IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2015, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendi enerjisini üretecek




Büyükçekmece Belediyesi, Karaağaç Mahallesi'nde kuracağı "Güneş Enerjisi Parkı" ile Türkiye'de bir ilki hedefliyor.

Belediye, bu yolla hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de ek gelir elde edecek .

Türkiye'de bir ilk olacak olan enerji parkı yaklaşık 85 dönüm arazi üzerine kurulacak. "Güneş Enerjisi Parkı" çevre dostu olmasının yanı sıra göçmen kuşlar içinde barınma imkanı sağlayacak.

"Türkiye'de bir ilke imza atacağız"

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen, "Güneş Enerjisi Parkı" kurulması maddesi üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaklaşık 85 bin metre kare yeşil alan üzerine kurulacak olan enerji parkı için konunun uzmanı firma ve kişilerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Güneş enerjisi parkının kurulması durumunda elde edilecek her 1000 MB'lık enerji ile 2016 ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş olacağına dikkat çeken Başkan Akgün; "6 yıl içinde de kendisini amorti edecek bir sistem kuracağız. Biz önce 1 MB'lik sonra da 1 MB'lik olmak üzere toplamda 2 MB'lik bir sistem kurmayı planlıyoruz. O zaman belediyemizin bütün enerji ihtiyacı karşılandıktan sonra o enerjinin 1,5 katı kadarı da ek gelir olarak bize geri dönecek. Hem büyük bir yeşil çevre projesini devreye sokmuş olacağız, hem de Türkiye'de bir ilke imza atmış olacağız. Belediyemizin bütün enerji ihtiyacını karşıladıktan sonra para da kazanmış olacağız" ifadesini kullandı.

AB fonları bu tür projelere destek veriyor

Kurulacak sistemin tamamen doğa ile barışık bir sistem olacağının altını da çizen Başkan Akgün şunları söyledi: "Kurulacak panellerin altlarında göçmen kuşların barınabilecekleri yerler yapılacak. Bu proje hayata geçtiğinde Büyükçekmece Belediyesi buradan büyük kar elde edecektir. Teknik olarak her konuyu çözdük tek eksiğimiz finansör. Yap işlet devret modeliyle de verebiliriz. Böyle düşüncesi olan bir firma var ise buyursun gelsin. Biz bu aşamada projeyi kendi imkanlarımız ile hayata geçirmek amacıyla yola çıktık. İller Bankası veya yurtdışından 6-7 milyon TL'lik bir kaynak yaratma düşüncesindeyiz. Birisi çıkıp ben işi yap illet devret modeliyle yaparım derse. Biz de "yap işlet ve belirlenen tarihte bize devret" deriz. Proje, sürekli ve ömürsüz olan bir yatırımdır."

Hukuk Komisyonu'na havale edildi

Başkan Akgün'ün açıklamasının ardından, "Karaağaç Mahallesi, Org. İzettin Aksalur Caddesi ile 166, 231 ve 139 adalar arasında kalan alana "Güneş Enerjisi Parkı" kurulmak üzere uzun süreli kiraya verilmesi hususunun, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun (18/e) hükümleri uyarısınca müzakeresi ve karara bağlanması maddesi oy çokluğuyla Hukuk Komisyonu'na havale edildi.



sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enerjisini, kendi, üretecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mekanın Enerjisini Değiştiren Bitkiler! Amelia Kişisel Gelişim 0 22 Mart 2014 19:40
Bu ev tüm enerjisini güneşten alıyor! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Ekim 2011 16:56
Her çatı kendi elektriğini üretecek. Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 04 Ekim 2011 01:19
Türk Hava Kurumu kendi uçağını üretecek Chelt Havacılık Haberleri 0 14 Şubat 2011 13:22