IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By oneofgirl

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2013, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yenilebilir Enerji Kaynakaları




Yaklaşık yüzyıl gibi kısa bir sürede fosil yakıtların atmosfere ve canlılara verdiği zararhızlı bir şekilde kendini gösterdi.Bu yakıtların yanması sonucu açığa çıkan gazlar atmosferde sera etkisineyol açtı.Bu gazların en kirletici olanları karbondioksit vemetandır.Bu gazlar dünya çevresinde aşırı ısınmaya yol açmıştır.Dünyadaki ısınma bu şekilde devam edecek olursa 2020 yılındadeniz seviyeleri 2 metre yükselecek.Buda bazı ülkelerin sular altında kalacağını gösteriyor.


YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI


1)HİDROLİK
Türkiye su gücünden önemli ölçüde yararlanan ülkelerden biridir.Türkiyede büyük ölçekli nükleer santraller mevcut değildir.


2)GÜNEŞ
Güneşten elektrik üretmek için yarı iletken malzemeler kullanılır.Böylece ısı daha çabuk iletilmiş olur.Güneş panelleri güneş ışığını direkt olarak elektrik enerjisine dönüştürürler.Aynı zamandabüyük endüstri kuruluşlarındada bu paneller yardımıyla elektrik üretilmektedir.


3)RÜZGAR
Rüzgar enerjisinden yararlanmak için büyük rüzgar türbinleri kurulmuştur.Bu sayede elektrik üretimi rüzgar sayesinde sağlanmıştır.Fosil yakıtların ucuzluğu nedeniyle rüzgar enerjisi geride kalmıştır.1970 de meydana gelen petrol krizinden sonra rüzgar enerjisi tekrar kullanılmaya başlanmıştır.Bundan sonrada bu alanda büyük yatırımlar yapılmış ve rüzgar enerjisi santralleri kurulmaya başlanmıştır.


4)JEOTERMAL
Yer altında magmanın etkisiyle ısınan sular yeryüzüne çıkıyor ve bunların buhar enerjisinden elektrik enerjisi üretiliyor.


5)BİYOKÜTLE
Hızlı bir şekilde büyüyen bitkiler enerji ormanı oluşturmakta ve yakıldıktan sonra elde edilen buhar enerjisi ile elektrik üretilmektedir.Türkiye de bu alanda çalışmalar başlamıştır.


6)BİYOGAZ
Burada zehirli bir gaz olan metandan enerji elde edilir.Çöplerde bulunan metan gazı bazı borular yarımıyla sanayi proseslerine getirilir ve burada yakılır.Bu sayede elektrik enerjisi elde edilir.


7)NÜKLEER ENERJİ
Nükleer enerji diğer enerji türlerine göre hem maliyeti yüksek hem de kurulması zor bir sistemdir.Birçok ülke bu enerjiyi kendi ülkesinde kullanmak istiyor ama yetersiz alt yapı nedeniyle bu santraller kurulamıyor.Çernobil de meydana gelen facia ise bu enerjiyi kullanmak isteyen ülkelerin akıllarında soru işareti bırakmıştır.Nükleer enerji elektrik üretimini büyük ölçüde sağlayan en büyük enerji kaynağıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enerji, kaynakaları, yenilebilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yenilebilir Bahçeler Liaaa Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 01 Temmuz 2012 02:36
Yenilebilir Tasarım ETİ'yi Ödüllendirdi DaDaS Perakendecilik 0 24 Nisan 2012 21:03
kinetik enerji ne demektir, kinetik enerji hakkında bilgi Alhwin Ödev ve Tezler 0 30 Kasım 2011 22:53
İş - Güç - Enerji YapraK Fizik 0 29 Nisan 2009 22:07