IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2009, 23:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşar Alptekin'den namaz nasihatları




"Bana soracak olursanız, bizi 24 saat izleyen bir kamera var. Her an kaydediliyoruz."


Bir zamanların ünlü mankeni ve film yıldızı Yaşar Alptekin Ordu'nun Fatsa ilçesinde, "Namazla Yeniden Doğdum" adlı konferans verdi.

Fatsa'ya Umut Derneği'nin davetlisi olarak gelen ünlü sanatçı Yaşar Alptekin, Hasret Düğün Sarayı'nda, "Namazla Yeniden Doğdum" adlı bir konferans verdi. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, FASİAD Başkanı Hasan Gül ve kadınların ağırlıkta olduğu çok sayıda davetli katıldı. Konferansında namaz kılmak amacıyla camiye giden büyüklerin sanki batmak üzere olan bir gemiyi terk eder gibi camiyi terk ettiklerini gözlemlediğini ve bu durumun kendisini şaşırttığını belirten Yaşar Alptekin, "Zira ben namazımı ilk ve son namazım gibi kılıyorum. Zira beni kapıda bekleyen Azrail varmış, namazım bittikten sonra alıp beni götürecekmiş gibi haddimi aşmadan uzatabildiğim kadar uzatmaya çalışıyorum o büyük randevuyu. Her ne kadar nüfus kağıdımda 47 yaşında olduğum yazsa da, namaza başladığım günü doğum günüm olarak kabul ettiğim için 5 yaşındayım diyorum. 5 yaşındaki bir çocuk dünyaya ve hayata nasıl ne gözle balkıyorsa, o gözle dünyayı ve hayatı görüp de üzüldüğüm görüp de şaşırdığım ve hayrete düştüğüm şeyler yaşıyorum. Bana soracak olursanız, bizi 24 saat izleyen bir kamera var. Her an kaydediliyoruz. Bir müminin bunu bilerek yaşamına özenle itina göstermesine inanan bir mümin olarak hayatımı sürdürmeye çalışıyorum, elhamdülillah" dedi.

NAMAZ KILMIYORUM AMA KALBİM TEMİZ DİYEN ALDANIYOR

Bazı gençlerin ölmeyi ve namaz kılmayı yaşlı işi zannettiklerini ifade eden sanatçı Yaşar Alptekin, "Gençler okul bitsin, yaz tatili bitsin, askere gideyim döneyim, namaza başlayacağım diyorlar. Askere giden biri de geri dönünce evlenecekti, ama ne oldu? Şehit oldu şehit. Barış Akarsu diye bir ses sanatçısı arkadaşımız, kendi doğum gününde vefat etti. Ona soracak olursanız o daha çok gençti, o daha konserler yapacaktı, o daha kaset çıkartacaktı, ama ne oldu, vefat etti. Dün dünde kalmıştır, yarını ise
Rabbimden başka hiç kimse bilemez. 'Ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz'. Hah oldu canım, ya seni şöyle alalım cennete. Peygamber Efendimizin kalbi kirli miydi ki ayakları şişene kadar namaz kılıyordu. Sen nasıl oluyor da Peygamber Efendimizden kendini üstün zannediyorsun" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alptekinden, namaz, nasihatlari, nasihatları, yasar, yaşar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RÜYADA NAMAZ, NAMAZ KILMAK Lcia Rüya Tabirleri 0 07 Kasım 2014 20:02
I. Murat'ın Evrenos Gaziye Nasihatları Zen Tarih 0 06 Mayıs 2014 20:51
Bir Annenin kızına Nasihatları Deitra Ah Kadınlar 0 04 Ocak 2012 15:54