IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Fotoğraf Kulübü (https://www.ircforumlari.net/fotograf-kulubu/)
-   -   Yeni Zelanda'daki Uçurum Kenarındaki Konteynırdan Yapılmış Ev (https://www.ircforumlari.net/fotograf-kulubu/667734-yeni-zelandadaki-ucurum-kenarindaki-konteynirdan-yapilmis-ev.html)

Desmont 05 Ocak 2015 22:14

Yeni Zelanda'daki Uçurum Kenarındaki Konteynırdan Yapılmış Ev
 
Yeni Zelanda Wellington'daki, bu inanılmaz ev ise son zamanlarda gördüğümüz en güzel örneklerden birisi...
Mimarların endüstriyel materyalleri tekrar kullandığını ve değerlendirdiğini görmek çok güzel bir duygu. Prefabrik yapılar düşünüldüğünde, herhalde Dünya'da bir taşıma konteynırının basitliğine, düşük maliyetliliğine ve kişiye özel hale getirilebilirliğine erişebilecek başka hiçbir şey olmasa gerek. Mimarların bu dayanıklı konteynırları, bir yaşam alanı olarak kullandığı artık sıklıkla görülebiliyor. Yeni Zelanda Wellington'daki, bu inanılmaz ev ise son zamanlarda gördüğümüz en güzel örneklerden birisi. Bir uçurumun kenarına konuşlandırılmış, tuğla gibi üst üste konulmuş, 3 gri konteynırdan oluşan bu ev, mükemmel bir şekilde mühendisliği yapılmış bir yapı ile temiz, modern bir form arasındaki mükemmel dengeyi sağlıyor.
Konteynırlar, çevreci mimarların rüyalarını süsleyen nesnelerdir. Çünkü genel olarak konteynırlar, dayanıklı, hazır yapılmış oda şeklinde ve doğru malzemeler kullanılarak istediğiniz gibi modüler bir yaşam alanına dönüştürebileceğiniz nesnelerdir.
Gri konteynır evi, Wellington'da Victoria Üniversitesinde, Endüstriyel tasarım öğretim görevliliği yapan, Ross Stevens tarafından inşa edilmiş. Bu ev, inşaat yapmanın mümkün olmadığı, olsa bile son derece maliyetli olduğu yerlerde, konteynırların inanılmaz üst üste yığılabilme yeteneğinin avantajlarından faydalanılarak inşa edilmiş. Ev genelde yeniden değerlendirilmiş materyaller kullanılarak yapılmış. Ayrıca balkonları ve terasları sayesinde, iç mekanların doğayla bütünleşmesini, harika bir yöntemle sağlamış oluyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net