IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2014, 15:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haluk Dinçer TÜSİAD'dan ayrılıyor




Muharrem Yılmaz'ın ani istifasının ardından TÜSİAD Başkanı olan Haluk Dinçer’in 22 Ocak’taki Genel Kurul’da aday olmayacağı öğrenildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
TÜSİAD'ın Başkanlar Konseyi, hali hazırda yönetim kurulunda olan 3 isim üzerinde tartışıyor. En güçlü adayların Cansen Başaran Symes ve Şükrü Ünlütürk olduğu söyleniyor.

BIRAKMA KARARI ALDI

Türkiye Sanayicileri ve İşdamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığı için yeni bir arayış başladı. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında Muharrem Yılmaz'ın ani istifası ile TÜSİAD Başkanlığı görevini devralmaya ikna edilen Haluk Dinçer'in 'bırakma kararı' aldığı öğrenildi.

İKNA EDİLEMEDİ

Aynı zamanda Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı da olan Haluk Dinçer'in başkanlık görevini bırakma kararını TÜSİAD Başkanlar Konseyi'ne ilettiği ve tüm çabalara rağmen devam konusunda ikna edilemediği öğrenildi.

Haluk Dinçer daha önce yaptığı açıklamalarda başkanlığa tekrar adaylığı için "Genel Kurul'un takdiri" demişti. Rahmi Koç, Feyyaz Berker, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Sabancı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aldo Kaslowski, Muharrem Kayhan, Yavuz Canevi ve Rona Yırcalı gibi isimlerin yer aldığı Başkanlar Konseyi'nin yeni başkan için şu sıralar 3 isim üzerinde durduğu belirtildi.

ÜÇ ADAY VAR

İlk etapta belirlenen üç adayın da hali hazırda TÜSİAD Yönetim Kurulu'nda yer alan isimlerden oluştuğu, en güçlü adaylardan birin Cansen Başaran Symes diğerinin de İzmirli işadamı Şükrü Ünlütürk olduğu belirtildi. Halen TÜSİAD Başkan Yardımcısı olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak ve Tayfun Bayazıt'a Muharrem Yılmaz'ın istifasının ardından teklif gittiği ve kabul etmedikleri biliniyor. Dolayısıyla Başkanlar Konseyi'nin bu kez farklı isimler üzerinde durduğu belirtiliyor. TÜSİAD kulislerinde Başkanlar Konseyi'nin bu konuda şimdilik 2 kez toplandığı önümüzdeki günlerde yapılacak son toplantılarla, üzerinde anlaşılan bir kişiye başkanlık göreviyle ilgili teklifin iletileceği konuşuluyor. TÜSİAD temallülerine göre seçimli genel kurullara tek aday ile gidiliyor. Genel Kurul ise 22 Ocak 2015'te yapılacak.

HALUK DİNÇER KİMDİR?

Haluk Dinçer (d. 1962) Türk Sanayici ve İş adamı, Ekonomist ve Türkiye'nin ikinci büyük şirketler grubu olan Sabancı Holding'in Perakende Grup Başkanı olup, ayrıca grubun CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA ve Aksigorta şirketlerinde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 10.06.2014 tarihinde TÜSİAD'a 16. başkan olarak seçilmiştir.

1962 yılında doğan Haluk Dinçer, orta ve lise öğrenimini İstanbul'daki Saint Joseph Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra, University of Michigan'dan 1985 yılında makine mühendisliği dalında lisans ve 1988 yılında işletme dalında yüksek lisans (M.B.A.) derecelerini aldı.

İş Hayatı

Haluk Dinçer kariyerine 1985 yılında ABD'de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başladı. Ardından gelen on yıl boyunca, Türkiye'de ve yurt dışında çeşitli sektörlerde çalıştı.

1995 yılında Sabancı Grubu'na katılan Dinçer, altı yıl süreyle TemSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2001 yılında Gıda ve Perakende Grubu Başkan Yardımcısı, 2002 yılında Gıda Grubu Başkanı görevine atandı.

Haluk Dinçer 2004 yılından bu yana perakende grup başkanı olarak gruba bağlı CarrefourSA (gıda perakende zinciri), DiaSA (indirim marketleri zinciri), TeknoSA (elektronik perakende zinciri) ve KlikSA (e-ticaret) şirketlerinin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır. Dinçer, 2011 yılında yeniden yapılandırılan perakende ve sigorta grup başkanı olarak, sürdürdüğü görevlerinin yanında Aksigorta ve AvivaSA şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını da üstlenmiştir.

Haluk Dinçer, Sabancı Holding bünyesinde bulunan BimSA (teknoloji) ve ExSA (gayrimenkul) şirketlerinin de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.

Muharrem Yılmaz'ın istifasının ardından 10 Haziran 2014 tarihinde TÜSİAD başkanlığına seçilmiştir.

Sivil toplum faaliyetleri

Haluk Dinçer, DEIK / Türk-Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkanı olmakla birlikte, American Turkish Council (Washington D.C.) ve American Turkish Society (New York) yönetim kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.

Haluk Dinçer, 2010 Haziran'ında Toronto'da G-20 bünyesinde gerçekleştirilen B-20 iş dünyası toplantılarında da Türkiye'yi temsil etmiştir.[7]

Özel hayat

Haluk Dinçer, Suzan Sabancı Dinçer ile evli ve iki çocuk babasıdır. 2007 yılında Uzan ailesine ait olan ve Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu tarafından el konulmuş olan Tahsin Bey yalısını 22 milyon 245 bin TL karşılığında satın almıştır.

Kaynak : Hürriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayrılıyor, dincer, haluk, tÜsİaddan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haluk Tezonar Biyografisi - Haluk Tezonar Hayatı - Haluk Tezonar Kimdir AftieL Ressamlar 0 15 Mayıs 2014 07:53
Ali Dinçer ( 1945) Ecrin Tarih / Siyaset 0 06 Ağustos 2013 00:16
Ömer Dinçer'den MGK açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 21:02
Dinçer'den TÜSİAD'a 4+4+4 tepkisi PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 20:06
Dinçer'den İş-Kur İl Müdürlerine uyarı FLu Haber Arşivi 0 17 Ekim 2009 04:48