IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2015, 20:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın en sessiz uçağı hazır





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Airbus'un en modern yolcu uçağı olarak nitelendirilen A350'nin ilk teslimatı Katar Havayolları'na yapıldı. Yüzde 53'ü plastik malzemelerden yapıldığı için 'plastik uçak' olarak da tanımlanan ve yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlayan uçağın Doha'daki görkemli davetine katılan 150'den fazla medya kuruluşu arasında Türkiye'den SABAH vardı. Büyük ilgi gören dünyanın en sessiz uçağı da olan A350, ilk uçuşunu 15 Ocak'ta Doha'dan Frankfurt'a gerçekleştirecek.

Katar'ın başkenti Doha'da yer alan eski uluslararası havalimanında yapılan basın toplantısına Katar Havayolları İcra Kurulu Başkanı Ekber El Bekir, Airbus Başkan Yardımcısı Didier Evrard ve Rolls-Royce Büyük Motorlar Başkanı Eric Schulz'un yanısıra dünyanın dört bir yanından gelen 150'den fazla gazeteci katıldı. Türkiye'den SABAH'ın yer aldığı görkemli tanıtım programı gündüz yapılan basın toplantısının ardından akşam ise çok sayıda VIP konuğun katıldığı bir şovla sürdü.

"MUHTEŞEM BİR BAŞYAPIT"

Daha ekonomik ve daha konforlu bir havayolu serüvenin başladığını kaydeden Katar Havayolları İcra Kurulu Başkanı Ekber El Bekir, "Airbus ve Rolls-Royce birlikte muhteşem bir başyapıt yarattı. Bu, sadece bizim için değil tüm sektör için bir dönüm noktası. A350'nin ailemize katılmasıyla, Katar Havayolları dünyada 350, 330 ve 380'ün üçünü de filosunda barındıran tek havayolu şirketi oldu. A350 XWB ile birlikte genişletilmiş filomuzla hizmet vermeye hazırız. Modern bir tasarıma sahip, daha geniş ve ferah bir uçağı filomuza katmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

DÜNYANIN EN HAFİF VE EN SESSİZ UÇAĞI

21 desibel ses limitiyle dünyanın en sessiz uçağı sertifikasını almaya hak kazanan Airbus A350-900, yüzde 25 yakıt avantajı sunuyor. A350'nin uçak gövdesinin toplam yüzde 70'i kompozit, titanyum ve alüminyumdan oluşuyor. Fiyatı 261 ila 341 milyon dolar arasında değişen uçağın Trent XWB motorları ise Rolls Royce tarafından üretildi. Dünya çapında büyük ilgi gören Airbus 350'ye 41 ülkeden 778 adet sipariş geldi. Bunlardan tam 80 adedi Katar Havayolları'na teslim edilecek.

İLK UÇUŞ 15 OCAK'TA

Katar Havayolları, teslim aldığı yeni uçağıyla ilk uçuşunu 15 Ocak'ta Doha'dan Frankfurt'a gerçekleştirecek. Airbus yetkilileri, 315 kişilik koltuk kapasitesine sahip olan yeni çift koridorlu bu yeni nesil uçakla daha konforlu bir yolculuk yapacağını söylüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyanın, en, hazır, sessiz, uçağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın en sessiz odası! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Nisan 2012 20:14
Dünyanın en uzun uçağı! Chelt Havacılık Haberleri 2 29 Aralık 2011 16:35
Vestel'in insansız uçağı 2013'de emre hazır! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Aralık 2011 17:20
Dünyanın en iyi casus uçağı! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Ekim 2011 16:13
Solar Impulse uçağı artık uçmaya hazır Chelt Havacılık Haberleri 0 30 Nisan 2011 02:29