IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 14:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pirinç fiyatları ucuzlayacak




Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pirinçteki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e ineceğini açıklaması pirinç fiyatlarının ucuzlayacağı yorumlarına neden oldu.

Ak Parti’nin il kongresi için dün Tekirdağ’da bulunan başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bölgenin önemli geçim kaynakları arasında bulunan pirinçle ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde pirinçteki KDV oranının önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini söyledikten sonra tribünlere giderek partilileri selamladı.

TÜKETİCİYE YANSIYACAK
Peki bu karar tüketiciler için ne anlama geliyor. Davutoğlu’nun bu açıklamalarından sonra pirinç fiyatlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Orgin Agro Yönetim Kurulu başkanı Alper Önel, “Bilindiği gibi pirincin hammaddesi olan çeltik alımı yapılırken yüzde1 KDV ödenmekte. Ancak fabrikalar toptana satar iken ödenen KDV ise yüzde 8 idi. Bu oran yüzde 1’e çekilir ise öncelikle kayıt dışının önüne geçilmiş olup devletin kasasına daha fazla vergi girmiş olacak ayrıca da nihai tüketicinin sofrasına daha ucuzdan pirinç gelmiş olacak. Bu anlamda sektör açısından da tüketici açısından da daha önceden alınması gereken bir karar idi” diye konuştu.

SÜPER BİR KARAR
Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa Yılmazkart, çeltikteki KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilecek olmasının çeltiğin üretimini arttıracağını ve pirincin fiyatını düşüreceğini söyledi. Yılmazkart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin Tekirdağ İl Kongresi'nde pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiricekleri müjdesini verdiğini anımsattı. KDV indirimiyle çeltik üretiminde kayıt dışılığın önüne geçileceğini ifade eden Yılmazkart, şöyle konuştu: "Çeltik sektörü için süper bir karar. KDV'nin yüzde 8 olması çeltikte ciddi bir kayıt dışılığa neden oluyordu. İndirime gidilmesiyle kayıt dışılık ekonomiye aktarılacak. Bu da ülke için kazanç olacak. Bu anlamda çeltik üreticileri adına, Türk çiftçisi adına sayın Davutoğlu'na ve hükümete karar nedeniyle teşekkürlerimizi iletiyorum. Çeltik üreticisi, sanayicisi bu KDV oranından yıllardan beri muzdaripti. Bu karar doğru ticaret yapmaya sevk edecek. Üretimi de ticareti de artık doğru yapılacak."


hürriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fiyatları, pirinc, ucuzlayacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğalgaz %50 ucuzlayacak Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 14:02
Xbox One fiyatları yılbaşı döneminde ucuzlayacak Deep Xbox 0 29 Ekim 2014 03:32
Çeltik Pirinç - Pirinç Nedir - Pirinç Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:23
Nintendo Wii Ucuzlayacak mı? Nintendo Wii Ucuzlayacak mı? xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Eylül 2009 19:54