IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2014, 22:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlet BES borcunu bitirdi




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) ayrılanların ana paralarından kesilen stopajın iadelerini tamamladıklarını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) ayrılanların ana paralarından kesilen stopajın iadelerini tamamladıklarını belirterek, "416 bin kişiye BES borcumuzu ödedik, devlet BES borcunu bitirdi" dedi.

Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Aralık itibarıyla, 416 bin 575 kişiye, 420 bin 137 dilekçe için toplam 317 milyon 97 bin 387,98 lira ödeme yaptıklarını belirterek, söz konusu tutarın 52 milyon 650 bin 779,25 liralık kısmının vergi borçlarına mahsup edildiğini bildirdi.
"3 BİN 562 DİLEKÇEDE SORUN VAR"

Başvurularında sorun olan ya da mevzuat gereği ödeme yapılamayan toplam 3 bin 562 dilekçe bulunduğunu dile getiren Şimşek, bunlardan bin 938'inin aktarımlı poliçeler, bin 20 adedinin de veri tabanında olmayan poliçelerle ilgili olduğunu aktardı.

Şimşek, Bakanlığa ilettikleri banka hesaplarının yanlış olmasından dolayı 7 bin 783 hak sahibine ödeme yapamadıklarını da ifade ederek, şöyle konuştu:

"Başvurularında sorun olmayanların ödemesi tamamen bitti. Burada sadece 7 bin 783 civarında bir hak sahibimiz istisna. Bunlara yapmamız gereken 5 milyon 161 bin 574,76 lira tutarındaki ödemenin yapılamamasının nedeni de bize ilettikleri banka bilgilerinin yanlışlığı. Bu konuda da kendilerine ulaştık. Banka bilgilerini doğru bir şekilde bize ilettikleri takdirde ödemeleri hazırdır ve hemen yapılacaktır."
"İADE ÖDEMELERİNİ1,5 YILDA BİTİRDİK"

Şimşek, BES'te yapılan yasal değişikliği de anımsatarak, daha önceki uygulamada kesintinin, hem ana para hem de getiri üzerinden yapıldığını belirtti.

Yasa gereği iade başvurularının 29 Ağustos 2013'te başladığını kaydeden Şimşek, "Ödemeleri 1,5 yıl gibi kısa bir zaman diliminde bitirdik, vatandaşlarımızı mağdur etmedik" dedi.


sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bes, bitirdi, borcunu, devlet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abdullah Gül: 'Bir devlet içerisinde ayrı bir devlet olamaz' MasteR06 Haber Arşivi 5 07 Ocak 2014 13:16
Devlet vatandaşın borcunu silecek Lucifer Haber Arşivi 0 25 Aralık 2011 18:36