IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
73Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2020, 22:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geveze.Org Üst Yönetim ve Turkiyeforumlari.Net Genel Sorumlusu : Erva ile Röportaj




KartaL : Merhaba Erva IRCForumlari.Net adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

KartaL : Nasılsınız?


Erva : Merhaba Kartal asıl ben teşekkür ederim değerli vaktini ayırdığın için.
İyiyim teşekkür ediyorum siz nasılsınız?

KartaL : Bende iyim teşekkür ederim.

KartaL : Sizi tanıyabilirmiyiz, kendinizden bahsedermisiniz?

Erva : Tabi kısaca bahsedeyim. ismim Nesli 32.5 yaşındayım ;d Aydınlıyım tam bir efe torunuyum diyebiliriz. İstanbul Arel üniverstesinde öncelikle dış ticaret okudum 2 sene sonrasında DGS ile geçiş yaparak aynı üniversitede Uluslararası ticaret ve finans okudum. Hızımı alamayıp üstüne AÖF den işletme bitirdim ve şimdi yüksek lisans ile yola devam etmekteyim.

KartaL : Erva Maşallah çok iyi rabbim zihin açıklığı versin.

Erva : Amin. Annem de diyor milli eğitimden emekli olacaksın diye korkuyorum.

KartaL : Peki Erva IRC ile nasıl tanıştın biraz bahseder misin.

Erva : O kısım çok trajik aslında şöyle kısaca anlatayım. Tam bir ergen olduğum dönemlerdi 14/15 yaşındaydım.Yeni internet görmüş masum köylü gibi kardeşim pc başında ne yapıyor diye bakıyordum böyle bir sayfa sürekli kelime oyunu oynuyordu dedim bu ne? Oda dedi bir site yazdım girdim aslında o tam nereye girdiğini bilmiyordu sırf oyun için girmiş anlayacağın baktım baya keyif alıyor eğleniyor alla alla dedim biraz da ben bakıyım dediğim iyi hatırlıyorum kardeşim başladı işte bir rumuz alıyorsun giriyorsun vs yarışma kanalına gir sorulara cevap ver işte bak dedi.
1-2 derken baya sardı bu yarışma kanalı sonra bir baktım özelden yazanlar edenler var sonra anladım ki Ceeeeee sohbet sitesindeyiz ;d işte ozamanlarda yarışma kanalı sahibi ile tanışmış op eklenmiştim derken bu serüven bugünlere kadar sürdü. Buradan belirtmek isterim ki ben IRC ile kardeşim sayesinde tanıştım ve girdiğim gün o bir daha oraya asla girmezken ben hala devam ediyorum.

KartaL : Seninki tamamen farklıymış ırc ile tanışman.
Peki erva İlk girdiğiniz sunucunun adını hatırlayabiliyor musun.


Erva : Süperalem'di @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani erkut'un ilk göz bebeğiydi.

KartaL : Güzelmiş yani yıllardır anladığım kadarı ile Geveze sunucusundasınız.

Erva : Evet Master'ın başına bela olup kaldım ;d

KartaL : Peki gecelim yavaş yavaş ilgi alanınıza erva geveze sunucusunda ki görevi nedir?

Erva : Sunucuda hemen hemen herşeyin içindeyim fakat şuan oradaki görevim Forum Liderliğinin akabinde Sunucu üst yönetim görevindeyim.

KartaL : Peki Erva biraz IRCForumlari.net ailesine geveze sunucusunda ki işlevden bahseder misiniz nasıl işliyor sistem.

Erva : Hiyerarşiye dayalı bir sistem işlemekte sonuçta kurulu bir düzen ve sunucu içerisinde barınan departmanlar var kuralların ve düzenin net olduğu bir yerde işleyiş düzenli ilerliyor muhakkak arada sorunlar sıkıntılar yaşanabiliyor bunları anlayış ve saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz bu düzene uymayanlara sunucu yönetimi olarak yaptırımlar uygulanıyor haliyle. Herkese eşit şekilde yaklaşılıyor kimse bir değerinden daha fazla ya da eksik değil. Geveze hakkında bazen ircforumlarında eleştirelere denk geliyorum işte kimisi ticarethane diyor kimisi orada ayrımcılık vs var diyor.
Bir yerin içini tam bilmeyen gözüyle şahit olmayan herkes herşeyi söyler lakin adaletin ince ince işlendiği bir yer olduğunu çok net ifade edebilirim.

KartaL : Yani sonuçta IRCForumlari.NET Türkiye’nin gelmiş geçmiş en eski ve en büyük IRC platformu bu tür eleştiriler olacaktır.

Erva : Eleştirede asla sorun yok elbette eleştireler olacak sadece ifade etmek istediğim mantık şu;
Ben buraya para veriyorum istediğimi söyler istediğimi yaparım diyen kişilere bunlar müsade edilmeyip onların paraları ile orada her istediğini yapamayacağını söyleyip Geveze.Org'a yakışır bir Admin olmadığına kanâât getirilip silindiğinde aslı astarı olmayan sözlerde edilebiliyor herşey para değildir. Önce bir yerde düzen adalet olacak insanlar adil sohbet edebilir hakları gözetilir ve o güveni alırsa yeriniz ayakta durur.

Erva : Kimse hakkının savulmadığı sadece paranın hüküm sürüp ezildiği yerde durmaz öyle değil mi ? İşte Master da en çok sevip yıllarca yanında durma sebebim bu.
Para kişiler kendini bildiği ve kuralları ihlal etmediği sürece geçerlidir aksi halde oraya 2 katı da ödeseler master almıyor.

KartaL : Tabiki hersey para değil. Önemli olan kişiliktir.

KartaL : Peki erva Geveze.org global sunucusunda Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi help üstadlarından Halit orda. Bize birazda #help kanalının işlevinden bahseder misiniz.


Erva : Halit alanında çok başarılı,kaliteli ve disiplinli bir insandır. Help departmanında tam bir disiplin ve içerisinde kurmuş olduğu hiyerarşik düzenle yürüttüğü o departmanda IRC ye yeni girmiş daha nick nedir nick kaydı dahi nedir bilmeyen nice insanları eğitip bir IRC kurdu haline getirip sunucuya kazandırmıştır.
Sunucunun en sakin ve en sorunsuz departmanı help diyebilirim buda halit'in disiplini ve her zaman kişilere karşı mesafeli dik duruşundan kaynaklı.

KartaL : Anladım alışık olduğumuz help disiplini yani.

KartaL : Peki sunucularda az önce bahsettiğiniz parayla eklenen kullanıcılar ile IRC gönül vermiş kişiler arasındaki farkı nasıl ayarlıyorsunuz yani ortak noktaları var mı?


Erva : Şimdi şöyle söyleyim eskisi gibi IRC'e gönül veren kişiler kalmadı. Zaten eski IRC'in tadını şuan kimse alamıyor. Lakin orada herkes eşit yani IRC e gönül veren de parayla eklenen de..
Çünkü para verenlerle de iyi sohbet ve diyaloğumuz var IRC'e gönül verenle de orada kimseyi kimseden ayırmıyoruz biz bir aileyiz ve her zaman ailemizi bir arada tutmak için mücadele veriyoruz.

KartaL : Peki erva eski demişken biraz eskilere gidelim o zaman
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erva : Tamam haydi bas zaman tüneli butonuna geçmişe gidelim;d

KartaL : IRC 2010 yılından sonra çöküşe geçti sizce bu çöküşteki en büyük etken nedir.
Geveze.org gibi global bir sunucusu olarak düşüncelerin nedir.


Erva : Çok güzel bir soru bir dönemin herkes tarafından en muzdarip olduğu konulardan biriydi bu.

Erva : Eskiden tüm sunucularda Ayı-Dayı ilişkisi vardı herkes kendine bir adam seçer o adamın yaptığı herşeyin üstü kapatılır insanlar mağdur edilirdi.
Emek verenlerin emeklerinin yendiğini ben çok gördüm onca adamlar geldi geçti şu IRC'de o kadar işlerinde başarılı olup iş bilmeyen adamların ise başlarına getirildiğini de gördü. Yani iş bilmeyen tüm adamlar bir dönemin dayıları oldu emek veren üstad diye nitelendirelen adamlar o çömezlerin altında çalıştırılmaya bırakıldı. Kimisi dost görünüp iş bilen adamlara yaklaşıp onların kodlarını çalışmalarını alıp işte bunu ben yaptım diyerek emek hırsızlıklarına kalktılar ve sonuç olarak böyle işinde başarılı adamları IRC'ten soğuttular ve hepsi gittiler. Kim hakkının savunulmadığı söylendiğine inanılmayan yerde kalır ki? Bu durum Tüm IRC'te camiasında yaşanmış bir durum.

Erva : Çekememezlikler,entrika kumpaslarla adam kaydırma olayları emek hırsızlıkları ve bunlara dur denilmemesi bu çöküşe zemin hazırlamıştı ve en önemlisi emekleriyle IRC'te bir yerlere gelen ve çoğunlukla emeğe değer verilerek server üzerinde kişilere belirli yetkiler ücretsiz eklenirken o dönem ticaretin başlamaya kalkması çöküşü hazırladı O dönem çoğu insan emeklerle bir yere gelirken para dönemine hazır olunmaması bence en büyük etkenlerden biri oldu.
Her zaman bir yükselme ve gerileme devri yaşanır muhakkak o dönem ki gerilememeler bu sebeplerden kaynaklıydı.

KartaL : Aynen katılıyorum.

KartaL : Peki birazda geçelim forum liderliğine IRC de aldığınız başarılı sonuçları forum da alabildiniz mi?

Erva : Aldım bunun sebebi başarısızlığı asla hazmedemem eğer bir işe girmişsem ya o işi başarmak için girerim ya da o işe hiç girmem. Bu konuda çok hırslıyım ve kırmızı çizgimdir diyebiliriz başarı. Gevezenin forumunu çok iyi yerlere giderdim Syst3m buna birebir şahittir bana da kendisi teknik bir çok konuda yardımcı olmuştur. Fakat forumların bağımsız olması taraftarıyım bunu da şöyle açıklayayım müsadenle.
Sunucu bazlı bir forumda sunucudaki herhangi bir admin gelip forumda içerisindeki kuralları ihlal ettiği an BANLIYORUM. asla bu konuda tavizim yoktur fakat ister istemez bu durum sunucuya da yansıyabiliyor ve geveze de hep şunu özellikle bir çok kez belirtmişimdir.
Geveze bir server forum ise ayrı bir dünya başka bir platformdur geveze içersinde yaptıklarınızı oraya gelip kurduğum düzen içerisinde yapmaya kalkamazsınız Eee şimdi gelip yaptığında ve banladığımda ister istemez meyve veren ağaç taşlanıyor bir kişi banlanınca 5 kişiye hemen sizi kötülüyor oraya girmeyelim gitmeyelim ittifakları başlıyor.

Erva : Bende tek ben dahi kalsam orada yaptığım işlemden bir adım geri atmam diyerek savunduğum inandığım ilkeler ve adalet sistemi üzerinde ilerlemeye devam ediyorum.

Bir diğer sorunda şu;

Forumumuz 180/200 kapasiteye ulaştığında okey sitemiz açıldı haliyle insanlar eğlencenin sohbetin daha çok aktığı okey sitesine girmeye başlayınca forumda %80 gerileme söz konusu oldu.

Biraz moral bozmuş olsada bu durum yine de forumun eski kullanıcıları ile orada aktivitelere devam etmekteyiz.

KartaL : Peki erva yavaş yavaş röportajın sonlarına doğru geliyoruz.

KartaL : Son olarak geveze.org kullanıcılarına ve IRCForumlari.NET üyelerine neler söylemek istersin?


Erva :Geveze.ORG kullanıcıları için diyebileceğim tek şey orada hepimiz bir aileyiz ve bu aileyi birlik beraberlik içersinde saygı çerçevesinde birbirimizin sınırlarını,belirli çizgilerini aşmadığımız sürece daha ileriye taşıyabiliriz.IRCForumlari.NET üyelerine de bu röportajı okudukları için şimdiden teşekkür ediyorum ve Geveze.ORG ailesinin bir bireyi olarak gelmek isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim.

Erva : Ayrıca sana da bana değerli vaktini ayırdığını için çok teşekkür ederim.

KartaL : Güzel Röportaj için bende teşekkür ederim Allaha emanet ol.

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.

Konu KartaL tarafından (16 Nisan 2020 Saat 22:42 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Nisan 2020, 22:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] irc `de uzun süre emek vermiş biri olarak oldukça objektif yanıtlar vermişsiniz ,@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile olan bu röportajda sizi daha iyi tanımış olduk çok güzel bir röportaj, emeğinize sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 22:57   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Güzel bir söyleşi olmuş teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 23:00   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Her ikinizinde emeğine yüreğine sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım herzamanki gibi samimiyetin göz kamaştırıyor başarılar dilerimki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 23:05   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Gerçekten güzel bir röportaj olmuş ikinizi de emeğine yüreğine sağlık

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 23:16   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Emeklerinize sağlık arkadaşlar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ah nesli cansın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 23:19   #7
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




GüzeL olmuş. Elinize Sğlık Arkadaşlar . . .

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Nisan 2020, 23:59   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Harika olmuş, keyifle okudum. Emeğinize sağlık.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
- Tiktok -> @gulcincecom
- Taklitler her zaman Asıllarını yaşatır.
- Eski mazide kaldı. QueeN & Gülçin
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Nisan 2020, 00:37   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Söyleşi tadında çok akıcı bir röportaj olmuş gerçekten keyif alarak okudum 😇 samimi cevapların için ayrıca teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , Irc ile tanışma kısmın baya tanıdık geldi bana ve gülümsetti 🤣😂 Daha da güzel yerlerde olman , hayatında ki tüm hedeflere kavuşman dileğiyle 🙏 ..


Emeğine sağlık bizlerle bu güzel söyleşiyi buluşturduğun için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ‘ cığım , Cansın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Nisan 2020, 00:40   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Geveze.Org Üst Yönetim ve Forum Emektarımız : Erva ile Röportaj




Erva hanım ben foruma ilk geldiğimde gözüme çarpan userlerdendir. Bir ekürisi vardı ismini hatırlayamadım, onunla hoş sohbetlerini keyifle takip ederdim. Umarım dostlukları devam ediyordur.

Hayatında başarılar dilerim ekseriyetle.

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
röportaj erva


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
< Geveze.Org > Genel Sorumlu - Cezayir ile Röportaj Hasan IRC Dünyasından Röportajlar 29 02 Nisan 2019 21:49
Röportaj : Master [Geveze.org] SNOOPY IRC Dünyasından Röportajlar 73 27 Ocak 2019 22:08
Röportaj: < Geveze.NET > Supernova Desmont IRC Dünyasından Röportajlar 16 04 Ocak 2015 12:30
Röportaj: < Geveze.NET > Turk Ezgi IRC Dünyasından Röportajlar 97 10 Şubat 2014 15:43