IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Fotoğraf Kulübü (https://www.ircforumlari.net/fotograf-kulubu/)
-   -   Kurbağalar neden sokağın karşısına geçmeye çalışıyor? (https://www.ircforumlari.net/fotograf-kulubu/660504-kurbagalar-neden-sokagin-karsisina-gecmeye-calisiyor.html)

Desmont 13 Aralık 2014 19:07

Kurbağalar neden sokağın karşısına geçmeye çalışıyor?
 
Kurbağalar Depremi Hissetti

Binlerce kurbağanın Çin'de bir sokağa dökülüp karşıya geçtiklerini izlerken insanlar Dünya'nın bilmeyip de bu hayvanların ne bildiğini merak etmişlerdir.İki gün sonra, trajik olarak Çin bir depremle sarsıldığında ve binlerce can aldığında tüm bunların nedeni anlaşıldı.
Bir hafta sonra kurtarma görevlileri hala, depremin en kötü etkilediği bölgelerden, depremden sağ kurtulanları yıkıntılardan çıkarmaya uğraşıyorlar
Hayvanların, deprem olmadan günler ve saatler önce gösterdikleri tepkilere bakarak, çevrimiçi yorumcular ve blogcular, bu depremin etkilerinin önlenip önlenemeyeceğini merak etmeye başladılar. Kurbağalar, Taizhou'daki köprüden karşıya geçerek Jiangsu eyaletindeki bir kasabaya hiçbir uyarı olmadan geçtiler.Şangay'ın kuzeyindeki Taizhou, depremin merkez üssü Sichuan'a uzak olmasına rağmen bu olağanüstü olay tekrar gerçekleşti.Binlerce kurbağa aynı şeyi depremin olmasından bir gün önce Mianzhu şehrinin caddelerinde de yaptılar. Burada ise binlerce insan yaralandı ve hayatını kaybetti.Sismologlar depremin ne zaman ve nerede olacağını tahmin etmenin pratik olarak mümkün olduğunu söyleseler de Çinlilerin, bu tip doğa olaylarını tahmin etmek için yıllardır hayvanları kullandıkları düşünülüyor.
İnsanlar ayrıca bilim adamlarının, Enshi gölünün 26 Nisan'da tuhaf bir şekilde ortadan kaybolmasını neden değerlendirmeyip es geçtiklerini hala sorguluyorlar. Depremden saatler önce ise Wuhan hayvanat bahçesindeki hayvanların çok tuhaf davrandıkları bildirilmişti.
İngiliz turistler, deprem olmadan dakikalar önce, Wolong koruma alanında izledikleri pandaların tedirgin olmaya başladıklarını gördüklerini söylediler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net