IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

57Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2020, 23:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




Merhaba değerli IRCForumları.Net kullanıcıları , forumun Genel Sorumlusu Syst3m ile olan röportajımı sunuyorum.

«judith» Merhaba Syst3m,öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için hem IRCForumları.Net kullanıcıları adına hemde kendi adıma teşekkür ederim.
«judith» Bizlere kendinizden biraz bahseder misiniz?

«Syst3m» İsmim Furkan Adil, Yazılım sektöründeyim. Kendimize ait satın aldığımız ve oluşturduğumuz projelerimiz var. Projelerimiz ile zamanımın çoğunu geçirmekteyim.
«Syst3m» Aslen Trabzon vakfıkebir Fakat Doğma büyüme Sakaryalıyım.

«judith» IRC/d serüveniniz ne zaman,nasıl başladı?

«Syst3m» Orta okul döneminde başladı diyebilirim. Evimde bilgisayarım olmasına ragmen internet cafeye gider oyun oynarken mirc ile tanıştım. Selam asl m f yazılıyordu. ama ne olduğunu tam manasıyla kavrayamamıştım. Sanırım 2000'li yılların başıydı.
«Syst3m» Serüven 10 bilgisayarlı bir internet cafede başladı diyebilirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

«Syst3m» İlk takıldığım sunucular mynet'dir. 2 3 arkadaş girip kanallarda sohbet muhabbet ederdik. Amaçsız sohbetler uzun sürmedi Sıkılmıştım.@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sinan) internet cafe açmıştı ve o dönem yuzuk.net Tha Volkan ile birlikte sunucu yönetiyorlardı. Kısa süre içerisinde içlerinde buldum kendimi. En keyif aldığım dönemlerdi diyebilirim.
«Syst3m» Yine Sinan sayesinde irc i öğrenmiş olduk. İlk yetkimi de o zaman almıştım.
«Syst3m» Güzel günlerdi geçmiş gözlerimin önüne geldi birden..

«judith» Peki IRC/d'en foruma geçişiniz nasıl oldu,forum ile nasıl tanıştınız?

«Syst3m» Yine Sinan sayesinde Tha ( Volkan ) Girişimci bir arkadaşımızdı. İrcforumlari.net i kurmuş. Bir platform var ve içerisinde insanlar bilgi paylaşıyor. Çok nezih güzel geldi. Bu yüzden Bu forum sistemini araştırmaya başladım. Asp ile haşır neşir olduğum dönemlerdi. Fakat Php diye bir dil var düzenleme yok oldukça zor geliyordu Front page ile asp düzenlemek oldukça basitti. Araştırma yaparken vbulletin sistemini kendimi forumun içerisinde buldum.
«Syst3m» Çünkü irc bana keyif vermiyordu hiç bir zaman sevemedim. Kendimi vbulletindestek sitesi içerisinde buldum.
«Syst3m» Atakan , Hasan, ve bir çok kaliteli insan ile forum alt yapısı ile haşır neşir olan modül geliştiriciler ile yolum o dönemlerde kesişti.
«Syst3m» Vbulletin devrim niteliğinde yükseliş içerisinde idi. 2005 li yıllarda ircforumlari yükselişe geçmiş bende içerisinde kendime yer edinmiştim.
«Syst3m» @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostum sayesinde..
«Syst3m» Teknik yetkili olarak ekibin içerisinde yer almıştım.

«judith» Uzun zamandır forumda bulunan biri olarak;
«judith» IRC/d ve forumun ortak paydada buluştuğu yönetimsel el değişikliğine değinmek istiyorum;yönetimsel değişimin foruma avantaj ve dezavantajı nedir sizce?

«Syst3m» Her son yeni bir başlangıçtır. Zamanın ilerlemesiyle jenerasyon değişimide söz konusu. Yönetimsel değişimler doğru ellerde olduğu müddetçe her daim fayda sağlamıştır. Biz her daim ircforumlari.net in gelişimi ve Kullanıcıların güvenliği ile birlikte rahat huzurlu bir ortama sahip olmasını amaçlayan bir yönetim anlayışına sahip olduk.
«Syst3m» Her yiğidin bir farklı yoğurt yiyiş şekli vardır. Her yönetim değiştiğinde Genel sorumlu olan kişinin kendine ait bir kadro oluşumu vardı. Avantaj olarak bakılırsa Her yönetici kendine has gelişim çalışmaları vardı. Hepimizin ortak bir amacı var olduğuna inancım tamdır. " İrcforumlari.net" bir çıta ileriye taşımak..
«Syst3m» Dezavantajları hali hazırda kurulu bir düzenin bozulması yönetimsel olarak iyi bir çalışma içerisindeyse emekler hiçe sayılarak kişilerin forumdan uzaklaştırılarak yetkilerini kötüye kullanmaları dezavantajları arasında olabileceğini söyleyebilirim.
«Syst3m» Beş parmağın beşi bir değildir. Dönem dönem yapılan haksızlıklara şahit olduk.
«Syst3m» Dezavantajlarından çok avantajları olduğunuda belirtmekte fayda var.
«Syst3m» Gelişim için değişim şarttır. Kalıplaşmış bir sistem içersinde hareket etmeyi doğru bulmuyorum.

«judith» Değişim demişken;
«judith» IRCForumları.Net Genel Sorumlu görevine geldiğiniz süreçten bu yana yaptığınız yenilikler nelerdir,hedefleriniz nelerdi?

«Syst3m» Bu soruna bir atasözü ile cevap verebilirim. "Görünen köy klavuz istemez diye bir söz var" ben her daim zora talip oldum. ZnetReis Forumu Mohikan kardeşimize sattıktan sonra sanal hayatımı noktalamışken yıllar sonra forum sorumluluğu almak.. Oldukça zor bir süreçti..
«Syst3m» Bu krizleri yönetimim ile birlikte çok iyi yönettiğimize inanıyorum.
«Syst3m» Yönetimsel olarak global bir düşünce anlayışına sahip olduğumuz için, Foruma yeni kimlikler kazandırmak adına güzel çalışmalarımız oldu. İrcforumlari.net yakın tarihte resim upload embed olarak dış bağlantıdan resim yayınlıyorduk. Piyasada oldukça büyük olan reism upload servisi çökmesiyle birlikte forum içersinde kendi hostingimizde resimleri barındıran modülü devreye soktuk.
«Syst3m» Ve ircforumlari.net tarihinde bu kadar kadın yönetici bir arada görmek mümkün değildir. Ayrıca bir çok sorumluluğu gözüm kapalı şekilde teslim ettiğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e iyi günde, kötü günde her daim yanımda olduğu için canı gönülden teşekkür ediyorum.
«Syst3m» Bu yenilikten bahsetmemek üzücü olurdu.
«Syst3m» Yakın bir tarihte ircforumlari.net'i köklü değişiklikler olacak. Bekleyelim görelim...

«judith» Peki,
«judith» Owner olarak bir çok klişeleşmiş yaftalara maruz kaldınız mı;genel sorumlu olarak göz önünde olmanın zorluğu var mı,varsa biraz bahseder misiniz?

«Syst3m» Kesinlikle kaldım. 17 Agustos 2016 da forum yönetetimine genel sorumlu olarak getirildim. Forumun hali yukarıdada bahsettiğim gibi sosyal medyanın hayatımıza gelişi ile birlikte oldukça zor günler geçiren can çekişen " ircforumlari.net" için birşeyler yapmak gerekiyordu. yönetimi ele almamız ile birlikte yeni bir oluşum içerisine girdik. Geçmişten gelen forum içerisinde kutuplaşmalar vardı. Bunları önlemek adına dönem dönem belli başlı önlemler aldık. Benim için yüzlerce şehir efsanesi var sevenim kadar sevmeyenim de mevcut.
«Syst3m» Çünkü onlara hiç bir zaman fırsat vermedim. Önceliğim forum günlük giriş sayısından ziyade insanların burada huzurlu olması yönünde idi.
«Syst3m» İlk genel sorumluluğu aldığımda yönetimdeki bir takım yanlış kişiler yüzünden forum içerisindeki kutuplaşmalar, kaos ile kendine sermaye edinen kişilerin varlığı uzun bir süre devam etmiştir.
«Syst3m» 16 Aralık 2017 tarihinde@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostuma genel sorumluluğu devrettim. 2019 yılına kadar bana lafta atan kişiler yokluğumda ağza alınmayacak cümleler sarfettiler.. Dönem dönem hakkımda söylenen ağza alınmayacak söylemler kulağıma geliyordu..
«Syst3m» 2019 yılının ocak ayında reis ile ortak çalışmalarımız projelerimiz olduğu için güçlerimizi birleştirdik.
«Syst3m» 2016 tarihinden bugüne aradan geçen 4 yılllık içimizde kanserli hücre gibi forumu karıştıran bana ve foruma zarar veren kişilere 22 Nisan 2019 tarihinde Tekrar genel sorumlusu olmam ile birlikte hakettikleri davranışı onlara gösterdim.
«Syst3m» Hangi laftalardan bahsetmeliyim bilmiyorum. Beni forumdan uzak tutmak için ellerinden geleni yaptılar.
«Syst3m» Evli olmadığım halde. Evli 2 çocuk babası olduğum söylendi.
«Syst3m» İnsanlar ile tanışarak tehdit ederek görüştüğüm ağza alınmayacak çirkinlikte cümleler söylendi. Beni tanıyan insanlar bilirler ki. Sanal ortamda tanıştığım hiç bir bayan ile görüşmedim.
«Syst3m» Sevdiğim bir iş olan radyo sunuculuğu ile 2004 yılında tanıştım. Gerçek hayatta beni tanıyan arkadaşlarım şiir yazdığımı seslendirdiğimi iyi bilirler.
«Syst3m» 2004 de başlayan karasal radyo hayatım gece yayınları ile 2018 de son bulmuştur.
«Syst3m» ircforumlari.net de bir kısmını yayınladım bunu kötü şekilde yorumlayan forumda bir çok kez yaptıkları haksızlıklar yanlış ve tavırlar yüzünden bizzat benden ceza alan kişiler benim yaşamımı kötü şekilde insanlara empoze etmeye çalışmışlardır. Zaman zaman üyelerimiz ile tanışma imkanı buluyorum. Tepkileri “ Ben seni böyle bilmiyordum. Seni bana farklı anlatmışlardı.” Cümleleri bana hiç yabancı gelmiyor.
«Syst3m» Bir söz var " ne ekersen onu biçersin “ biz işimizi iyi yaptığımız için, bilmediğiniz bir çok websitesinin sahibiyiz. Reklam peşinde hiç bir zaman olmadık. Bizi kötü anan insanların yapmak istedikleri projelere sahip olduğumuz için, onlar dedikodu biz işimize bakalım diyorum. Forumdaki imzam da bu duruma bir örnektir.


«judith» Yönetici olarak,forum içerisinde tartışma veya anlaşmazlıkla oluşan komplike durumlarla nasıl başa çıkabiliyorsunuz,bunun dengesini nasıl koruyorsunuz?

«Syst3m» Çok basit Kuralları yönetimden üyelere herkese eşit şekilde uygulayarak. Yönetim içerisindeki tüm yöneticilerim bilirler kişi bir hadise karşısında üye ile yönetici benim gözümde eşittir. Özel diyaloglarımı hiç bir zaman foruma yansıtmadım.
«Syst3m» Denge eşitlik ile sağlanıyor. Görüldüğü üzere uzun zamandır forumda huzur var. Nifak tohumları eken kişiler emekliye ayrılmak durumunda kaldılar. Hatta bir üye ile aramda olan durumu anlatmak isterim. Üyeler arasında dönem dönem rant çatışmaları olabiliyor. Forum penceresi dışında olan özel diyaloglar tartışmalar yapılan doğruluklar ve haksızlıklar (Dolandırıcılık, Mahkemelik durumlar) ircforumlari yönetimini alakadar eden durum olmadığı için üyenin birisi özel mesaj yoluyla " bu üye haketmediği emeği talep ediyor " gibi bir söylemi olmuştu. Vermiş olduğum yanıt alan memnun veren memnun ise bir şikayet söz konusu değilse bu durum bizi alakadar eden bir durum değildir. Çünkü haksızlıklar söz konusu olması durumunda “İllegal faaliyetler” bölümünü aktif ettik.
«Syst3m» Üye İrcforumlarını geçmişten bu güne fazla önemsemişim. Adaletli bir platform olarak görüyordum. Şimdi görüyorum ki alakası yokmuş..
«Syst3m» Verdiğim yanıt. Bir çok platform internet üzerinde mevcut. Sizin adalet anlayışınıza uygun gördüğünüz farklı bir yeri tercih edebilirsiniz.
«Syst3m» Kullanıcılara doğruluktan hiç bir şekilde taviz vermiyoruz. İşin özü bu..

«judith» Forumun eskisine nazaran dinamikliğinin azaldığı gibi söylemler mevcut bu konuda ne düşünüyorsunuz?

«Syst3m» Eskiye nazaran dinamikliğinin azalmasının nedeni sosyal medya'nın twitter,facebook,instagram vb uygulamaların yaygınlaşmış olmasıdır. İrcforumlari ülkemizde ilk kurulan irc, sohbet forumu olduğu için sayısızca üyenin arşivlerini barındırmaktadır. Bu yüzden yeni ve eski üyeleri bünyesinde barındırarak her geçen gün büyüme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Aslında şuan gözle görülür olan örnek vermek gerekirse 1990 yılında çıkan “Problem çocuk “ filmi vardı bir çoğunuz bilirsiniz.
«Syst3m»Forum içerisinde üyelerin huzurunu bozan kaos ile beslenen kişilerin ayağını forumdan kesmiş bulunuyoruz. Bu yüzden çatışmalar pek olmuyor. ülkemizin insanları genel olarak kavga gürültü seven bir milletiz. Bu yüzden ircforumları biraz durgun görünüyor. İstatistiklere bakarsanız giriş yapan üye sayısından tutun günlük paylaşılan mesaj ve konu sayıları ile dinamizmi görebilirsiniz. Üyelerimiz kendilerini huzurlu ve rahat hissetmesi için bütün “Problemlem çocukları Ghostbusters filmindeki gibi kendi kin ve nefretleri içerisine hapsettik “ belki o zaman kendileri ile yüzleşmeye vakit bulurlar.

«judith» Forumda yetkilendirme olayı post ve yorum sayısının çoğunluğuna mı odaklı,yetkilendirmede dikkat ettikleriniz,önem verdikleriniz nelerdir?

«Syst3m» Yetkili alımı yaparken dikkat ettiğim hususlar güvenilir, sadık, saygılı, çalışkan, verilen sorumluluğu yerine getiren kişilerin olması yönündedir. Post sayısından ziyade yeniliklere açık, dinamik kişiler olmasına özen gösteriyoruz. Yöneticinin karakteri düzgün ahlaklı olanı bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü biz bir aileyiz.

«judith» Peki,
«judith» İllegal faaliyetler kategorisinin diğer kategorilerden farkı var mı,forumdaki önemi nedir?

«Syst3m» Diğer kategorilerden farkı mazlumun hakkını aradığı haksızlıklar karşısında üyelerimizin soluğu aldığı bölümdür. Özellikle o bölüme sadece ben ilgileniyorum. Diğer yöneticilerin o bölüm üzerinde bir hakkı yoktur. Benim için en önemli bölüm orası diyebilirim. Üyeler hakkını aramak için orada yaşadıkları sorunları belirtiyor. Zaman zaman bu durumu kötüye kullanmak isteyen kişiler çıkıyor. Yönetici onaylı talepler olduğu için ufak bir araştırma yapıp gereksiz görülen konular onaylamıyoruz.

«judith» Kullanıcı olarak şunu sormak istiyorum;neden IRCForumları.Net,diğer IRC/d tabanlı forumlardan farkı nedir?

«Syst3m» İrcforumlari.net 2004 yılının son çeyreğinde kurulan eşi benzeri olmayan ilk ve en büyük forumdur. Bu konuda tevazu göstermeyeceğim.
«Syst3m» Diğer yan kardeş platformların kurucuları ircforumlari.net’e uzun bir süre emek vermiş üyelerdir. Bu yanıtın yeterli olduğunu düşünüyorum.

«judith» IRCForumları.Net'in kullanıcı kitlesi sadece IRC/d tabanlı mı,hangi kesimlere hitap ediyorsunuz?

«Syst3m» İrcforumlari.net "İrc, sohbet " tabanlı bir forum olarak kurulmuştur. Fakat sizlerinde gördüğü üzere 145.000 üye irc sohbetten gelme ihtimali yok. İrc tabanlı kurulan fakat Eğitim, Sağlık, Oyun, Yazılım, E-ticaret ve bir çok alanda üyelerimize hizmet veren global bir forum olarak adlandırabiliriz.

«judith» Son olarak forum okurları,IRC/d tutkunlarına söylemek istediğiniz var mı?

«Syst3m» İrc tutkunlarına söyleyebileceğim “Sizi mutlu eden sevdiğiniz her ne ise onu yapmaya devam edin.Hayat sizi üzmeye değmeyecek kadar kısa…”

«judith» Syst3m röportaj teklifimi kırmayıp bizlere vakit ayırdığınız için yeniden teşekkür ederim,başarılarınızın devamını diliyorum.

«Syst3m» Ben teşekkür ederim. Özellikle sorular için. Yeni röportajlarında başarılar dilerim.

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mayıs 2020, 23:27   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




Yaptığı işi her adımda daha iyiye ulaştıran ve röportajları ile bir fark yaratan Nisa'cığımı canı gönülden tebrik ediyorum.

System kardeşimizin ise oluşumu ve faaliyetlerinde daha fazla muvaffak olmasını diliyorum.

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mayıs 2020, 23:35   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık güzel bir röportaj olmuş.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için tek diyeceğim güzel bir insan takip ettiğim kadarıyla başarılı bir yönetici işinin hakkını veren adam gibi adam.başarılar diliyorum hayatında.daim olsun başarın.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 04:31   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




**
«Syst3m» Ve ircforumlari.net tarihinde bu kadar kadın yönetici bir arada görmek mümkün değildir. Ayrıca bir çok sorumluluğu gözüm kapalı şekilde teslim ettiğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e iyi günde, kötü günde her daim yanımda olduğu için canı gönülden teşekkür ediyorum.
**

~ Asıl ben sana teşekkür ederim en başından beri yıllardır bu forumu erkekler yönetti bir de bayanlarla deneyelim ! Söylemlerimin karşılığını almamıza fırsat verdin ve en iyi şekilde bunu foruma empoze edebildik IrcForumları son 1 yıl içinde kendini yeniledi artık bi erkek forumu yada sadece help bazlı kod paylaşma forumu olmaktan çıktı , artık bir yaşam forumu !
Ve bunda ufakta olsa bir payım olduğu için çok mesudum..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Röportajı okuyan herkes eminim gerçek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] i tanımaya bi tık yaklaşmış olucaktır ama asla içini kalbini bilemeyecektir ..
kalbi güzel dostum benim buraların dışında da cok büyük başarıların olacağına şüphem yok.. Her daim cansın ve her koşulda iyide de kötüde de yanındayım.Bana duyduğun güven için de minnettarım.
Forum olarak şuan yapıla(cak)n yenilikler olsun , eski kullanıcı girişleri olsun herkesle barışık ve herkesi kucaklayan yönetim anlayışımızın ekmeğini fazlaca yediğimizi düşünüyorum ve çok çok daha güzel olacağından şüphem yok ..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önderliğinde ki If yönetimi çok daha güzel işler başaracak ve hiç bir mevzu yada konu şahsileştirilmeden sadece kullanıcıların huzuru ve keyifli ortamını korumak amacından asla dönmeyecektir ..

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ciğim bu güzel söyleşiyi bizle buluşturduğun için teşekkür ederiz ..

~ Herkese keyifli If ‘ ler.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 04:36   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harikasın başarılar dilerim.

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 04:39   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




Emeğinize sağlık çok güzel bir röportaj olmuş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 04:45   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




Elinize yüreğinize sağlık gerçekten eskiye gittim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
anlatılacak o kadar şey varki Furkan kardeşim yarısını bile dile getirmemiş neler yaşandı neler götürdü seneler bizlerden keyifle okudum teşekkürler..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 04:57   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeklerine Sağlık Başarılar Dilerim Meyve Veren Ağaç Taşlanır Unutmamak Lazım Hayatta Dikili Ağaçı Olmayan insanlar Ormanı Topa Tutar Demişler


judith Emeğine Sağlık Keyifle Okudum Başarılar Dilerim.

__________________
"Affetmek için iki kişilik erdem lazım. Hem onu affetmek, hem onu affettiği için kendini affetmek."


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 07:05   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




judith yi pek fazla tanımasamda Syst3m anlayislı ve yöneticiligini sevdigim bir kardesimdir guzel bir soylesi olmus tebrik eder basaeilarinizin devamini dilerim!...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2020, 07:11   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCForumları.Net Genel Sorumlu : Syst3m ile Röportaj




Adalet olmayan yerde rahmette olmaz.
Umarım bu titiz tutumunuz sonuna kadar sürer.
Başarılar.

__________________
bir tutkudur mIRCTurk.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
forum, genel sorumlu, röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geveze.Org Üst Yönetim ve Turkiyeforumlari.Net Genel Sorumlusu : Erva ile Röportaj KartaL IRC Dünyasından Röportajlar 27 27 Nisan 2020 18:56
< TRSohbet.com > Genel Sorumlu - Raiden ile Röportaj CLasS IRC Dünyasından Röportajlar 25 17 Ocak 2020 20:49
<Trsohbet.com> Genel sorumlu Yardımcısı Xenophanes L_ IRC Dünyasından Röportajlar 53 08 Ağustos 2019 06:34
IRCForumları Ramazan Ayına Özel: Genel İftar Sohbet Konusu Kalemzede İslamiyet 0 05 Mayıs 2019 01:39
< Geveze.Org > Genel Sorumlu - Cezayir ile Röportaj Hasan IRC Dünyasından Röportajlar 29 02 Nisan 2019 21:49