IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2015, 20:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dursun Özbek, özel olarak görüştü! Yüzde 90 Denizli




Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray yeni hocasını belirlemek üzere. Başkan Dursun Özbek, yılların deneyimi Mustafa Denizli ile prensipte anlaştı.


Galatasaray'daki başarılarının ardından 1994-96 yıllarında Kocaelispor'u çalıştıran Denizli, 2000-02 döneminde ise Fenerbahçe'nin başında yer aldı.

Mustafa Denizli, 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşırken, Fenerbahçe Kulübü'nde şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk teknik adam oldu.

Milli takımla Avrupa'da çeyrek finali gördü

1996-2000 yılları arasında (A) Milli Takım'ın başında bulunan Denizli, 2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda takımı çeyrek finale taşıdı.

İlk kez 1996 Avrupa Şampiyonası'na katılan milli takım, ilk kez Denizli döneminde çeyrek finale yükselmiş oldu.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli takım kariyerini tamamlayan Denizli, daha sonra Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe'deki şampiyonluğunun ardından sonraki sezon da takımın başında kalan Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takımın özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçları sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Teknik direktörlük kariyerine kısa bir süre ara veren tecrübeli teknik adam, 2003-04 sezonunda ise İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ndeki Vestel Manisaspor'un başında yer aldı. Ancak iddialı başladığı bu sezonda, alınan başarısız sonuçların ardından Vestel Manisaspor'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Galatasaray ile Avrupa'da yarı final
Mustafa Denizli, (A) Milli Takım'daki başarısının yanı sıra, Galatasaray ile 1989'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımı yarı finale yükselterek, ilk kez bir Türk takımını yarı finale çıkaran teknik adam olan Denizli, takımının Romanya'nın Steaua Bükreş ekibine elenmesiyle final fırsatını kaçırmıştı.

Yurt dışında da çalıştı

Mustafa Denizli, Türkiye'deki kariyerinin yanı sıra yurt dışında da çalıştı.

1989-90 yılında Almanya'nın Alemannia Aachen takımının başında yer alan Mustafa Denizli, kısa süreli Almanya deneyiminin ardından tekrar Türkiye'ye döndü.

Son olarak İran'da görev alan ve 2004-06'da Pas takımını çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı, 2006-07 sezonunda da Persapolis takımının başında bulundu.

Mustafa Denizli, Persapolis'teki kariyerinin ardından Türkiye'ye dönmüş, ancak herhangi bir takım çalıştırmamıştı."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
90, denizli, dursun, görüştü, olarak, yüzde, Özbek, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık