IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2015, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ecb'nin Tahvil Alım Programının Olumlu Etkileri Olacak"




İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) başlattığı tahvil alım programının Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'ye etkilerinin olumlu olacağını ifade etti.

Vardan, yazılı açıklamasında, ECB'nin piyasaların uzun zamandır beklediği tahvil alım programını açıkladığını belirterek, yeni program kapsamında ECB'nin, varlık alımı programını avro alanı üye ülke hükümetleri, kurumları ve ajansları kapsayacak şekilde genişlettiğini aktardı.

ECB'nin söz konusu adımı avro alanında çok düşük seviyelerde seyreden enflasyonun canlandırılması ve AB ekonomisinin desteklenmesi amacıyla attığına işaret eden Vardan, "Söz konusu programın önceki programların tamamlayıcısı olması ve varlık alımlarının üye ülke merkez bankalarının ECB sermayesindeki payı esas alınarak yapılması öngörülmektedir. Mart 2015'te başlayacak program ile Eylül 2016'ya kadar, her ay 60 milyar avro ve toplamda yaklaşık 1,3 milyar avro tutarında menkul kıymet alımı yapılması ve bu şekilde enflasyonun sürdürülebilir bir ayarlama seyrine girmesi sağlanana kadar menkul kıymet alımlarına devam edilmesi öngörülmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Vardan, alınan önlemlerin avro alanında durgunluk riski taşıyan ekonominin harekete geçirilmesi ve deflasyon riskinin ortadan kaldırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Söz konusu önlemlerin en önemli sonucunun uzun vadede AB'de büyümeyi teşvik etmesi olacağını belirten Vardan, ECB Başkanı Mario Draghi'nin yaptığı açıklamayı da desteklediğini ifade etti.

Vardan, bu önlemlerin başarılı olması için tüm AB üyesi ülkelerin büyüme yanlısı mali politikalar uygulamasının gereğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"ECB'nin uygulayacağı programın AB ekonomilerine parasal teşvik sağlaması öngörülüyor. Uygulanacak programın uzun vadede üye ülkelerin mali koşullarında iyileşme sağlaması, tüketiciler ve şirketler açısından finansmana erişimi daha ucuz hale getirmesi beklenmekte. Bunun da yatırımlar ve tüketimi desteklemesi ve artış sağlaması, enflasyon oranlarının da düşük seviyelerden yüzde 2'ye yükselmesi öngörülüyor. ECB'nin başlattığı tahvil alım programının AB ve Türkiye'ye etkileri olumlu olacaktır."

İKV Uzmanı Sema Çapanoğlu ise ECB'nin uygulayacağı programın Türkiye'ye etkilerine ilişkin, " AB piyasalarına çıkacak olan iki yılda yaklaşık 1,3 milyar avro tutarındaki likiditenin petrol fiyatlarının da düşük seyrettiği içinde bulunduğumuz dönemde ülkemize etkisinin olumlu olması bekleniyor. AB ekonomisinde beklenen olumlu ivmenin, hem ülkemize sermaye akımlarının artması hem de orta vadede AB ülkeleri ekonomilerinin toparlanması ile Türkiye'nin AB'ye ihracatında artış ve AB ülkelerinden ülkemize doğrudan yatırımlarda artış şeklinde yansıyacağı öngörülüyor" yorumunu yaptı. -



haberlercom

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ecbnin tahvil alım programının olumlu etkileri olacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Olumlu işler yaptık" Ecrin Basketbol 0 27 Eylül 2014 17:50
Spor Yapmanın Sağlığa Olumlu Etkileri Liaaa Sağlık Köşesi 0 19 Mayıs 2012 13:08
Sürtünme Kuvvetinin Olumlu Etkileri Liaaa Ödev ve Tezler 0 18 Mart 2012 00:33
Evcil Hayvanların Cocuklara Olumlu Etkileri Ein Hayvanlar Alemi 1 20 Aralık 2010 19:30