IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2015, 20:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İTO Başkanı Çağlar: "Dünyada Bu Kadar Kriz Varken Davos'ta Türk Ekonomisinin Başarısı Tartışılıyor"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya Ekonomik Forumu toplantılar ına katılmak üzere Davos'a gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, " Türkiye ekonomisi çok tartışılıyor. Etrafta bu kadar kriz, bu kadar sıkıntı varken Türkiye ekonomisinin nasıl bu başarıyı elde ettiğini tartışıyorlar" dedi.

Açıklamasında Davos'un Türkiye için verimli geçtiğini ifade eden Çağlar, " Biz buraya Türkiye'den gerek hükümetimiz gerekse iş dünyasının temsilcileri olarak çok güçlü geldik bu sene. Davos'ta aslında kafalar çok karışık. İnsanlar özellikle dünyadaki enerji fiyatlarını bur ada çok tartışıyorlar. Olumsuz yönde olacağını düşünenler var. Fiyatların bu şekilde kalmayacağını artacağını düşününler de var. Türkiye ekonomisi çok tartışılıyor. Etrafta bu kadar kriz, bu kadar sıkıntı varken Türkiye ekonomisinin nasıl bu başarıyı elde ettiğini tartışıyorlar. Gerçi biz ülke olarak çok çok daha iyi başarılar bekliyoruz. Oldukça tartışmalı geçiyor Davos bu sene. Tüm hükümet yetkililerimizin de bur ada olması Türkiye'nin tanıtımı ve anlatımı bakımından hakikaten çok önemli. İş dünyası açısından baktığımızda iş dünyasının katılımı, katkıları gerçekten çok önemli. Güzel bir Davos geçiyor bizim için. Diğer ülkelere baktığımızda onların kafaları biraz karışık bize göre. Türkiye'yi çok iyi anlatıyoruz Davos'ta. Türkiye gerçekten bu sene Davos'ta oldukça ilgi görüyor. Yatırım destek ajansımız burada. Onların çalışmaları var. Özellikle enerji koridoru olmamızdan dolayı Türkiye'deki enerji yatırımlar ına çok ilgi duyuyorlar. Bu bağlamda baya ilgi çekiyoruz. Genel Türkiye'yi konuşuyoruz burada. Özellikle önümüzdeki dönem G20 B20 bunların üzerinde çok duruyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımız var" dedi.

B20 başkanı olarak bu yıl önemli roller üstlendiklerini ifade eden Çağlar, "Bu çok iyi yakaladığımız bir fırsat. TOBB olarak B20'nin Türkiye'de başkanlığını yapıyoruz. Özellikle kobiler ve az gelişmiş ülkelerle ilgili çalışmalarımız var. 2015'te bunu gündeme taşıyacağız Türkiye'deki toplantılarda. 20 yıl sonra bu Türkiye'ye bir daha gelecek. Onun için bunu çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Az gelişmiş ülkelerin de B20'den açıkçası ist ifade etmelerini onların da bu yapılan çalışmaların içerisinde rol almalarını istiyoruz. Çünkü bu özellikle B20'yi dünyadaki firmaların ellerinden birazcık almak istiyoruz. 10 ülkede toplantılar yapacağız B20'yi anlatacağız. Bunların hepsi baktığınızda dünyanın gelişmiş ülkeleri, buralarda çalışmalarımız var. İlk Suudi Arabistan'dan başlıyoruz. Daha sonra Hindistan var, Kore var, Singapur var, Malezya var, Hindistan var bir çok ülke var. B20'ye de çok güçlü hazırlandık. Özellikle TOBB şemsiyesi altında olmak ve Türkiye'nin önde gelen iş adamlarının da istihdamın temsilcileri olarak bu işin içerisinde olması B20'nin de Türkiye'nin kuvvetli bir sonuç alacağını düşünüyoruz. Çünkü B20'de dünyanın önde gelen tüm yatırımcıları iş adamları B20'nin içinde varlar. Bunlar Türkiye'ye gelecekler. Türkiye'yi çok daha iyi anlatacağız ve yatırımları çekeceğimize inanıyoruz. Havzaya baktığınız zaman yatırım ortamının en sağlıklı olduğu ülkelerden bir tanesi Türkiye. Çünkü Türkiye üretim yaptığında sıfır hatayla her türlü ürünü üretebiliyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerine biz sanayi ürünlerimizi satıyoruz. Onun için bu cazibemizi bizim bur ada çok net bir şekilde ortaya koymamız lazım, çok iyi arttırmamız lazım ve Avrupalı şirketler bu yıl Türkiye'ye yaptıkları yatırımları da arttırıyorlar, revize ediyorlar. Çünkü kendilerinin üretim maliyetleri gerçekten çok yüksek. Ama biz bu bakımdan çok avantajlıyız. Özellikle teşvik sistemimiz ve yatırıma odaklanan güveni de ortaya koyduğunuzda Türkiye'nin şansının çok yüksek olduğunu düşünüyoruz ve hem İTO olarak hem TOBB olarak dünyaya bunu anlatıyoruz. Hinterlandımız çok güçlü telaffuz ediyoruz. 4 saat uçtuğunuz zaman dünya ekonomisinin yüzde 60' ına ulaşıyorsunuz. Bu kadar rahat, bu kadar imkanları geniş bir ülkeyi bu havz ada bulmak gerçekten zor. Kuzeyde bir takım sıkıntılar var. Güneyde bir takım sıkıntılar var. Birlikte yaşıyoruz bunları. Baktığınız zaman sanayileşmeden Avrupa günden güne çıkıyor. Doğuya baktığınız zaman sanayileri o kadar gelişmiş değil. Onun için bu avantajı çok iyi kullanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. -




haberlercom

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkanı, Çağlar, dünyada bu kadar kriz varken davosta türk ekonomisinin başarısı tartışılıyor, İto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Becker Türkiye Ceo'su Kebir: "Imf Varken Fdf'yi Konuşmak Bile Yasaktı" Desmont Gazete Manşetleri 0 23 Ocak 2015 19:21
Putin "Davos"a katılmayacak Desmont Haber Arşivi 0 13 Kasım 2014 23:26
Söz ağızdan bir kere çıkar! "DAVOS'A GİTMEM!" Lucifer Haber Arşivi 1 13 Ocak 2010 04:17