IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 19:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekonomi Bakanı Zeybekci Almanya'da




Zeybekci, Frankfurt'taki Heimtekstil Fuarı'nda Türk milli standının açılışını gerçekleştirdi Bakan Zeybekci: "Türkiye, ev tekstilinde bir zamanlar takip eden ülkeyken, bugün artık takip edilen ülke konumuna geldi"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye, ev tekstilinde bir zamanlar takip eden ülkeyken, bugün artık takip edilen ülke konumuna geldi. Yurt dışındaki satın alıcı firmalar Türk firmalarıyla birlikte görülmemek için gayret gösterirken bugün artık 'ben sattığım ürünleri Türkiye'den alıyorum' demek prestij haline geldi" dedi.
Zeybekci, Almanya'nın Frankfurt kentinde dünyanın önde gelen ev tekstili fuarlarından Heimtekstil Fuarı'na katılarak Türk milli standının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Türk firmalarını ziyaret eden Zeybekci'ye Türk çayı ve kahvesi ikram edilirken, Zeybekci de katılımcı firmalara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun da Bakan Zeybekci'nin bulunduğu standa gelerek bir süre sohbet etti. Zeybekci, ayrıca sahibi oldukları Turkuaz Tekstil firmasını da ziyaret ederek eşi Ayşen Zeybekci'den bilgi aldı.

Bakan Zeybekci, fuarda gazetecilere açıklamalarda da bulundu. Bu yıl fuara, Türkiye'den 157 firmanın katıldığını aktaran Zeybekci, 1990 yılların başında fuara yaklaşık 10 Türk firmasının katıldığını anlattı.

Türkiye'nin ev tekstilinde bir zamanlar takip eden ülkeyken bugün artık takip edilen ülke konumuna geldiğine dikkati çeken Zeybekci, "Bir zamanlar yurt dışındaki satın alıcı firmalar Türk firmalarıyla, üreticileriyle birlikte görülmemek için gayret gösterirken bugün artık 'sattığım ürünleri Türkiye'den alıyorum, kullanılan ürünler Türk malı' demek bir prestij haline geldi. Bunu görmekten son derece mutluyuz" diye konuştu.

Türkiye'nin gelecekle ilgili en önemli alanlarından birinin tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"2014 yılını 27 milyar doların üzerinde bir ihracatla kapattık. Türkiye'nin toplam ihracatı yüzde 4,8 artarken tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon bölümünde yüzde 9 civarında bir ihracat artışı gerçekleşti. Türkiye'nin geleceğine bakacak olursak da bizim istihdamda en önemli yükümüzü çekecek sektörlerden biri tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörüdür. Net katma değer girişi olarak da en önemli sektörlerimizden biri çünkü yüzde 50'nin altında ithalata dayalı bir sektör."

Zeybekci, Türkiye'nin geçmiş yıllarda tekstil sektöründe tüm makine ve teçhizatının yüzde yüzünü ithal eden bir ülkeyken artık bu alanda teknolojisini ve makine sanayisini de geliştirdiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin artık sadece fason bir üretici olarak üretim yapmadığını ve sektöre ilişkin teknolojinin de kümeleştiği bir ülke haline geldiğini dile getiren Zeybekci, ayrıca moda ve markanın yanı sıra Türkiye'nin lojistik avantajlarıyla da öne çıktığını anlattı.



-"Dünyanın önemli merkezlerinde Türkiye ticaret merkezleri açma konusunda da çok güzel bir süreç başlattık"



Ekonomi Bakanlığı olarak sektörü tüm fuarlarda desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde dünyanın önemli merkezlerinde Türkiye ticaret merkezleri açma konusunda da çok güzel bir süreç başlattık. Buralarda yer alan firmalarımız gerek personel gerek kiralarıyla ilgili yüzde 70 destek görecekler ve her Türkiye ticaret merkezlerine 2,3 milyon dolarlık bir doğrudan desteğimiz olacak. Merkezlerin mülkünün satın alınması istendiğinde ise 6 milyon dolara kadar destek vereceğiz."

Çarşaf, nevresim, perde, havlu, bornozun da dahil olduğu ev tekstili ihracatının toplam ihracattaki payının 5 milyar dolar olduğunu aktaran Zeybekci, "Türkiye, ev tekstil ihracatında Avrupa'da bir numara, dünya genelinde ise ilk 3'te yer aldığımızı tahmin ediyorum" dedi.



Türkiye firma bazında en fazla katılım sağlayan 5. ülke



Verilen bilgiye göre 68 ülkeden 2 bin 759 firmanın stant açtığı Heimtekstil Fuarı'nda Türkiye 157 firmayla temsil ediliyor. Fuara en fazla Çinli firmalar katılım sağlarken bu ülkeleri Hindistan ve Almanya takip etti. Türkiye ise firma bazında en fazla katılım sağlayan beşinci ülke oldu.

Fuarda, üreticiler, perakendeciler ve tasarımcıların yeni ürünleri ve gelecek sezonun trendleri görücüye çıktı. 17 Ocak'a kadar açık kalacak fuarın ana teması "Deneyim" olarak belirlendi.

Katılımcılar, fuarın trend ürünlerinin sergileneceği "Tema Parkı"nda sektörle ilgili geleceğe yönelik yeni kapsamlı projeleri görme fırsatı yakalayacak. Ayrıca, bu yılki fuarda fuara özel "Trend Kitabı" da tanıtılacak.

Tekstil sektörünü temsil eden profesyonellerin uluslararası deneyimler yaşamaları ve rekabet ortamlarını değerlendirme fırsatı sunan fuarda, dekorasyondan yatağa ve masa örtüsüne kadar her türlü ev tekstili ürünü yer alıyor.

Katılımcılar, çeşitli forumların da yer aldığı fuarda iletişim çalışması yapabilecek ve sektörün geleceğine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunacak. - Hessen


sondakika

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
almanyada, bakanı, ekonomi, zeybekci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci sert çıktı Seth Haber Arşivi 0 17 Kasım 2014 14:01
Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan'dan 5 çocuk önerisi MasteR06 Haber Arşivi 0 08 Şubat 2014 23:26
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Almanya'da Zen Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 14:42
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İşbank Rusya'nın Açılışı İçin Moskova'da Sihir Haber Arşivi 0 02 Aralık 2011 09:26
Ekonomi Bakanı striptizci çıktı! Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 15:18