IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Madenciye 60 Dakika Yetecek "Oksijen Maskesi"




Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, yer altında çalışan Maden işçilerinin tehlikeli ortamlardan kaçışları sırasında solunum korunmasında kullanılmak üzere "Oksijenli Ferdi Kurtarıcı" maske satın alacak.

Son yıllarda meydana gelen kazalar sebebiyle Madencilik sektöründe tedbirler alınmaya devam ediyor. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü 4 Şubat 2015 günü yapılacak olan ihale ile "Oksijenli Ferdi Kurtarıcı" maskelerinden satın alacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun ihtiyacı olarak yer altı kömür madeni ocaklarında Grup 1 Metan gazlı ortamlarda çalışanların Yangın ve / veya infilak sonucu oluşan tehlikeli ortamlardan kaçışları esnasında solunum korunmasında kullanılmak üzere alınacak maskeler; Maden ocaklarında kullanılacak.

ÖMRÜ 60 DAKİKA OLACAK

Dakikada 35 litrelik (20 x 1,75 litre) soluma ile en az 60 dakikalık kullanım süresine sahip olması istenilen maskelerin, taşıma çerçevesi dahil komple aparat ağırlığının maksimum 5 kilogram olması isteniyor. Teknik şartnamede ayrıca maskelerin kapalı devre çalışması ve ortam havasından etkilenmemesi gerektiği belirtildi.

Teknik şartnamede ayrıca şu detaylar yer aldı:

"Solunum torbası; en az 6 litre hacminde, üzerinde hava tahliye valfi olan, solunum sırasında kullanıcıya zararı olmayan, kıvılcım çıkarmayan ve antistatik özellikte olacaktır. Maske çalışmaya başladığı ilk anda solunum torbasına oksijen besleyen ve otomatik olarak çalışan starter sistemli olacaktır. Solukla alınan havadaki Karbon dioksit (CO2) 60 dakikalık kullanım süresi içerisinde ortalama yüzde 1,5'u bu sürenin herhangi bir anında ise yüzde 3'ü geçmeyecektir. 2.9 kullanım süresi içerisinde soluk alma ve soluk verme direnci her biri için maksimum 7,5 milibar, her ikisinin birlikte toplamı ise max.13 milibardan fazla olmayacaktır. Soluk alma havasında oksijen yüzde 21'den az olmamalıdır. Sıcaklık ise yüzde 30'luk bağıl neme kadar 60 ºC'den fazla olmayacaktır. Yüzde 30'dan daha yüksek bağıl nem seviyeleri için ise 50 ºC' den fazla olmayacaktır. Bağıl neme bağlı olarak bu sıcaklık değerleri tekliflerde belirtilecektir. Maskenin kullanımı sırasında filtrede oluşan ısı, kullanıcıyı olumsuz etkilememelidir. Sızdırmazlığı kolayca test edilebilmelidir. Maskeye 7,5 milibar pozitif veya negatif basınç uygulandığında sızdırmaz olmalıdır. Cihaz muhafazası üzerinde bulunan kontrol penceresinden, cihazın kullanıma uygun olup olmadığı kolayca anlaşılabilecektir. Cihaz; kullanıma hazır şekilde, darbeye dayanıklı, omuzda taşımaya uygun ayarlanabilir ve değiştirilebilir antistatik askılı, mühürlü bir muhafaza içinde olacaktır. Yer altı ocak şartlarına uygun sağlamlıkta, toz ve rutubete karşı sızdırmaz olacaktır. Malzemesi metal olan maskeler paslanmaz çelik, plastik olan maskeler antistatik özellikte olacaktır."

MASKELER PERFORMANS TESTİNE TUTULACAK

Teklifle birlikte üç adet numune maske verilecek. Numune maskeler Ttk İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Maske Test Laboratuarı'nda performans testine tabi tutulacak. Numune verilmeyen teklifler ve yeterli performansı gösteremeyen numune maskeler değerlendirme dışı kalacak. Değerlendirme, teknik şartname ve aşağıda verilen kriterlere uygun olarak yapılacak. Her teklif için kriterlere göre verilecek puanın yüzde 40 ile düzeltilmiş fiyatın yüzde 60'ının toplamı son teknik ekonomik puanı oluşturacak.

Maskenin aktif kullanım süresi 25 puan, Ttk Maske Laboratuarında performans testi 70 puan, garantili taşıma süresi 3 puan ve depolama süresine 2 puan olmak üzere toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilme yapılacak.

Maskelerin 150'si Amasra TİM, 1000 adeti Karadon TİM, 500 adeti Kozlu TİM, 100 adeti Üzülmez TİM ve 250 adeti Armutçuk TİM olmak üzere toplamda 2 bin adet alınacak. İhaleye yerli ve yabancı firmalar katılabilecek.


haberlercom

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
60, dakika, madenciye, oksijen maskesi, yetecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivilcelerinizi "Portakal" Maskesi İle Kurutun Estela Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Eylül 2013 09:38