IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 20:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tekstilbank'ın ‘Merkez’ sırası




Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini geçen nisan ayında 669 milyon TL’ye satın alan Çinli ICBC’nin BDDK onayının Çin Merkez Bankası’ndaki belge sırasına takıldığı öğrenildi.

ICBC'nin geçen yıl dünyada 6 banka aldığı, Çin Merkez Bankası'nın da bunların onayı için gerekli belgeleri vermek için satın almaları sıraya koyduğu kaydedildi.

GEÇEN nisan ayının sonunda Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesini 669 milyon TL'ye satın alan Çinli Industrial and Commercial Bank of China'nın (ICBC), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) alması gereken onayın, belge beklenen Çin merkez bankası'ndaki sıraya takıldığı öğrenildi. ICBC'nin geçen yıl aralarında Türkiye, Meksika, Güney Afrika ve Arjantin olmak üzere toplam 6 ülkeden, 6 banka satın aldığı ve bunların her biri için belge talep edilen Çin Merkez Bankası'nın satın alma işlemlerini sıraya koyduğu belirtildi. Dolayısıyla Tekstilbank'ın satın alınmasıyla ilgili Çin Merkez Bankası'ndan beklenen izin belgesi BDKK'ya ulaşmadığı için ICBC'nin ağustos ayında BDDK'ya yaptığı onay başvurusuna ilişkin henüz bir gelişme sağlanamadı.

EN GEÇ 28 NİSANA KADAR

Çin Merkez Bankası'nın ICBC'nin başvuru yaptığı satın alma işlemlerini sıraya koyduğu, izin belgelerini gerekli süreler içinde vermeyi hedeflediği kaydedildi. Kurumun son olarak geçen hafta ICBC'nin Güney Afrika'da satın aldığı Standard Bank için gerekli izin belgelerini tamamladığı belirtildi. Tekstilbank işlemi ile ilgili BDDK'nın talep ettiği belgelerin ise, hisse satış anlaşmasının birinci yılı dolmadan yani en geç önümüzdeki yıl 28 Nisan'a kadar hazırlanması bekleniyor. ICBC yönetiminin Çin Merkez Bankası'nın izin belgeleri dışındaki tüm gerekli belgeleri BDDK'ya sundukları kaydedildi.

10 MİLYARLIK BANKA ALDI

Çin Merkez Bankası tarafından verilmesi gereken izin belgesinin de hazırlanmasının ardından onay sürecinin tamamlanması ve hisse devrinin de gerçekleşmesi bekleniyor. Yüzde 24.5'i halka açık olan Tekstilbank yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, sürecin normal seyrinde devam ettiğini, herhangi bir gecikme olmadığını belirtmekle yetindi. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ICBC 2007'den bu yana ABD'den, Güney Afrika'ya kadar uzanan coğrafyada 10 banka satın alarak, 10 milyar dolarlık işleme imza attı.

Devralma planlaması

BİR yandan BDDK'da izin süreci devam eden ICBC'nin bir yandan da Türkiye'de devralma sürecini programladığı da gelen bilgiler arasında. 20'nin üzerinde ICBC yetkilisinin halen Tekstilbank'ın genel müdürlüğünde devir işlemlerini programlamak üzere çalıştıkları belirtildi. Halen 44 şubesi bulunan Tekstilbank'ın toplam aktifleri Eylül 2014 itibariyle 3.796 milyon TL olarak gerçekleşti. Tekstilbank, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu GSD Holding'in bir iştiraki.

BDDK çok sayıda belge talep ediyor

BDDK, yabancı bankaların Türkiye'den banka satın almaları veya Türkiye'de banka kurmaları durumunda, ortakların sabıka kaydından, şirketlerin iflas durumlarına kadar ait oldukları ülkenin resmi makamlarından çok sayıda belge talep ediyor. Bunların arasında, o ülkenin Merkez Bankası'ndan da çeşitli izin belgeleri bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sırası, tekstilbankın, ‘merkez’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık