IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 22:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Btso, Almanya ile İlişkileri Güçlendiriyor




Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Almanya Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Almanya Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, Türkiye'nin ve Bursa'nın en önemli ticari partnerlerinden biri olan Almanya'da temaslarını sürdürüyor. Bursa iş dünyasını, Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde Yenişehir Havaalanı'ndan özel bir uçakla Franfurt'a taşıyan BTSO, Almanya programı kapsamında Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş başkanlığındaki heyet, Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Matthias Müller ile bir araya geldi. Bursalı işadamları, iki ülke arasındaki ilişkileri masaya yatırdı. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, dünyanın en büyük 4'üncü ekonomisine sahip olan Almanya'nın Bursa ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye ile Almanya arasında asırlar öncesine dayanan dostluk ilişkilerinin 18'nci yüzyılda Berlin elçiliğinin açılmasıyla resmi bir boyut kazandığına dikkat çeken İsmail Kuş, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin sosyal ve kültürel alanlarda olduğu gibi ekonomide de derinleştiğini ifade etti.

"İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENİYOR"

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin Almanya ile partnerliğinin büyük önem taşıdığını söyleyen İsmail Kuş, "Türkiye'nin 157,6 milyar dolarlık 2014 yılı ihracatının 12,7 milyar dolarını Bursa gerçekleştirmiştir. Bursa, otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde önemli bir güce sahip. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO'da, ülkemizin ihracata dayalı büyüme hedefi doğrultusunda şehrin ortak aklını harekete geçirerek önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Bursa'da 35 bin üye firmamızın ticaret hacmini artırmak ve onlara yeni iş birliklerinin kapısını aralamak maksadıyla Ticari Safari ve Küresel Fuar Acentesi projelerini gerçekleştiriyoruz. Almanya ile olan ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. BTSO olarak Bursa ve Almanya arasındaki iş birliğinin her alanda devam etmesini arzuluyoruz" dedi.

İsmail Kuş, ayrıca Almanya ile Türkiye arasındaki vize işlemlerinin iyileştirilmesi için Müller'den destek istedi.

"BURSA'DAN HEİMTEXTİL'E YOĞUN KATILIM VAR"

BTSO heyetini Almanya'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlatan Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Matthias Müller, Bursa'ya daha önce Hessen Eyaleti Başbakanı ile birlikte geldiğini hatırlattı. Frankfurt Heimtextil Fuarı'na Bursa'dan yoğun bir katılım sağlandığını görmenin önemli olduğunu kaydeden Müller, "Heimtextil Fuarı'na en büyük katılımı gerçekleştirdiniz. Bu durum, tekstil sektörünün ve Heimtextil Fuarı'nın sizin için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"BURSA, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Türkiye ile Almanya arasında farklı alanlarda işbirliklerinin olduğunu vurgulayan Müller, şöyle konuştu: "Bizim Bursa ile ilişkilerimiz oldukça yoğun. Hessen eyaleti olarak Bursa bizim için önemli bir partner. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inanıyorum. Bu ziyaret, bunun en önemli göstergesidir."

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine de işaret eden Müller, "Türkiye, AB'ye ne kadar erken üye olursa o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı. - BURSA

sondakika

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
almanya, btso, güçlendiriyor, ile, İlişkileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağı kemikleri güçlendiriyor Lcia Alternatif Tıp 0 28 Kasım 2014 20:10
Kakao Beyni Güçlendiriyor Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 16:05
Fatih Sultan Mehmet Dönemine Kadar Almanya - Osmanlı İlişkileri Zen Tarih 0 06 Mayıs 2014 18:58
İki dil bilmek beyni güçlendiriyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2012 01:10