi düşünceleriniz hayalleriniz var mı?
<Feragat> Evet var. mIRC Scripting dışında uğraştığım farklı alanlarda var. Yaptığım bazı çalışmalarda var. Çok istediklerim ise sadece daha fazla gelişmek o kadar. Çünkü bilgi arttıkça yapılabilecek işlerde güzelleşiyor.
<Feragat> Diğer sorunuza gelecek olursam Evet uzun yıllar daha bu ortamda durmayı düşünüyorum. Zaten sohbet platformlarına takılmıyorum. irc adına yalnızca irc.mircscripting.net e giriyorum.
<Elysian> Burada gördüğüm kadarıyla scripting ile uğraşan arkadaşlarımız var. Sizin için önemi nedir peki bu sunucunun?
<Feragat> Şöyle söyleyeyim; Benim bu ortama dahil olmam sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayesinde oldu. Daha sonra diğer arkadaşları tanıdım. Benim için önemi, gerçekten bilgi konusunda şaşırtıcı derecede iyi insanları görüp onlarla tanışma fırsatım oldu. Sağ olsunlar hiçbir konuda da benden desteklerini esirgemediler.
<Feragat> Bu konuda Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Ümit abim) - @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Hasan) - @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Cenk üstadım) Hepsine güzel dostluklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
<Elysian> Ortak bir çalışma var mı burada acaba, ben de bunu merak ettim açıkçası?
<Feragat> Ortak çalışmalar zaman zaman oluyor. Burada bizi bir araya getiren şey ortak düşüncelere sahip olup iyi anlaşabilmemiz.
<Feragat> O yüzden zaman zaman oluyor. Proje olarak soruyorsanız şu an dahil olduğum proje @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sercan) ile olan proje. Onun dışında henüz yok.
<Elysian> Anlıyorum. Peki sizce kod yazmanın en eğlenceli tarafı neresi?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Feragat> En eğlenceli tarafı bence, düşünceler fikirler üretip eğer yapılabilitesi varsa bunu yapabilmek. Çok keyif verici geliyor bu bana.
<Elysian> Reel hayatınıza da değinmek isterim, Feragat ve Umut aynı kişiler mi sizce?
<Feragat> Elbette, sohbet sunucularından beni uzaklaştıran en büyük sebeplerden birisi bu zaten.
<Elysian> O halde sakin ve sessiz olduğunuzu düşüneceğim.
<Feragat> Bizim ortamımızda dostluğumuz sadece sunucudan ibaret değil.
<Feragat> Eh bu ruh halimize göre değişiyor tabi. Yeri geldiğinde çok eğlenceli de olabiliyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eğer irc ortamında nick alıp farklı birisi olduğunuzu düşünüyorsanız zaten şizofreniye yakalanmışsınız demektir. İnsan olduğu gibi görünmeli, doğru olan budur.
<Elysian> Bu konuda çok haklısınız ancak; IRC ortamının verdiği rahatlığın bilincinde olan çokça insan var
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Elysian> Reel hayatınızda en sevdiğiniz aktivite nedir peki?
<Feragat> Uğraştığım işi seviyorum. Bunun dışında arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla değilsem pc başındayımdır.
<Elysian> Peki röportajı sonlandırmadan önce ircforumları için söylemek istediğiniz bir şey ya da eklemek istediğiniz konular var mı?
<Feragat> Tabi söyleyeyim. ircforumları'nda beni bağlayan tek şey, bilgi paylaşımı ve mIRC Scripting kategorileri. Çok nadir diğer kategorilerle alakadar oluyorum. Forum geniş ve güzel kaynaklara sahip, mIRC ve IRCd konularında çok faydalı/çeşitli dökümanları bünyesinde barındırıyor. İsteyen kişi(ler) sağlam bilgi donanımına sahip olabilirler. Forumda faydalı paylaşımlar yapan herkese teşekkür ederim.
<Elysian> Ben teşekkür ederim bize vakit ayırdığınız için.
<Feragat> Rica ederim.

Bu güzel söyleşi için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a IF adına teşekkür eder, kendisine tüm hayatında mutluluk ve başarı dileriz.


Konu Feragat tarafından (17 Temmuz 2019 Saat 20:29 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Ağustos 2014, 21:49   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Guzel bir soylesi olmus herkes neden israrlar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyor ogrenmis olduk emegi g
ecenlere tesekkurler

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ağustos 2014, 21:51   #3
Çevrimdışı
Zey
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tebrik ediyorum canim cok güzel bir söylesi olmuş bir cirpida okudum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinizin devamini dilerim


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ağustos 2014, 22:02   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




basarilar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ağustos 2014, 23:06   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Başarılar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ağustos 2014, 23:57   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Başarılar dilememe gerek yok sanırım dostum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başarı senin icinde var olan birşey. Güzel söyleşi olmuş. Tebrik ederim

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 02:35   #7
Çevrimdışı
Tha
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Çok güzel bir röportaj olmuş, zevkle okudum...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 03:33   #8
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Elinize sağlik güzel söylesi olmus, umutu daha yakından tanidim (ahh ahhhhhh...) :P

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 03:41   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel sormuş, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel yanıtlamış, hem akıcı hem de gayet net, anlaşılır, güzel bir röportaj ortaya çıkmış.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 04:48   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Feragat




Forum içerisinde sevdiğim ve takdir ettiğim karakterlerden biri @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o yüzden keyifle okudum, hatta röportaj biraz kısa geldi keşke biraz daha sürseydi dedim. Bu arada Umut larda çoğaldı karışıklık çıkmasın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Emeği geçenlerede teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
if röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık