IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2015, 12:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakkallık ve Kuaförlük Kadınların Gözde Mesleği




Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sayıları her yıl artan kadın esnaf ve sanatkârların en fazla tercih ettiği meslek dalının bakkallık, bayilik, büfecilik ve kuaförlük olduğunu bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sayıları her yıl artan kadın esnaf ve sanatkârların en fazla tercih ettiği meslek dalının bakkallık, bayilik, büfecilik ve kuaförlük olduğunu bildirdi.

2014 yılında rağbet gören ilk 10 mesleğin başında bakkallığın gelmesi üzerine yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "2014 yılında bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleğini yapmak için 18 bin 94 kişi tescil kaydı yaptırmış. Yine 2014 yılında esnaf ve sanatkârlık yapmak için tescil yaptıran 28 bin 656 kadın esnafımızın bin 27'si bakkallık, büfecilik ve bayilik mesleğini tercih etmiştir. 2014 yılı verileri ile birlikte şu an bakkallık, büfecilik ve bayilik yapan kadın esnaf sayımız ülke genelinde 31 bin 87'ye ulaşmıştır. Bu da bakkallık mesleğinin hale gözde meslekler içerisinde en ön sırada yer aldığını göstermektedir. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde bakkallık yoğun rağbet görmektedir. Hatırlatmak isterim ki ülkemizde ve dünyada en büyük iş adamı ve büyük holding sahiplerinin çıktığı meslek bakkallıktır. Bakkallığın kıymeti iyi bilinmelidir." dedi.

TESK EN FAZLA KADIN ÜYEYE SAHİP

Ülke genelinde en fazla kadın üyeye sahip kuruluşun Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu olduğunu belirten Bendevi Palandöken, şöyle devam etti: "Ailesine destek olmak, evine ekmek götürmek için çalışan kadın esnafımızın en çok tercihi bakkallık mesleği olmuş. 2014 yılında kadın esnaf ve sanatkâr sayımız 28 bin 656 artarak şu an 214 bin 068'e ulaşmıştır. Kadın çalışanlara toplumsal duyarlılık artmış, bu alanda önemli ölçüde farkındalık yaratılmıştır. Bağ-Kur'lu kadınlarımıza getirilen 3 çocuğa kadar doğum borçlanması ile 6 yıl daha erken emekli olma hakkı verilmiştir."

KADIN ESNAF VE SANATKAR ORANI YÜZDE 13,6'YA ÇIKTI

Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımını artırmak, yeni iş yerleri kurmalarını desteklemek için, KOSGEB ile anlaşma yaptıklarını anlatan Bendevi Palandöken, şu bilgileri verdi: "Girişimcilik kredisi ile iş yerlerini kuranların yarısını kadınlarımız oluşturmuştur. Toplam esnaf ve sanatkârımız içinde kadın esnaf ve sanatkâr oranımız yüzde 13,6'ya çıkmıştır. Kadın esnaf ve sanatkârımızın 31 bin 87'si bakkallık, bayilik ve büfecilik, 19 bin 879'u kuaförlük, 7 bin 602'si lokantacılık mesleğini tercih etmişlerdir. Son 10 yıl içerisinde kadınlarımızın artan başarısı ortadadır. Görüldüğü üzere kadın esnafımız en çok bakkallık mesleğinde erkek meslektaşları ile rekabet halindedir."


sondakika

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakkallık, gözde, kadınların, kuaförlük, mesleği, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pilotluk mesleği nedir?, Nasil pilot olunur?, Pilotluk mesleği hakkında bilgi? Sevda Havacılık 0 10 Aralık 2011 23:19
Kadınların en gözde çantaları pyracantha Ah Kadınlar 0 01 Aralık 2010 20:55